Danusi ślicznie.
Zimowity też - tylko ja nie mogę znieść ich wersji wczesnoletniej- wielkie sałato-kapustne liście żólknące powoli. Zawsze mam ochotę wybiec wtedy do ogrodu , wyrwać i wywalić.
Kiedy zaczełaś mówić o zmianach przy bukszpanowych kulach od razu pomyślałam że będą niskie trawy. Super- dla mnie idealne połączenie
Ślicznie i elegancko, jak zawsze Czyściutko, jakbyś odkurzaczem zbierała każde odbrobinki Zachwycam się jak zwykle, uśmiecham się , chociaż nie piszę.
Zmiany z trawami niskimi bardzo ciekawe, czy masz tam Danusiu jeszcze miejsce na wkopanie ich? A może w donicach pozostaną ?
Szkoda, że ja u siebie nie mogę takich zakupów zrobić Za każdym razem jak się napatrzę na Danusi zakupy jadę do pobliskiego "Dom i Ogród" i wracam sfrustrowana. Marzę o takich hortensjach jak ma Danusia. Odkryłam co prawda ostatnio jakiegoś ogrodnika, który sprzedaje formowane cisy i bukszpany, ale tymczasem nie wiem gdzie je sadzić....
ewaglen -wkleję Ci stronę ze związku szkółkarzy polskich gdzie są wypisane adresy szkółek z woj.
lubelskiego ( to Twoje województwo, tak?)- zerknij, może są w okolicy dobre szkółki których nie znasz.
o matuchno jedyna cóż za widok... siedzę i kwiczę.... bo szukam takich do podsadzenia mojego bonzaia i nigdzie u mnie nie ma takich kuleczek... Danusiu napisz mi na pw gdzie i za ile kupowałaś