Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 10:54, 24 maj 2019

Do góry
AgataP napisał(a)
Pachnie na całej rabacie bylinowej

Fotki warte powtórzenia
Wszystkiego po trochu 10:49, 24 maj 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/185/1851990/original.JPG[/img]

Mirka, bosko masz po prostu
Zawsze czekam na ten pokaz u Ciebie kwitnących azalii i rododendronów
Moja działka na Dębowym Lesie 10:37, 24 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Funkie i orliki cudo ten bordowy rewelacja

Ten akurat kupalami u pani na ryneczku.Taki odkopany, podzielony.
Ladnie rośnie kilka lat.ale na razie sam się nie wysiewa.

Moj jedyny łubin
Podmiejski ogródek 10:37, 24 maj 2019

Do góry
Nie planowałam pokazywać tego zdjecia, bo wiadomo ale dla dobra nauki się poświęcę

Zgrzyta Wam czy nie zgrzyta?

Przy okazji powiem Wam, że nie wiem, co to jest za hosta ale jest olbrzymia.
Jedyna roślina, którą widać z daleka.
Liście ma tak ze trzy razy większe niż sum and substance, którą kupiłam niedawno i która jest podobno bardzo dużą hostą.

Tam rosną trzy sadzonki, ale tylko jedna szybko rośnie, pozostałe pewnie się zbierają po dzieleniu. Chyba je rozsadzę, bo takiego potfora nie ma co trzymać w kupie
Ogród z rzeźbą 10:30, 24 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)

przyszłam jeszcze raz popatrzeć na tą ruderową i podtrzymuję, co napisałam.
U Ciebie gra, a u mnie nie.
U Ciebie ta "sina" wietlica jest na tyle daleko od żółtej hosty, że się ze sobą nie gryzą.
U mnie sąsiadują ze sobą bezpośrednio, więc nie bardzo. Oddzielę je jakąś zieloną byliną (bodziszka mam w wielkich ilościach) i będzie dobrze. A przynajmniej lepiej

Na Twoją ziemię nie mogę się po prostu napatrzeć.
To pierwszy przypadek, kiedy rabata z widoczną gołą ziemią, nawet bez kory, tak pięknie wygląda
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:21, 24 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Overdam to jednak piękny jest .
Księżycowy... 10:12, 24 maj 2019

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Mokry i zimny maj w naszym ogrodzie. W sadzie zostawiam cześć na łąkę kwietną, wykaszam tylko ścieżki.

Żywopłot grabowy rośnie w plecach rabat, jak szalony. Dosadzam nowe rośliny na rabatach, a sąsiedzi sadzą mi tulipanowca 30 cm od ogrodzenia . Życie

Jak pięknie! Agnieszka, powiedz co to za drzewo na 1 i 3 zdjęciu, ma zachwyające liście i pokrój

Jak zaklładałaś łąkę kwietną, marzy mi się taka łączka na nieużytku obok, na działce siostry, bo teraz tyko chwasty tam rosną, które kosimy.
Działeczka Asi :) 10:04, 24 maj 2019

Do góry
Asiu, w nawiązaniu do naszej dyskusji..

Jak się zapatrujesz na coś takiego?? mogą to być np. śliwy ozdobne szczepione. Albo nawiązanie kolorystyczne do żólto wybarwionego drzewka..klon Odessanum..hmm
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:49, 24 maj 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
takie chciejstwa ogrodowe chciala bym miec i ja megaaaa nowa rabatka przy grilu świetny pomysl ale ta druga szkoda by mi bylo trawnika buziaki przedpracowo Ewuniu

Kasiu, fajne te chciejstwa i już chora jestem na te ptaki, przydałyby się ze trzy a każdy 300 zł

A dzisiaj doszło kolejne chciejstwo ogrodowe - latarnie ogrodowe od znajomego metaloplastyka, rękodzieło Cudowne!

Buziaki już z pracy!

Aha, rabatka przy grillu już od dawna się planowała a ta druga to maleństwo 1x1 m będzie tylko pod buczka
Pamiętajcie o ogrodach 09:48, 24 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Pokażę dopiero jak posadzę w balii bo to przyszły wodne ale nie wiem czy te sadzonki są takie piękne. Przysłali w samej ziemi muszę jutro kupić jute i owinąć te sadzonki i włożyc do doniczek i poustawiać w balii. Myślę że efekt będzie za jakiś czas jak one się zaaklimatyzują.

