Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:52, 09 lip 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Chciałam kupić drobną korę, żeby wysypać na rabatach i co braki w sklepach, trzeba do jesieni czekać...
trawiasta...

i lilie...

Piękne. .. i lilie i trawy
Figowiec spręzysty - Ficus elastica 'Melany' - POMOCY! 08:36, 09 lip 2019

Do góry
Dzień dobry,
miesiąc temu kupiłam pięknego ficusa. Niestety kilka dni temu zauważyłam, że zrzuca liście, wczoraj dotknęłam roślinę i dwa liście spadły. Niektóre są lekko żółte. Od dołu łodyga jest trochę przesuszona. I właśnie w tamtych miejscach liście odpadły. (dołączam zdjęcia)
Nie mam pojęcia co robię nie tak, podlewałam go 2 razy w tygodniu, co 3 tygodnie dodawałam nawozu, roślina znajduje się w jasnym pokoju, ale nie stoi na parapecie, tylko na podłodze.
Przeczytałam, że nawożenia było za mało, powinno być one częstsze. Czy dam radę odratować roślinkę?

Ptasi gaj 08:32, 09 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Nowa rabata ciągle nie ukończona przez te upały, ale moze w sobotę

Samosiejka

U mnie lawendy samosiejki najlepiej rosną, przeważnie w kostce.
Lilia to tygrysia? Mam ją ale jeszcze trochę zanim zakwitnie.
Ostatnie ujęcie róży zachwyciło mnie ze względu na cudowne tło, pnie drzew wyglądają jakoś tak tajemniczo To Twój lasek czy zapożyczone tło?
Bardzo fajny masz ogród
Kocimiętki u mnie już częściowo wycięte, nie lubię tego czasu gdy byliny się wycina, róże obcina, trzeba czekać aż coś zapełni te puste miejsca.
Dąb błotny pewno potrzebuje dużo wilgoci? Czy on choruje na mączniaka tak jak inne dęby?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:31, 09 lip 2019

Do góry
No i ja Gosiu chciałam podziękować Wam za zaproszenie jak również całej ekipie za czas spędzony razem! Ogród piękny co tu dużo mówić! Ludzie cudni w takim towarzystwie to można posiedzieć
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:27, 09 lip 2019

Do góry

Ogrod stewardessy 08:17, 09 lip 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)

Moje hortensjowe przedszkole

Rozsadzone w zeszlym roku. Nie sadzilam, ze tak szybko urosna.

Ta wyglada jakby miala miec paki.

Witaj Kamciu przeglądam właśnie Twój wątek od początku jak widać doszłam do hortensjowego przedszkola powiedz proszę w jaki sposób je rozmnażałaś? Fajnie rosną jednym pędem do góry można je poprowadzić na pienne. pozdrawiam i wracam dalej do czytania i oglądania Twojego wątku

Problemy z tujami 07:46, 09 lip 2019

Do góry
Witam Państwa! Pewnie powtórzę się z tematem ale bardzo proszę o pomoc w kwestii choroby jaka dopadła moje tuje szmaragdowe. Czy wg załączonych zdjęć możecie potwierdzić, że moje tuje dopadła FYTOFTOROZA, jeśli tak czy jedynym ratunkiem jest ich likwidacja.
Tuje mają około 3 lat na wiosnę tego roku, zaczęła podsychać jedna tuja, chorych obecnie jest około 20 szt. Tuje zasadzone przy drodze, do tej pory wyścielona była włóknina, ale po lekturze forum matę zlikwidowałem. Czy widzicie jeszcze jakiś ratunek dla nich.
Z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam Tomasz
Ogród Muszelki 07:23, 09 lip 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
Krakusie, mówisz - masz

i jak szczegółowo Piekne dzięki...tak ładnie finezyjnie zokraglona nie będzie ale juz ogólny zarys jest pewnie do zimy doczeka sie pomysł na realizację
Przerabianie ogródka pod swój gust 06:58, 09 lip 2019

Do góry
Czy u was tez sie tak nagle pogoda zmienila?U nas 7 stopni dzis rano! A deszczu nadal nie widac.
Popryskalam dzis hortensje drugi raz, tym razem preparatem miedzianym a za tydzien popsikam tez systemicznym i jednoczesnie je przerzedze. Najgorzej wyglada preziosa.Do tej pory je cielam i nie chorowaly a w tym roku i w zeszlym nic nie zmarzlo wiec nie cielam. I pewnie za geste sie zrobily i podatniejsze na choroby przez to.
Przeraza mnie to, zee pomimo tylu kwiatow w ogrodzie, motyli prawie nie ma. Widzialam jednego zoltego,polowca szachownice, strzępotka ruczajnika, i biaöe i to tyle. Pomimo tego, ze mieszkam przy polach i lakach.

Nie ma slonca, wiecfotki takie sobie

Jezowka fatal attraktion ma cudownie ciemne pedy.

Jezowka wintage wine

Pysznoglowka pink lace.

