Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

April 05:49, 13 lip 2019

Jak daleko, to się dobrze planuje ale w miarę zbliżania się terminu, piętrzą się zwykle problemy. Mi już się przypomniało że 19-21 czerwca mam zlot w Krakowie, na który już jestem zgłoszona, więc dla mnie ten termin odpada. Zostaje pierwszy lub drugi weekend czerwca. Drugi weekend to ten z Bożym Ciałem, wydłużony. Też trzeba to brać pod uwagę bo chyba wzmożony ruch turystyczny.
tulucy 07:06, 13 lip 2019

Taaaa ja w okresie szkolnym to w zasadzie odpadam ale bliżej terminu może się uda coś wymyślić
Anda 08:40, 13 lip 2019

Pierwsza połowa czerwca wchodzi w rachubę najlepiej, bo większość historycznych kwitnie niestety tylko raz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 23:33, 13 lip 2019

Oj, to była bardzo fajnie spędzona sobota. Cieszę się, że mogłam się z wami spotkać. A ogrody Izy i Kasi - miodzio. Warto było jechać prawie 1,5 godz. by je zobaczyć.
inka74 23:06, 14 lip 2019

Po ostatnich wizytach głowę pełną pomysłów mam.
Dziś zrobiłam przeróbkę na rabacie za domem. Połowa roślin zmieniła swoje miejsca ale efekt średni. Coś jest jeszcze nie tak. Musiałam przesunąć derenia Venus bo ma całe liście poparzone od słońca. Wygląda tragicznie. Schowałam go bardziej za derenia Ivory halo. Wkopałam hortensję dębolistną ale nie wiem jak duża urośnie więc na razie dostała hosty do towarzystwa. Te łatwo można przesadzić. Rododendron został wkopany w donicy. Miałam go oddać w dobre ręce ale po przesadzeniu w kwaśny torf nagle zaczął odbijać. Dostanie więc 2 szansę

Na drugiej rabacie z cisem zrobiłam porządki kolorystyczne. Za dużo tam wszystkiego napchałam i chiński dywan wyszedł. Zabrałam żółte hosty - zostały same zielone i ciemierniki. Tu też powstała przechowalnia dla magnolii Genie. Jest wkopana w donicy. Jak przeżyje zimę to znaczy, że chce żyć. Wtedy poszukam jej innego miejsca. Z rabaty wyleciała biała serduszka. Wszędzie piszą, że ginie po przekwitnięciu. Moja robi się 3 razy większa.

Zdjęci po ciemku robione zostawiam.

mrokasia 23:18, 14 lip 2019

inka74 napisał(a)
Po ostatnich wizytach głowę pełną pomysłów mam.
Dziś zrobiłam przeróbkę na rabacie za domem. Połowa roślin zmieniła swoje miejsca ale efekt średni. Coś jest jeszcze nie tak. Musiałam przesunąć derenia Venus bo ma całe liście poparzone od słońca. Wygląda tragicznie. Schowałam go bardziej za derenia Ivory halo. Wkopałam hortensję dębolistną ale nie wiem jak duża urośnie więc na razie dostała hosty do towarzystwa. Te łatwo można przesadzić. Rododendron został wkopany w donicy. Miałam go oddać w dobre ręce ale po przesadzeniu w kwaśny torf nagle zaczął odbijać. Dostanie więc 2 szansę

Na drugiej rabacie z cisem zrobiłam porządki kolorystyczne. Za dużo tam wszystkiego napchałam i chiński dywan wyszedł. Zabrałam żółte hosty - zostały same zielone i ciemierniki. Tu też powstała przechowalnia dla magnolii Genie. Jest wkopana w donicy. Jak przeżyje zimę to znaczy, że chce żyć. Wtedy poszukam jej innego miejsca. Z rabaty wyleciała biała serduszka. Wszędzie piszą, że ginie po przekwitnięciu. Moja robi się 3 razy większa.

Zdjęcia baaaaardzo klimatyczne .
Całe szczęście, że ja dziś miałam głowę zajętą czymś innym a centra ogrodnicze pozamykane bo bym pewnie podobna działalność uprawiała jak Ty .
tulucy 23:58, 14 lip 2019

Ja sądziłam wczorajsze dobra i cały dzień mi zszedł, bo żeby coś posadzić, to ... Wiadomo co nowa rabata pod amanogawami stała się faktem dokonanym. Na razie tylko część liliowców tam poszła, bo się późno zrobiło.
inka74 07:15, 15 lip 2019

Mrokasia szaleństwo zakupowe cię ogarnia? Nie dziwię się. 600 metrów to tyle co moja cała działka

Lucy - ja też większość wsadziłam z przywiezionych roślinek.
inka74 07:21, 15 lip 2019

Rabata po zmianach za dnia

I boczna uspokojona kolorystycznie - w sumie taki przechowalnik.
Gosiek33 07:27, 15 lip 2019

inka74 napisał(a)
Z rabaty wyleciała biała serduszka. Wszędzie piszą, że ginie po przekwitnięciu. Moja robi się 3 razy większa.

Z serduszką mam tak samo, a w tym roku tak sucho, że paskudnie wygląda, zaczynam ciąć pojedyncze pędy

Tajemniczo podświetlony ogród wygląda