Piękne. taki jeden tez mam .
Jak tam?U ciebie tez tak mokro ??
Podmiejski ogródek 09:45, 24 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Super ujęcie
Przyłącze do kranu- na sztywna PE , czy waż elektryczny ??? 09:44, 24 maj 2019

Do góry
Teraz to zwariowałem
Czy chodzi ci o pierwsza wersję? Takiego trójniak 16x25x16 nigdzie nie mogę znaleźć , czy zastosować trójnik 25x25x25 i potem redukcje 25x16 ?
Przedogródek pod dębem 09:39, 24 maj 2019

Do góry
takie słoneczko teraz u mnie przed oknem:
Moja działka na Dębowym Lesie 09:33, 24 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)

Aniu, ta to chyba najpękniejsza ze wszystkich. Wygląda imponująco.

Z hostami, to tak jak z różami , czy innymi roślinami, każdemu może podobać się coś innego
To jest June- moja ulubienica

niespodzianka w hostach

Hosta Sum and Substance i Sieboldiana Elegans rozrataja się. i zakrywają Ice folies.
Ogród - mój kawałek ziemi 09:30, 24 maj 2019

Do góry
Dzień dobry wszystkim,

Od jakiegoś czasu posiadam swoje miejsce na ziemi, jednak dopiero od niedawna rozpoczęłam swoją przygodę z ogrodem.

Przy samym ogrodzeniu mam pas ziemi o długości ok 30 m i szer 45-60 cm, potem zaczyna się 100-150 cm obniżenie terenu (nieduża skarpa)o nachyleniu ok 30-45 stopni. W wielu pismach poradnikowych o ogrodnictwie napisano, że tam gdzie jest mało miejsca tuje są najlepszym rozwiązaniem. Z tego co wyczytałam to żywopłoty liściaste aby się ładnie prezentowały i jednocześnie zasłaniały posesję od ulicy powinny mieć ok. 100 szer.
Jakie rośliny można posadzić zamiast tui aby dość szybko urosły i osłoniły od kurzu niewielkiego, lecz jednak hałasu ulicy.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:27, 24 maj 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Jeju jakie orliki! Możesz mi napisać czy z nasion je uzyskałas? Ile one kwitną? Mam 3 sadzonki i zastanawiam się gdzie je posadzić,kwitną i są śliczne

Czesc z nasion mam orlików.Cześć kupowalam w klaczach.a cześć na ryneczku u pani, takie kopane.
a teraz się rozsiewaj, to ogrodzie i fajnie.
Ja mam je w rożnych miejscach i miedzy różnymi roślinami.Pasują wszędzie.
Podmiejski ogródek 09:23, 24 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

To towarzystwo też musi zostać rozdzielone:
hosta i hakone nie powinny sąsiadować z wietlicą, miodunką i żurawką.
Znowu przesadzanie....

Chiolerka, a co Ci się tu nie podoba? Bo mnie się podoba, no zupełnie jak na mojej ruderowej. I hosty, i tiarelle, i kolorową wietlicę jedyną jaką mam tam ulokowałam, zamiast hakone mam żółtą carex elata aurea i właśnie mam zamiar dosadzić miodunki. No normalnie moja rabata. A u mnie napisałaś, że fantastyczna. Oj, oj Asiu coś tu nie gra..
Ptasi gaj 09:21, 24 maj 2019

Do góry
U nas dzisiaj przetarło się świeci słoneczko piękna pogoda mozna dzialac

Od lewej choina kanadyjska po prawej sekwoja

Wierzba na tle sekwoi

W ogródku emerytki 09:18, 24 maj 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, pewnie, że chcę nasiona i mogę się zrewanżować moimi, jeśli jakichś kolorów nie masz.
Zaraz idę do Ciebie oglądać ogród.
Miałam dzisiaj przesadzać rośliny, ale od wczoraj pada, wieje i zimno
Pokoślin baldaszkowy.

Zaczynają kwitnąć astry alpejskie.
Glediczja i fikuśny nn.

Ok, to bee zbiera.
Kazdy oddzielnie kolor?Czy mix chcesz ??
Mi już wystarcza te moje.
W ogródku emerytki 09:13, 24 maj 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Pojechaliśmy do J.G. kupić samochód, eM załatwiał papierki, a ja " zabłądziłam " do pobliskiej szkółki
Efektem mocno szczupły portfel / przydała się trzynasta emerytura /, ale radość z upolowanych roślin bezcenna
Tak to wygląda
dwa kalocefalusy, dwie lantany, dwie surfinie, dwie margerytki i żółty rozchodnik

cztery hosty, jedna dąbrówka, dwa żagwiny, powojnik o wielkich żółtych kwiatach, a to ciapate w środku to bez, chciejstwo z ubiegłego roku

moje wreszcie spełnione marzenie, klon Garnet szczepiony

No brawo, brawo, świetne zakupy.
A ten ciapaty to lilak ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies