Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 13:18, 09 lip 2019

Trawniki, ścieżki, rośliny wilgociolubne ... hmmm
Tamaryszek 19:42, 09 lip 2019

Witaj Miro! Zawsze jesteś tak pełna energii i optymizmu, a dziś znajduję u Ciebie inne nastroje... Zniszczone drzewo, którego strata zaburzyła strukturę ogrodu, rujnujące ogród upały... Mam nadzieję, że to tylko przejściowe, piszesz o nowych roślinach, które pojawiły się u Ciebie, będzie dobrze, jestem przekonana. U mnie wczoraj i dziś pada, a jak u Ciebie?
mira 21:47, 09 lip 2019

Basilikum napisał(a)
mocno z calego serca deszczu zycze, to straszne tak patrzec jak sie ogrod bez wody meczy.
Zakupy fajne.
Ja rozwazam co by tu jeszcze wepchnac u mnie i gdzie

Iza padał dzisiaj od 11.03 do 11.08 nawet kostaka na podjeździe nie zmoczyła się bardzo - a tak dobrze się zapowiadało

Nie rozważaj jedź na zakupy

Porzeczki się kończą - upieklam placek z porzeczkami i chciałam pokombinować dałam kokos - nie spodobało mi się to połączenie

mira 21:49, 09 lip 2019

mirkaka napisał(a)
Pięknie, cudny masz ten kącik ogrodnika
U nas zimno już od paru dni, zaledwie 16 st i leje już trzeci dzień. Oboje z eM patrzymy na ogród i mamy wrażenie że to jesień

U mnie rano i wieczorem zimno, w południe było slonecznie i ciepło - też mam wrażenie że jesień - jakoś to w powietrzu czuję

to niech u Was już nie leje - dmuchaj na południe bo mi choc co usycha

mira 21:53, 09 lip 2019

sierika napisał(a)
Mira, lansujesz mnie kupiłam dwa te dziurawce i szparaga, ale świetnie wygląda na rabacie, nadaje lekkości bardziej niż selerowate.
Paniprzyrodo, mam kurki od Ciebie na honorowym miejscu, zawsze mi przypominają miłe chwile, dzięki za pozdrowienia, fotki kiedyś będą i stół tez trafi na nie w swoim czasie

Nie lansuję niech każdy się sam lansuje - tylko skoro byłam i mam fotki to ciut chciałam pokazać - jesteś u mnie na wątku więc myślę że miło będzie jak i inni którzy chcą u mnie bywać sobie popatrzą o.

To mnie ten szparag zaintrygował zwłaszcza że nie patrzyłam na niego - a musi mieć mokro

lantana obsadziłam donice po bratkach - dopiero teraz się rozrastają

mira 22:01, 09 lip 2019

Doranma napisał(a)

Mirko, gdzieś mi się Twój wątek zapodział i nie byłam u Ciebie jeszcze w tym roku. Lecz dziś szczęśliwie poszłam śladem Twojego komentarza i znów mogę podziwiać dzieło Twoich rąk i wyobraźni ☺ Ten ogród tchnie tajemnicą, jest przytulny, wielopiętrowy i ma piękny warzywnik, a takie lubię najbardziej☺
Na zacytowanym zdjęciu widzę pień świerka kłującego? Jeśli tak, to napisz, proszę jak wokół niego funkcjonują inne rośliny? Zdjęcie pokazuje bujny zakątek ale może to złudzenie. Czytałam że pod nim nic nie chce rosnąć i się poważnie zastanawiam czy swojego nie eksmitować póki mały. Nie chciałabym też by zabrał całe swiatło.

Dorotko też u Ciebie nie byłam dawno mus się poprawić
Bardzo dziękuje za miłe słowo - wielopiętrowy - właśnie jestem na tym etapie bo uciekło mi srednie piętro - naprawiam

jeśli chodzi o świerka - wkoło tak 1,20 to nic nie sadziałam - rośnie to co chce - fiołki, ułudka i takie zadarniające co zapomnialam - dopiero na linii rabaty rośnie pieris który był chyba wcześniej niż świerk i inne - no to nie są dobre i proste rabaty z takim drzewem - drzewa powinny w lesie rosnąć tego
typu no ale to teraz dopiero wiem

zrobiłam kilka fotek dla Ciebie tego miejsca

mira 22:05, 09 lip 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Taki mój

Ty szybka jesteś już posadzony - mój chyba ciut większy i ma te guziki i czekam na kwitnienie - masz guziczki ? bo nie widzę - wsadziłam do donicy i dałam sobie więcej czasu na wsadzenie bo rozważam pożegnanie z pewnym jałowcem
mira 22:09, 09 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podlewam już tylko warzywnik, a i to tylko wtedy, kiedy widzę, że omdlewa. Deszczu żadne podlewanie nie zastąpi. Nie jestem w stanie nawilżyć korzeni na stosowną głębokość. I tak jest lepiej niż rok temu, bo maj był deszczowy.
Artykuł M.D. czytałam - uśmiałam się bardzo.

Ciekawa jestem tych Twoich nowych trendów zakupowych.

No co zrobić - dzisiaj patrzyłam ile śmieci produkujemy - to w kontekście pogody - hmm.... zastanawiam się co mogę jeszcze zrobić żeby ograniczyć te plastiki

Moje nowe trendy to krzaki - niestety postawiłam na złe konie - co lubia ciut wody - nie wiem jakie krzaki są na stepy

taki pyci rh - tak go pielęgnowałam no cóż

mira 22:11, 09 lip 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Trawniki, ścieżki, rośliny wilgociolubne ... hmmm

co hmmm, jakaś taka smutna jesteś - bo ja nie wyrażę się o moim stanie bo to nie medialne

trawniki - mój całkiem ok jeszcze cały nie jest rudy

mira 22:15, 09 lip 2019

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Miro! Zawsze jesteś tak pełna energii i optymizmu, a dziś znajduję u Ciebie inne nastroje... Zniszczone drzewo, którego strata zaburzyła strukturę ogrodu, rujnujące ogród upały... Mam nadzieję, że to tylko przejściowe, piszesz o nowych roślinach, które pojawiły się u Ciebie, będzie dobrze, jestem przekonana. U mnie wczoraj i dziś pada, a jak u Ciebie?

Izo - zmobilizowałaś mnie do pisania bo pewnie szybko tu nie zajrzysz a i ja wchodzę na tryb wakacyjny to czas już będzie nie ogrodowy

tak więc u mnie nie pada - podlewałam dziś - mocno się wieczorem schłodziło
to lanie wody trochę znaczy dużo trochę obrzydza mi ogrodnictwo stąd te nastroje - co zrobić jakoś trzeba się dostosować - jeszcze nie wiem jak