Między polem, a lasem.
18:40, 10 cze 2019
Potrzebuję porady, bo trochę stanęłam w miejscu 
Przerobiłam rabatę. Wywaliłam z niej praktycznie wszystko. Został jeden perukowiec i krzewuszka. Są do przesadzenia.
Rosną tu: sesleria skalna, sesleria jesienna, tuje danici, miskanty sioux (jeszcze nie wszystkie wsadzone), potem Kanzany i znowu miskanty.
Zastanawiam się, czy między kanzanami dosadzić danicki i jeżówki.
Byłoby tak: kanzan, danica, jezówka, danica, kanzan.
Boli mnie od tego głowa....
Przerobiłam rabatę. Wywaliłam z niej praktycznie wszystko. Został jeden perukowiec i krzewuszka. Są do przesadzenia.
Rosną tu: sesleria skalna, sesleria jesienna, tuje danici, miskanty sioux (jeszcze nie wszystkie wsadzone), potem Kanzany i znowu miskanty.
Zastanawiam się, czy między kanzanami dosadzić danicki i jeżówki.
Byłoby tak: kanzan, danica, jezówka, danica, kanzan.
Boli mnie od tego głowa....

Hej, nasza działka w końcu zaczyna się zabudowywać, a w związku z tym myśl o ogrodzie towarzyszy mi coraz częściej. Budowa się zakończy ok. pażdziernika. Na ten moment graniczymy z ogrodem sąsiada w miejscu czerwonej linii i zależy mi, aby odsłonić nasz ogród od ich ogrodu w miarę szybko. Pomyślałam, że być może tuje (za którymi nieprzepadam) w części czerwonej linii będą najszybszym rozwiązaniem. W pozostałej części myślałam o żywopłocie z grabu, natomiast o pozostałych roślinach jeszcze będę myśleć.