Z ogródka na wsi 06:45, 09 lip 2019

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Wczoraj pisałem, że jak się znalazłem coś co mnie w ogrodzie denerwuje...i zacząłem rysować i planować.

Paint daje teraz fajne możliwości rysowania, również w 3D.

Popatrzcie

Tutaj na biało, ale myślę że naturalne, nie impregnowane drewno, też dobrze by wyglądało...

Co o tym myślicie? Mi osobiście się podoba...

Radzio dla mnie bomba
Hortensjowo 06:44, 09 lip 2019

Do góry

I jeszcze raz Vintage Wine
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/189/1895014/original.JPG[/img]
Pow Wow Wild Berry

Czy te dwie odmiany się wysiewają ?
Sosnowe zacisze 00:38, 09 lip 2019

Do góry
Niejeden brukarz by się nie powstydził takiej fachowej roboty.
A ja na tej fotce fajny wieszaczek wypatrzyłam, czy to podkowy końskie?

I jeszcze wstawiam fotkę tych kamyków co mam na zbyciu, może coś ci przypasuje do układanki. Pozdrawiam

Moja działka na Dębowym Lesie 00:02, 09 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Aniu, jak tam z deszczem u Ciebie?

Niż a nic nie padało.
A u ciebie padało ??

Moja działka na Dębowym Lesie 00:00, 09 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Ogród do kapitalnego remontu - ha, ha, ha, ale przewrotna nazwa -oto jest ogród idealny! Cudowne mieliście spotkanie i jakie liczne ☺

No właśnie, ,Żadnego remontu już tam u Gosi nie potrzeba .
Ma taki klimatyczny, przecudowny ogród. Pełne jeżówek, traw i różnych rarytasów

Moje jeżówki w porównaniu z Gos, to bidki.
Ale i tak mnie cieszą

Moja działka na Dębowym Lesie 23:51, 08 lip 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Dzięki Aniu za podpisanie zdjęcia. Hosty masz przecudne. Twój ogród dla nich wymarzony. Buziaki

Ależ proszę, W większości ładnie hosty rosną. Trochę za gęsto maja. Ale kiedyś tam się je porozsadza.
Doszłam do wniosku, ze moja Anabelka może jest zupełnie inna niż twoja.
Daleko jej do twoich piękności.
Moja i liście ma jasne, nijakie i kwiaty małe.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:47, 08 lip 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Cudne miałyście spotkanie wszędzie sucho, mogłoby w końcu popadać, ale u Ciebie roślinki też dają radę bo podlewane, u mnie trawnik w suche ściernisko się zaczyna zamieniać... pięknie hosty wyglądają jak zawsze buziam Aniu i życzę delikatnego deszczu, mam nadzieję, że spadnie też i u nas...

Oj mogłoby , mogło popadać w końcu.
Trochę podlewam, nie ma wyjścia .Szkoda roślin.
U mnie tez miejscami trawnik wypalony.
niech się spełni . i deszcz i mnie i u ciebie

Ogród pod lasem 23:44, 08 lip 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Masła zabrakło.

Hahahahahahahaha!!!
W ogródku emerytki 23:40, 08 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Gorysz miarz.

Paprotnik szczecinkozębny Proliferum.

Piękna kępa.

I taki widoczek na kwitnące nad stawem hortensje.

Grażynko, te hortensje nad stawem to cudeńka. Przepiękne są.
Fajną wycieczkę miałaś. Widać ze zdjęć, że jesteś zadowolona. Bardzo ale to bardzo cieszę się, że poznałam Ciebie prawie osobiście. Wyglądasz na niesamowicie ciepłą, szczerą, życzliwą i baaardzo serdeczną osobę. Wspaniała jesteś z tym swoim ogromnym, kochającym wszystkie stworzenia (i te kolczaste też) sercem. I każdą roślinkę też widać, że pielęgnujesz z sercem.
A wiesz Grażynko, ja z ostróżkami to chyba już zakończę moją "współpracę". Co wsadzę, dam dobrą ziemię, obornik to i tak mi na następny rok zanika.
W tym roku tez kupiłam i niebieską i fioletową i białą. Ale jak za rok ich nie będzie to już nie dokupuję. Koniec i kropka. Co z nimi jest nie tak???
Pozdrawiam.
Ogród pod lasem 23:36, 08 lip 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Dziś wyskoczyłam z Kwartetem na szybki rekonesans po okolicy. Po drodze dołączył Gosiek I jak zwykle ledwo się w 7-osobowym aucie upchnęłyśmy

Hahahaha!
Ptasi gaj 23:30, 08 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Masz gdzieś na zdjęciu te Twoje dęby bo chyba ślepa jestem .

Nie zrobiłam fotek tegorocznych, ale m fotki zeszłoroczne kupiłam 4 szt i dokupilam w tym roku jeszcze 4 sztuki ale mniejsze. Zrobię fotkę to dam znać warto kupić bo piękne
To są zeszłoroczne fotki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies