Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

sarenka 15:01, 09 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)

Jack Frost ma wyższe ogonki liściowe i bardziej stonowany kolor, za to Sea Heart (jeśli nie mylę odmiany) bardziej przysadzista i aż świeci na srebrno rosnąc w cieniu pod brzozami

niestety to nie moja sadzonka

Dziękuję Ci bardzo. Kupię j, zobaczę jak się będzie sprawować u mnie

Muszę pomyśleć jak u siebie oczyścić korzenie wokół brzozy i tam coś posadzic, ale to raczej bliżej jesieni.
mrokasia 15:45, 09 lip 2019

makadamia napisał(a)

Mniam!!!
I Ty piszesz, że buszu nie masz.
Johanka77 15:53, 09 lip 2019

makadamia napisał(a)

Ależ się u Ciebie pięknie wszystko rozrosło!!!! Zawsze lubiłam te rabatę, ale w tym roku po prostu wymiata!
kwartet 16:09, 09 lip 2019

Zachwycające jest to przejście od busz rabaty do tej cienistej z hortensją.
Plox to chyba idzie na rekord ginesa.
Jeszcze poleżysz ,trzeba mieć cel .
Helen 19:24, 09 lip 2019

Asia, czy jesteś na forum? Podpowiedziałabyś mi w moim wątku? Tylko nie bij
Helen 21:40, 09 lip 2019

Asia, faktycznie teraz wszystko bardzo się u Ciebie rozrosło. Kolorki masz fajnie zgrane i ta zieleń, która wygląda na wczesnowiosenną jest bardzo ładna.
Tamaryszek 23:36, 09 lip 2019

Cześć! Ale się u Ciebie zasiedziałam..! Od wymiany opinii na temat książek, przez projektowanie cienistej rabaty i Chelsea aż po letnie kompozycje. Muszę powiedzieć, że dyskusje u Ciebie są bardzo ciekawe. Fajnie się czyta i skłaniają do refleksji.
makadamia 09:37, 10 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Mniam!!!
I Ty piszesz, że buszu nie masz.

BO jak się robi zdjęcie z daleka i nisko, to tak wygląda, a jak się podejdzie bliżej, to widać, że między roślinami jest jeszcze dużo przerwy.
Będę jeszcze dzielić i mnożyć rośliny, żeby rosły przynajmniej w dwóch miejscach na rabacie. Łubin mam nadzieję, że mi się wysieje, przetaczniki christa (wygrały konkurencję) też podzielę, brakuje mi do nich jeszcze czegoś różowego. Mam jeżówki, i o dziwo - chyba się sprawdzą, ale na tej rabacie przy moście świętokrzyskim, co Wam kiedyś pokazywałam, z przetacznikami rosną teraz pysznogłówki i wyglądają po prostu przepysznie. Nabrałam na nie ochoty
makadamia 09:40, 10 lip 2019

Tamaryszek napisał(a)
Cześć! Ale się u Ciebie zasiedziałam..! Od wymiany opinii na temat książek, przez projektowanie cienistej rabaty i Chelsea aż po letnie kompozycje. Muszę powiedzieć, że dyskusje u Ciebie są bardzo ciekawe. Fajnie się czyta i skłaniają do refleksji.

Cześć Iza - witam w wątku

Ja to nazywam: ogrodnicza wersja erotomana-gawędziarza. Im mniej praktyki, tym więcej teorii.
Zazdroszczę osobom, które potrafią stworzyć piękny ogród bez tych wszystkich dywagacji i rozkminek
Tzn.: ja bardzo lubię te rozkminy, tylko żeby miały jakieś przełożenie na rzeczywistość
makadamia 09:42, 10 lip 2019

Helen napisał(a)
Asia, faktycznie teraz wszystko bardzo się u Ciebie rozrosło. Kolorki masz fajnie zgrane i ta zieleń, która wygląda na wczesnowiosenną jest bardzo ładna.

Rozchodniki dają ten efekt. Były poprzednio w innym miejscu i tam ten ich jasny kolor mnie denerwował