Powiem ci, że też mnie wrzosowisko zaskoczyło w tym roku. Ale nie kwitnie tylko takich mocnych kolorów nabrało. Ale z drugiej strony w zeszłym roku o tej samej porze hortensje i jeżówki miałam o wiele bardziej zaawansowane. Więc ten rok jakiś taki dziwny.
A te zwykłe jeżówki to akurat są bardzo ładne .
Bo wrzosy lubią dużo słońca i tak się pięknie wybarwiają. Też zależy od ziemi w jakiej rosną. Mam wrzosy ale mają ok 9 lat moja pierwsza rabata. W tym roku zaniedbałam chwasty rosną miałam ją przerabiać przez te upały nie dałam rady.
U mnie też ładnie wybarwione.
Agata na mojej stronie pokazałam dęba błotnistego. Warto kupić zobacz jakie piękne utrzymuja liście zima.
Dzięki Elu za zdjęcia. O takie mi chodziło. Ja się napaliłam na tego kulkowego dęba błotnego Green Dwarf. Widziałam ładnego, gęstego z fajnie uformowaną koroną ale trochę cena mnie dobiła . Chodzi mi po głowie cały czas.
Bo to są szlachetne drogie drzewa. Wszystko zależy od pnia u mnie najdrozszy w zeszłym roku płaciłam 380 ten na ostatnich dwóch fotkach
3 szt po 280 zł a w tym takie witki ok 2 m 99 zł ale ładnie ukorzenione s dałam dobrej ziemi to będą śmigać.
Zaraz zobaczę jak wygląda green dwarf.
Wcale nie jest taki drogi chyba nie wiesz jakie drzewka są drogie.
Oglądałam dęba nie na szału. Jak kupuje drzewka, krzaki patrzę aby były kolorki zielenią a ten co chcesz kupić nie ma.
No właśnie podobno ma takie kolorki jesienią jak wszystkie dęby błotne. Dlatego chcę go kupić. Ja go widziałam za 230 zł tylko wolałabym wyżej szczepionego chyba.