Asia, faktycznie teraz wszystko bardzo się u Ciebie rozrosło. Kolorki masz fajnie zgrane i ta zieleń, która wygląda na wczesnowiosenną jest bardzo ładna.
Cześć! Ale się u Ciebie zasiedziałam..! Od wymiany opinii na temat książek, przez projektowanie cienistej rabaty i Chelsea aż po letnie kompozycje. Muszę powiedzieć, że dyskusje u Ciebie są bardzo ciekawe. Fajnie się czyta i skłaniają do refleksji.
BO jak się robi zdjęcie z daleka i nisko, to tak wygląda, a jak się podejdzie bliżej, to widać, że między roślinami jest jeszcze dużo przerwy.
Będę jeszcze dzielić i mnożyć rośliny, żeby rosły przynajmniej w dwóch miejscach na rabacie. Łubin mam nadzieję, że mi się wysieje, przetaczniki christa (wygrały konkurencję) też podzielę, brakuje mi do nich jeszcze czegoś różowego. Mam jeżówki, i o dziwo - chyba się sprawdzą, ale na tej rabacie przy moście świętokrzyskim, co Wam kiedyś pokazywałam, z przetacznikami rosną teraz pysznogłówki i wyglądają po prostu przepysznie. Nabrałam na nie ochoty
Ja to nazywam: ogrodnicza wersja erotomana-gawędziarza. Im mniej praktyki, tym więcej teorii.
Zazdroszczę osobom, które potrafią stworzyć piękny ogród bez tych wszystkich dywagacji i rozkminek
Tzn.: ja bardzo lubię te rozkminy, tylko żeby miały jakieś przełożenie na rzeczywistość