Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 18:28, 07 lip 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mariolka zgromadziłas piękne kolekcje powojników , róż, pelargoni i długo by wymieniac czego jeszcze , widoczki cudne , z przyjemnoscia sie ogląda.

Bożenko, trudno mówić o kolekcjach, ale faktem jest, że minimalistką nie jestem
tej samej rabatki ciąg dalszy

Dwa ogrody 18:23, 07 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Rownież jesteś daliową początkującą?

Nad angielskimi pelargoniami się w tym roku zastanawiałam, ale jednak zdecydowałam na coś innego. W przyszłym roku chyba jednak posadzę angielskie pelaśki. Ta czekoladowa przepiękna u Ciebie

Na lilie nadal czekam, jeszcze się nie rozwijają. Hemerocallis za to zaczynają.

Moje róże, zwłaszcza Munstead i Brother przez tą pogodę ma inny kolor niż w zeszłym roku. Są o wiele jaśniejsze. Oczywiście wole je ciemniejsze

Powojniki masz przepiękne. Zwłaszcza te o dzwonkowych kwiatach do mnie przemawiają.

Ewo, dalie i cynie oraz aksamitki to były żelazne pozycje w moim starym ogrodzie I całkiem duży kilkuarowy warzywnik, krzewy i drzewa owocowe. I przetwórstwo słoikowe w setkach liczone. Dzieci urosły, potrzeby uległy zmianie, miejsca ubyło, ale miłość do dalii i cynii pozostała w miniaturowej formie
Na pewno wybierzesz cudne angielskie pelaśki, możliwości masz nieco inne. Pokazałam te powojniki, które już nabrały masy, kilkanaście innych jeszcze nie zachwyca wielkością. Powojniki wielkokwiatowe miałam w starym, tu sadzę mniej wymagające.
W związku z dyskusją u Ciebie moje czekoladki, to było jedyne wolne miejsce, gdzie mogłam je posadzić

tutaj też rosną moje ulubione funkie, jedna dwuletnia, dwie tegoroczne, na pierwszych dwóch zdjęciach widać też zmarnowane turzyce, miejsce wybitnie im nie odpowiada, a takie ładne były

Ogród mały, ale pojemny;) 18:23, 07 lip 2019

Do góry

chodziło mi o drzewko na tym Państwa zdjęciu na pniu , pomiedzy bukszpanami?
Miejski azyl 18:17, 07 lip 2019

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 18:13, 07 lip 2019

Do góry
Meringue i Cleopatra.

Meringue i Piccolino.

Miejski azyl 18:13, 07 lip 2019

Do góry
Uwielbiam tą rabatę i zaczynamy ją nazywać bąkową bo tyle owadów jest na niej

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 17:55, 07 lip 2019

Do góry

Witam Was.
Rok temu wsadziłem hortensje pnącą i rosła ładnie. W tym roku na liściach pojawiają się plamy. Czy wiecie co to moze być? Hortensja rośnie w cieniu, trochę słonce jedynie pojawia się okolo 15-17. Jak były upały zacząłem wiecej podlewać ale nie pomogło.
Z góry dzieki za pomoc.
Pozdrawiam

Mój ogrodowy pamiętnik 17:43, 07 lip 2019

Do góry
Na Glowing Dream nie mogę się napatrzeć tak je lubię.

Mój ogrodowy pamiętnik 17:37, 07 lip 2019

Do góry
Glediczja Sunburst ma stare liście już zielone a nowe wypuszcza żółte. Diva fiore podeschła lekko a kwiaty ma tylko na niektórych pędach.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:23, 07 lip 2019

Do góry
Powinno być rozłożone to dokładniej. Irytujące Toto jak długo im schodzi. Heh

Parę fotek. Jola i Krysia pozdrawiają razem ze mną

Ogród Małej Mi 2017 16:56, 07 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Podziwiam liliowce ale tylko u Was. Ja mam właśnie do liliowców jakiś uraz. Kojarzą mi się z uschniętymi liśćmi i sterczącymi łodygami,choć kwiat piękny to jakoś nie pragnę ich mieć

