Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 20:46, 08 lip 2019

deszczowymaj napisał(a)

Nie mogłam nie zacytować
No coś pięknego
A czy ta czerwona to Eccentric ?

Eccentric. Kolor super ale wielkie są. Przyzwyczajam się do nich .
Nowa12 20:47, 08 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

Pięknie

W deszczu byloby piękniej . Może jak tak będę marudzić o tym deszczu to w końcu spadnie .
mirkaka 21:00, 08 lip 2019

Nowa12 napisał(a)
Wrzosowisko nabiera kolorów.

Cudne, ale przeraziłaś mnie tymi zdjęciami, już wrzosowisko ??? Na początku lipca takie wybarwione ?

Prześliczne jeżówki, u mnie głównie te zwyklasy, powysiewane namnożyły się, ale też je uwielbiam
Nowa12 21:57, 08 lip 2019

mirkaka napisał(a)

Cudne, ale przeraziłaś mnie tymi zdjęciami, już wrzosowisko ??? Na początku lipca takie wybarwione ?

Prześliczne jeżówki, u mnie głównie te zwyklasy, powysiewane namnożyły się, ale też je uwielbiam

Powiem ci, że też mnie wrzosowisko zaskoczyło w tym roku. Ale nie kwitnie tylko takich mocnych kolorów nabrało. Ale z drugiej strony w zeszłym roku o tej samej porze hortensje i jeżówki miałam o wiele bardziej zaawansowane. Więc ten rok jakiś taki dziwny.
A te zwykłe jeżówki to akurat są bardzo ładne .
ElzbietaFranka 23:38, 08 lip 2019

Bo wrzosy lubią dużo słońca i tak się pięknie wybarwiają. Też zależy od ziemi w jakiej rosną. Mam wrzosy ale mają ok 9 lat moja pierwsza rabata. W tym roku zaniedbałam chwasty rosną miałam ją przerabiać przez te upały nie dałam rady.
U mnie też ładnie wybarwione.

Agata na mojej stronie pokazałam dęba błotnistego. Warto kupić zobacz jakie piękne utrzymuja liście zima.
Nowa12 00:12, 09 lip 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Bo wrzosy lubią dużo słońca i tak się pięknie wybarwiają. Też zależy od ziemi w jakiej rosną. Mam wrzosy ale mają ok 9 lat moja pierwsza rabata. W tym roku zaniedbałam chwasty rosną miałam ją przerabiać przez te upały nie dałam rady.
U mnie też ładnie wybarwione.

Agata na mojej stronie pokazałam dęba błotnistego. Warto kupić zobacz jakie piękne utrzymuja liście zima.

Dzięki Elu za zdjęcia. O takie mi chodziło. Ja się napaliłam na tego kulkowego dęba błotnego Green Dwarf. Widziałam ładnego, gęstego z fajnie uformowaną koroną ale trochę cena mnie dobiła . Chodzi mi po głowie cały czas.
ElzbietaFranka 00:23, 09 lip 2019

Nowa12 napisał(a)

Dzięki Elu za zdjęcia. O takie mi chodziło. Ja się napaliłam na tego kulkowego dęba błotnego Green Dwarf. Widziałam ładnego, gęstego z fajnie uformowaną koroną ale trochę cena mnie dobiła . Chodzi mi po głowie cały czas.

Bo to są szlachetne drogie drzewa. Wszystko zależy od pnia u mnie najdrozszy w zeszłym roku płaciłam 380 ten na ostatnich dwóch fotkach
3 szt po 280 zł a w tym takie witki ok 2 m 99 zł ale ładnie ukorzenione s dałam dobrej ziemi to będą śmigać.
Zaraz zobaczę jak wygląda green dwarf.

Wcale nie jest taki drogi chyba nie wiesz jakie drzewka są drogie.
Oglądałam dęba nie na szału. Jak kupuje drzewka, krzaki patrzę aby były kolorki zielenią a ten co chcesz kupić nie ma.
Nowa12 10:03, 09 lip 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Bo to są szlachetne drogie drzewa. Wszystko zależy od pnia u mnie najdrozszy w zeszłym roku płaciłam 380 ten na ostatnich dwóch fotkach
3 szt po 280 zł a w tym takie witki ok 2 m 99 zł ale ładnie ukorzenione s dałam dobrej ziemi to będą śmigać.
Zaraz zobaczę jak wygląda green dwarf.

Wcale nie jest taki drogi chyba nie wiesz jakie drzewka są drogie.
Oglądałam dęba nie na szału. Jak kupuje drzewka, krzaki patrzę aby były kolorki zielenią a ten co chcesz kupić nie ma.

No właśnie podobno ma takie kolorki jesienią jak wszystkie dęby błotne. Dlatego chcę go kupić. Ja go widziałam za 230 zł tylko wolałabym wyżej szczepionego chyba.
Nowa12 13:40, 09 lip 2019

Fiolety rzadzą .

Nowa12 13:47, 09 lip 2019