Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Pokaż wątki Pokaż posty

Dwa ogrody

paniprzyroda 18:33, 01 lip 2019

laurowisnia napisał(a)
Musiałam zaglądnąć na pelargonie, czy te na talerzyku to same angielki? Takiej ciemnej nie widziałam, fantastycznie Ci kwitną. Moje sadzonki robione na szybko nie chcą rosnąć, tylko kwitną, nie wiem czy się przez to ukorzenią. Tych angielskich nie ukorzeniałam, może trudniej to zrobić ale warto spróbować.
Rabaty masz wspaniale porośnięte, bujne, aż radość patrzeć.
Mój ogród czeka na deszcz.

Laurowiśnio Rabatki dziękują
Na talerzyku same angielki. Ciemna już przekwitła, odpoczywa, czy zakwitnie po raz drugi to się okaże.
Była piękna, ale złapać jej właściwy kolor trudno, podobnie jak czekoladowej dalii, tutaj jak kwitła, jednak na talerzyku kolor najwierniejszy

tutaj drobna anielska

a to z dziś, po czyszczeniu, pod parasolem

uciekam do ogrodu, ochłodziło się, szkoda, że nie popadało...
Gruszka_na_w... 18:58, 01 lip 2019

paniprzyroda napisał(a)

Haniu, ta Dortmund ma takie wiotkie pędy, wiążesz ją do pergoli?
Fotele mobilne są, raz tu, raz tam, w zależności od potrzeby
Kilka stip zostało mi się na dzisiejszy wieczór, ale to już pestka. Wyczochrałam je akuratnie, bo mutanty porosły, trzeci rok w tym samym miejscu. Kolejnej zimy pewnie nie przeżyją.

Pędy podwiązuję. Ona bardzo obficie kwitnie. Dwa razy.Pędy mają nawet 3 metry.
Ze stipami może być różnie. Moje najstarsze maja 4 lata i wciąż są w dobrej formie. Wyczesywanie im służy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 19:52, 01 lip 2019

Na pierwszej fotce tez jest przepiekna

paniprzyroda napisał(a)

Gosiu, czeszę stipę, bo nie podoba mi się leżąca. Siewki czasami wykorzystuję, wole jednak wysiać raz na dwa, trzy lata. Wtedy już w pierwszym, drugim roku są ładne kępy. Pewnie też znaczenie ma tu sposób pikowania do doniczek
fotki poglądowe

po czesaniu
Basilikum 19:53, 01 lip 2019

piekne te angielki, musze sobie jakas sprawic w przyszlym sezonie

nigdy nie wyczesywalam stipy, musze sprobowac, czym to robicie??
Poppy 20:06, 01 lip 2019

na wyczesywanie stipy bym nie wpadla chociaz u Hani tez wyczytalam ostatnio, ze to robi. MOje sie nie pokladaja, wiec moze dlatego Sasiedzi padna, jak zobacza mnie kiedys z grzebieniem, juz i tak maja polewke

A jak przechowujesz angielskie pelaski zima? Co roku kupujesz nowe?

Poppy 20:10, 01 lip 2019

paniprzyroda napisał(a)

Jak w tym roku spisały się Twoje róże??
Specjalnie dla Ciebie, złapane w różnej fazie kwitnienia

A podpowiesz, jak maja na imie te roze?Ta pierwsza po lewej wyglada na Emme/Shalott
Urszulla 20:11, 01 lip 2019

Dawno temu nuż na O. Madżenka pisała o wyczesywaniu traw szczotką dla psa

Kolekcja kwiatów pamiątkowa. Śliczne
Gruszka_na_w... 21:07, 01 lip 2019

Urszulla napisał(a)
Dawno temu nuż na O. Madżenka pisała o wyczesywaniu traw szczotką dla psa

Kolekcja kwiatów pamiątkowa. Śliczne

Psia szczotka nie jest najlepszym wyborem. Rani źdźbła i trawa nie najlepiej później wygląda. Najlepiej się sprawdza duży plastikowy grzebień z grubymi zębami. Źdźbła luźno przez niego przechodzą, a kołtun z nasion zostaje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 21:20, 01 lip 2019

Użyłam psiego metalowego
Gruszka_na_w... 22:06, 01 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)
Użyłam psiego metalowego

U mnie psi grzebień przypominał trochę zgrzebło. Za drobne i za gęste miał ząbki. Bardzo mi szarpał źdźbła. Obecnego psa wyczesuję męskim grzebyczkiem. Ma krótką sierść.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies