Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku emerytki 23:39, 26 cze 2019

Do góry
Będzie słonecznik

Mikołajek iberyjski i gaura

Ta jednoroczna szałwia podoba mi się bardziej niż bylinowa.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:38, 26 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mira..... Ogromne gratulacje ... Masz tak cudowny ogród, że trzeba go pokazać. W dodatku ten ogród ma tak cudowna właścicielkę, która tak pięknie o nim opowiada.

Bardzo dziękuję za miłe słowa.

W końcu nie wiem lubisz róże czy nie - wyciapałaś je wszystkie czy tylko trochę

na wszelki wypadek mały bukiecik dla Ciebie

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:35, 26 cze 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale fajowo juz nie moge sie doczekac ale narazie porcja porannych fotek mi wstarczy (na kilka dni)
Wspanialy ogrod z pasja to i program super bedzie.
Jaka to metoda na buraki?

https://www.charlesdowding.co.uk/

a ten gościu cuda wymyśla - sieje w lutym a w marcu pikuje i potem na grządki wysadza - to już zabawa na całego - podpatrzeć można

W ogródku emerytki 23:35, 26 cze 2019

Do góry
Róża Paul's Scarlet / kupiona w marcu w B. / i nn

Niskie cynie i werbena, mój wysiew, nasiona od Wioli Violaskom

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:32, 26 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie opisałaś ten ranek, a podsumowanie dnia ścisnęło mi serce. Tyle w nim miłości do roślin, do ogrodów, do zakręconych ogrodowo. Zdjęcia ze spaceru pokazały dojrzały, zadbany ogród. Gra światła w połączeniu z roślinami -magiczna. I te Twoje doniczki Mnogość doniczek- klękajcie narody z podziwu.
O Twój występ się nie martwię. Skoro nie powaliło Cię zaklinowanie szpilki w operze wiedeńskiej, to wszystkiemu podołasz.

PS. Buraczki siane tradycyjnie w połowie kwietnia, są podobnej wielkości jak te z eksperymentu. Ale zdecydowanie do przodu masz cukinię.

Hania w operze to ja byłam na widowni a tu...
Ja w tym roku byłam w takim ogrodzie gdzie było chyba 2 tys doniczek - to był dla mnie szok - chyba pokazywałam -

Buraczki z siewu mam mniejsze - u mnie maj byl okropnie zimny nocami - Ty masz ekstra tam klimat - już to wiem, no a ponadto jesteś super ogrodniczka warzywniczka mój wzór

W cieniu - zacieniona 23:31, 26 cze 2019

Do góry
Fioleciki...lubię ten kolor na rabatach.
W ogródku emerytki 23:28, 26 cze 2019

Do góry

Mój busz

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:28, 26 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wspaniała i niezapomniana przygoda, nagroda za codzienny trud

Sylwia tak to jest taka wspaniała ogrodnicza przygoda i inne spojrzenie na ogród bo okiem ludzi którzy już prawie 800 ogrodów tak dokładnie podpatrzyli i zawsze pięknie o nich opowiedzieli.

Ja mam takie spostrzeżenie że tam gdzie było nagranie to potem w ogrodzie są takie rewolucje że hej i zmiany na lepsze
liczę że ta zasada też mnie będzie dotyczyć

10 dni temu zakończyło się główne kwitnienie róż

sportretowałam je

W ogródku emerytki 23:26, 26 cze 2019

Do góry
Dzwonki

Dzwonki i złocień maruna

Jeżówka i krwawnik

Lubię te lilie za ciekawy kolor
Ogród Małej Mi 2017 23:26, 26 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziękuję za komplement.. a moje king-kongi chorują..coś im jest .. tyle lat bez problemu i raptem problem.. idę dać im kolejną porcję leku.. o ile to to co podejrzewają fachowcy i pomoże.. jak coś innego do klapa.. chyba się załamię .. poryczę i wogóle.... będzie żałoba narodowa .. jak będę musiała oczko zaorać ..

Oj kurcze niedobrze, nic nie wiem jak się leczy ryby w oczku ;(
Ale trzymam kciuki za diagnozę i leczenie
Może im tez upały afrykańskie zaszkodziły...
A jakie pH wskazane ?

Ale obrazki dałaś tu cudne z tymi liliami, bardzo ładnie
W ogródku emerytki 23:21, 26 cze 2019

Do góry
Trochę nowinek z mojego ogrodu.
Taki mały, a cieszy

Tawułce podpasowało towarzystwo funkii i będą kwiatki / gdzie indziej nie kwitła /

Margerytki i pysznogłówki

Moje ulubione niezawodne gajlardie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:20, 26 cze 2019

Do góry
Hej, hej

dzisiaj był w mojej okolicy /Rzeszów / i u mnie mega upał - protestuję!!!! to upały nie tej strefy klimatycznej

ciesze się niebywale, że moja poniedziałkowa przygoda przypadła na dobry czas w pogodzie.

w momencie ogród się zmarszczył od upału - jutro wycinam co przekwitło.

Jestem w szoku ile osób odwiedziło mój wątek anonimowo - co to znaczy kariera telewizyjna
jak ja bym chciała napisać/opisać jakiś ogród i żeby było takie zainteresowanie - wiem wiem jest stała grupa osób które lubią czytać i oglądać relacje z ogrodów, szukają inspiracji - to mnie trzyma przy chęciach opisywania - jesienią nadrobię bo zaległości mam

niemniej dziękuję za odwiedziny

w szczególny sposób podziękuję tym którzy mi się wpisali w ten mój ogrodowy pamiętnik.

Widzę, że jest pewna ciekawość realizacji takiego programu pomimo że już wiele ogrodów zostało nagranych a koleżanki wstawiały dokładne relacje -
to zrozumiałe, nie tylko chce się oglądać ogrody ale także kulisy.

Takie nagranie przy pełnej ekipie kiedy jest Maja, trwa kilka godzin - opisałam się i uciekło -

nie mam teraz czasu ogarnąć zdjęć jakie robili jak się okazuje mój m i moja córka, na dodatek podobno córka nagrywała moje wypowiedzi - to dopiero cwaniaczek -
mam dziś tylko dwa zdjęcia

no cóż - wygryzłam kolegę - jak strasznie mi się podobała praca operatorów kamer - żałowałam że nie miałam na tyle sił i czasu żeby stać z nimi

a to przygotowanie do rozmowy o tym jak to się zaczęło - no i tu popłynełam zobaczymy

reszta zdjęć innym razem

W cieniu - zacieniona 23:10, 26 cze 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

To mój ideał takie "utkane" w przemyślany sposób rabaty, ciekawe czy kiedyś się dopracuję.. szlaczek cudny, założyłam, mam jeszcze maleństwo i stresuję się, ze nie będę umiała przyciąć

Trzeba zacząć...potem samo pójdzie.Też miałam problemy...zawsze coś przesadzam,dosadzam... tylko z tą różnica,że teraz biegam z doniczkami i dopasowuję,daję sobie czas na przeczekanie -w/g mnie to najlepszy sposób.
Czubajkowy Ogród 23:06, 26 cze 2019

Do góry
Chcę Wam jeszcze dziś zaprezentować jedną różyczkę, która sama wprosiła się do mojego ogrodu i choć przycinana przy ziemi, zasłaniana przez rok garnkiem, by nie odrosła - przetrwała! Wiosną patrząc na jej długie i kolczaste gałęzie, powiedziałam: masz ostatnią szansę, jeśli zakwitniesz, pozwolę ci rosnąć, jeśli nie, to zdecydowanie out. I co? Oczywiście zakwitła

Pomimo cienia, pod leszczyną, zabierając innym roślinom światło ...

Co prawda nie blady róż, tak jak mi się marzyło, lecz bielusieńka, ale taka śliczna, że ... no, muszę teraz dotrzymać słowa, zostaje Jesienią będą ją zdobiły maleńkie, czerwone owocki. I oby tylko nie chciała się dalej rozsiewać ...
Czubajkowy Ogród 23:00, 26 cze 2019

Do góry
A trzecia rośnie przy bramce. W ubiegłym roku przeszła ostre cięcie, bo z kolei bramka wymagała wymiany. I na dobre jej to wyszło

Gdyby tak posadzić je gdzieś razem w jeden szpaler - było by wow!
W cieniu - zacieniona 22:57, 26 cze 2019

Do góry
bogumila napisał(a)

Haniu...staram się...

To mój ideał takie "utkane" w przemyślany sposób rabaty, ciekawe czy kiedyś się dopracuję.. szlaczek cudny, założyłam, mam jeszcze maleństwo i stresuję się, ze nie będę umiała przyciąć
Czubajkowy Ogród 22:55, 26 cze 2019

Do góry
A może jednak z powrotem pociągnąć ją do pionu? Tylko że obecnie ma tak dużo krótkopędów na zwisających ku ziemi gałęziach, że aż żal to ciąć ... Jak Wy sobie radzicie z LO ?

Tak naprawdę, to chyba mam trzy jej egzemplarze... Bo są tak bardzo do siebie podobne: kwiaty niemal identyczne, kwitną w tym samym okresie, powtarzają później, mają ten sam pokrój i niepohamowany wzrost, różnią się siłą zapachu, ale to może być też spowodowane stopniem nasłonecznienia - tak sądzę.
Jedna jest posadzona pod magnolią, więc mało cięta - tylko na niższych gałązkach jestem w stanie ją nieco oczyścić. Dlatego wspina się swobodnie w górę i obecnie dochodzi gdzieś do wysokości 3,5 - 4 metrów.

Tutaj ją widać na wysokościach

W cieniu - zacieniona 22:51, 26 cze 2019

Do góry
Wieczorem już chłodniej,wieje silny wiatr,kwiaty szaleją i rozwijają się ekspresowo...
Czubajkowy Ogród 22:41, 26 cze 2019

Do góry
A rok temu wyglądała tak - gdy jeszcze była w pionie

Ta rabatka jest bardzo wąska 40 -50 cm, więc pola do popisu tam nie ma. Skłaniam się ku sugestiom Andy - Ewy, by ją poprowadzić poziomo na tyłach rabatki, część pędów w prawo a część w lewą stronę. A może ją zupełnie teraz przyciąć nisko i jesienią lub wiosną poszukać jej zupełnie innego miejsca? Fajnie by wyglądała przy ogrodzeniu, tylko że u mnie takich miejsc przy płocie do obsadzenia już praktycznie nie ma Pod uwagę biorę tyły tej rabatki - o, właśnie tę dziurę, w której widać wietrzącą się pościel sąsiadów

Ogrodowe skarby 22:41, 26 cze 2019

Do góry
O matuchno, gdzieś Ty taki sklep wynalazła???
W jakiej cenie wycinane kanki i to ptaszysko zardzewiałe przed sklepem w krzakach?
o tego wysokiego mi chodzi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies