nie potrafię powiedzieć ile mi to zajmie czasu bo robię z doskoku, jak jasiek mi pozwoli, a z tym różnie bywa Jak skończe to napiszę. Ale liczba cebul już nie aktualna, bo wczoraj przyszedl mi pomysł i dokupiłam 150 krokusów
Runianka kórą kupilam jest w pojemnikach 0,9 ale naprawde ładna, gęściutka, Jutro cykne fotkę pojedynczej sztuki. Kupowałam ją w pobliskiej szkółce(chyba poleciła mi ją Agnieszka z Ostrowi- DZIĘKUJĘ) płaciłam po 5zł za sztukę
Kasiu znalazlam dzisiaj na allero Hakonechloa odmiana - All Gold, masz może tę trawę? w opisie jest informacja że ma 25cm i liście o szerokości, na zdjęciach wygląda na bardziej żółtą niż aureola
a na tle jodeł spośród runianki będą wyrastały czosnki, a na wiosnę tulipanki
oto ich część
jak odwiozę młodego do szkoły to idę sadzić bo mnie zima zastanie mam do posadzenia 150 tulipanów, i 150 innych cebulek...
Dzisiaj byłam w szkółce po runiankę na jodelkowo/bukszpanowo rabatę i widziałam żurawki o brązowo-zielonych liściach GIGANTYCZNĄ, liście miały około 25-30cm
dzisiaj zaczełam przygotowywać rabate do sadzenia runianek w których będą rosły czosnki i tulipany. Zasanawiam się czy do tych czosnków wsadzonych w runiance cos dosadzic by kwitło późnym latem? Tłem będą jodły kaukaskie i koreańskie , a za nimi trawa zebrano. a może już nic nie dawać?
oj Kasiu ciągle walcze z kupowaniem oczami. tak właśnie wyglądały nasze pierwsze zakupy pojechaliśmy do szkółki i wybieralismy na zasadzie to ładne, to ładne, to ładne potem w domu zastanawiałam się gdzie to wsadzić (?), wsadzałam, a po miesiącu przesadzałam i w ten sposob powstała 'rabata' wzdłuż thuj Ostatnio jak jechaliśmy kupić świerki i jodły to jeszcze w drodze mówiłam 'pamiętaj jak nie będzie to nie kupujemy nic wzamian'
Teraz jestem zafiksowana na cisy (uwielbiam je!) i bukszpany, mój M smieje się ze mnie że wszędzie bym je teraz lokowała