NIestety nie wcelowałam ze stanowiskiem dla MInervy -wydawało mi się, że będzie miała tu więcej cienia Mam jeszcze drugi krzew od Anitki i ten ma więcej wytchnienia od słońca, tylko sadzony wiosną i trzeba dać mu więcej czasu na rozruch
I trochę bladawców
Stefanie Baronin zu Guttenberg
Chandos Beauty
Clair renaissance
Cinderella
Mirka bardzo ładne, ale czemu ma służyc obcięcie czubków. Może i ja obetnę, tez mam sporo serbów. Prawdopodobnie Toszka zauważyła, że się wyciągają a nie rosną w szerz równomiernie. Lepiej jak są gęściejsze. Mam sporo serbów i prawie każdy inaczej rośnie. Najładniejsze są te które kkupiłam jak miały po 40 cm
Chałupa to chałupa człowiek wolny Najładniejsze są poranki, jak wychodzi się z domu gołą stopą na trawnik lub nawet w obuwiu i ogląda swój ogród.
Mirka ileż tego masz a jak wszystko wyrosło. Masz tyle miejsca aby to wszystko wysadzić na miejsce gdzie zaplanowałaś.
Na rabatę przy serbach przed trawami coś kolorowego. A jakie go trawy:
Ja bym róże posadziła zobacz mam Tamolisse kwitną cały sezon do mrozów są niskie tylko trzeba by było je posadzić co 40-50 mm, mają bardzo ładne lśniące liście zrobię fotkę bo zaczynają już kwitnąć.
Zurawki też ładne bardzo dużo odmian kolorowych.
Jeszcze kocimiętka jest możesz posadzić też swoją rozsadziłam wiosną mam kocimiętkę groniastą. Posadziłam na nowej rabacie przed różami "Bonica". Zobaczę co z tego wyjdzie a z tyłu za różami mam tRawy "memory, silwer wanilla i siuxy. Od najwyższej do najniższej.
Musisz być czarodziejką! Bo ja patrzę na to zdjęcie i sobie myślę, że po raz pierwszy mam ochotę czyśca u siebie - nigdy go nie lubiłam, a w połączeniu z tymi fioletami wygląda genialnie - chyba do kocimiętkowej sobie go wsadzę
Pozwolisz ze jeszcze pokaze pobrana w zeszłym roku sadzonkę róży Wartburg ?
To chyba taki rarytasik póki co kilka kwiatuszków ale licze na kiście za rok
Ależ ona śliczna Margo Koster, tak? Jak jej kolor by się zgrał z Kimono? Bo chyba Kimonkę też masz, prawda?
Makrama fajnie wyszła MIałam naeet robić te piórka, bo kiedyś oglądałam instruktaż, ale nie wiem z czego by tu je zrobic i zarzuciłam temat z braku materiału pod ręką.
Japońska z "grubaskiem" fajnie się zgrywa w klimacie