Kocham frezje, to zapach mojego dzieciństwa Gustowne, delikatne, małe bukieciki, które czasami są piękniejsze od wielkich, przepełnionych bukietów.
A bukszpan nawet pod czapą śniegu prezentuje się okazale.
Pozdrawiam i przesyłam wiosenne słońce
Czy w Jurajskim widać już wiosnę? Sasanki pooglądałam, czerwonymi gożdzikami pozachwycałam się , piękną zielenią nasyciłam oczy. Mam nadzieję, że wiosna tuż, tuż
Nikita dzięki za odwiedziny ale u mnie to raczej brak inspiracji. Ogród mikroskopijny, unikatowych roślin brak, trzymam się żelaznych zestawów ogrodowiska i na razie nie eksperymentuję
Ja też już bym kupowała, sadziła ale wiem, że z tą zimą różnie i jeszcze może nas zaskoczyć. Czego oczywiście nikomu nie życzę
Irenko muszę te wrzosy eksmitować bo brakuje mi pośredniego pietra. Jak na razie jest to najmniej zachwycająca mnie rabata a po drugie mało mam zimozielonych
Polinko dzięki
Co do siania, rok temu nie miałam kiedy, więc w czerwcu po powrocie z Anglii, sypnęłam nasiona w grunt, mocno podlałam i czekałam, tak się trafiło, ze akurat były dość często deszcze i ciepło i ona błyskawicznie wystartowała, zatem planuję podobnie, ale siew zrobię w maju, już po przymrozkach