Ha, ha ha mnie dokładnie to samo w nich wkurza.. w zawsze skubałąm te liscie, ale nie mam czasu wiec w zeszłym roku upierniczyłam wszytko jak kosą .. raz dwa i na raz..
Wczoraj upierniczyłam róże.. te się zostały.. bo kwitną i chyba jako jedyne jeszcze zdobią..
Reszta tak szybko przekwitła że nawet zdjęć nie zdążyłam wstawić na forum .. a teraz już ich nie ma to nie wrzucam..
Ogród Małej Mi 2017 16:51, 07 lip 2019

Do góry
mira napisał(a)
Ci zawodnicy są niezastąpieni na chandrę suchego ogrodu - nawet wode można lać ile wlezie

pozdrawiam ze stepu

Trochę leję, a trawnik reanimujemy już od ponad tygodnia.. oczywiście ten reprezentacyjny, bo w sadzie to usycha
Coś się zachmurzyło, może coś podleje,, nawet i 15 minut by trochę dało wytchnąć roślinom.. próbuję policzyć kiedy ostatni raz padało... doszłam do 1 czerwca... wolę nie patrzeć jak przyjdzie rachunek.. jak mnie nie zobaczycie na forum to znaczy że dostałam.. co nie zmienia faktu, ze wszytko usycha. Dzielżany na amen uschły, cześć zawilców , paprocie .. nie jestem w stanie nawet wypatrzeć co już pada, bo nie zajrzę wszędzie, a jak mówiłam lać po wszystkim nie mogę., bo woda wodociągowa
Jak nie zgnije to uschnie.. dzikie łąki to niedługo nie będzie moda tylko konieczność ..
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:48, 07 lip 2019

Do góry
I inne pstryczki

Przedziwny Ogród 16:47, 07 lip 2019

Do góry
Może być? Trochę lata na drzwiach....

Ogród Małej Mi 2017 16:45, 07 lip 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
W telefonie nie chce mi się duzo pisać....ale piekne masz te liliowce
Tej wody zazdroszczę

Jaki masz filtr do oczka ?

Są zabiedzone..te liliowce .. ale aura ich nie rozpieszcza, a ja tym bardziej.

Wodę mają dzieci.. ja niestety nie czasowa..

Filtr do oczka mam zdecydowanie za mały.. taki dwukomorowy, ale chyba dorobimy jaką beczkę z filtrami.. bo kupno gotowego tej wielkości to za dużo..

Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:43, 07 lip 2019

Do góry
Kilka pstryczków z przerwy obiadowo-kawowej .
Pojałowcowa

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:39, 07 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Cosmea Mountain Cupcakes

ależ cudny Ci urósł - mój pierwszy już zakwitł ale niestety albo nie te nasiona albo nie udało się tak kwiatka ukształtować - czekam na kwitnienie dalszych
Ogród Małej Mi 2017 16:34, 07 lip 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
No Aniu nie wiem. Ja u mamy jedną łopatę złamałam. Fajną miałaś wyprawę z Muminkami.

Ja mam solidne łopaty, co najwyżej wbić się z tę suchą glinę nie da Oj nie da... porażka jak twardo

Ale cisy przycięłam bo już wnerwiały te poczochrańce.. aaaa i pojawiła się ćma bukszpanowa..
Przed

I po..krzywo ale się spieszyłam..
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:34, 07 lip 2019

Do góry
JoannA napisał(a)
Coconut Lime

Imponujące łany jezowek
Do raju daleko - u Ewy 16:30, 07 lip 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ewa, pięknie to skomponowałaś

Dziękuję Ewciu Szkoda tylko, że mi przetaczniki zaginęły. Ładnie wyglądały u stóp róż na pniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies