Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:06, 23 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Sylwia wiem co piszę. Nie chodzi o to aby rosła kępa irysów, tataraku, sitowie to ma być akcent z irysa którego klacze bardzo wodę oczyszcza nie sadzić do ziemi. Wszystko musi być pod kontrolą w takim małym oczku.

Piszē i dobrze radzę bo mam duże oczko i sprawdzone rośliny. Może Sylwia masz inne doświadczenia i znasz się lepiej. Dorotka kup to co ci się podoba.

Pozdrawiam
Moje miłe skorzystam z Waszych rad, według mnie obie macie rację.

Ogród do odnowy 16:06, 23 maj 2019

Do góry
TAR napisał(a)
no nie jak pada to nie zbiegaj z aparatem, chociaz ja lubie wiedziec z czym walcze. ostatnio takie gasieniczki male zeżarly mi brzozy i najpierw byly male a potem nagle wielkie. i male mialam w modrzewiu.
a ja tocze walke z welnowcem ktory mi sie w moim ukochanym modrzewiu zalagl. skad to sie bierze. pani w ogrodniczym kazala pryskac 4 razy co 3 dni. dlala mi na nie mospilan. zobaczymy, po pierwszym oprysku polysectem duzo ich nie zostało ale pare sztuk zywych bylo. dzis zawalcze mospilanem

bardzo staram się nie pryskać chemią a oto i on i piękne dziurki Jeszcze nie wiem co on za jaki. Już wiem, to szarynka kalinówka

Pod bosymi stopami 16:05, 23 maj 2019

Do góry
Prawie odchwaszczona i z zerwaną darnią : nie powiem, narobiliśmy się przy niej. JAk widać prace w toku

To co widać z tyłu za prowizoryczną siatką to pomidorowe pole. Oczywiście trzeba było zerwać darń i przygotować ziemię...Niech spróbują nie rosnąć

Boki rabaty brzozowej po kolejnych przeróbkach

Trawnik jak widać pozostawia wiele do życzenia i stawiam że to przez pędraki które w nim siedzą... :/

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:58, 23 maj 2019

Do góry
Gosia pożar przyspiesza otwarcie szyszki, ma oczyszczone pole do wysiewu

skrzynia wersja prawie ostateczna, roślinki chwilówka w doniczkach - do przemyślenia

śruby oczywiście potraktuję kwasem ma być rdza
Pod bosymi stopami 15:55, 23 maj 2019

Do góry
Odgrzebałam zeszłoroczne zdjęcie żywopłotu

I rok później

Wydawało mi się że cisy z zeszłego roku były ładniejsze niż tegoroczne ale one po prostu tak się zagęściły!
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:55, 23 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Dorotko ja do swojej sadzawki zamówiłem: kosaćca żółtegfo, komonice błotna, krwawnice, miete, oczeret, jeżogówkę.

Jutro mają przyjść Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Bardzo jestem ciekawa efektu, Twoje będzie większe i głębsze to i poszaleć możesz.

Pamiętajcie o ogrodach 15:32, 23 maj 2019

Do góry
Fajnie że radzicie tylko, że tam jest mało miejsca
z lewej jest ścieżka z cegły z prawej można by wyszarpać ale tam jest góra 15 cm

z drugiej strony trochę wiecej miejsca po lewej tam są marcinki i irga moge to spacyfikować ale dołu nie wydłubię bo tam jest klapa ze starego szamba ewentualnie coś postawić

a z przodu tak wygląda dwa ligustry prowadzone na pniu i wlk rozplenica potem taras.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 15:31, 23 maj 2019

Do góry
vita napisał(a)
Masa deszczu, masa zieleni.

o tej róży na ostatnim zdjęciu mówię, to Pat?
Ogród na glinie 15:30, 23 maj 2019

Do góry

Przerabianie ogródka pod swój gust 15:30, 23 maj 2019

Do góry
Ze skalniaka

I warzywniaka

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:27, 23 maj 2019

Do góry
malkul napisał(a)

Od nowa ... na przekór wszystkim 15:26, 23 maj 2019

Do góry
iwka napisał(a)

Cudny busz u Ciebie Żabciu!
Kule perfekcyjne
Ogród w mieście-ogrodzie 15:21, 23 maj 2019

Do góry
Glicynia na jabłoni:
Ogród na glinie 15:15, 23 maj 2019

Do góry
Marcin89 napisał(a)
U Ciebie irysy w pełni kwitnienia, a u mojej babci dopieto pączki. Może dlatego, że na jesień były sadzone na nowo.

Lubię irysy za ich inne, ciekawe kwiaty. Tylko denerwuje widok żółknących liści od przekwitnięcia aż do jesieni.

Moje nie żołkną. Dopiero przy przymrozkach. Pewnie ich babcia latem nie podlewa.
Te na zdjęciach rosną na słonecznym miejscu. Na żółte i drobne fioletowe nadal czekam.
Tajemniczy Ogród 15:15, 23 maj 2019

Do góry
TAR napisał(a)

zobacz jakie wiazy sa urokliwe, zrobic mu wlasciwe nasadzenia i calosc zyskuje, jak dla mnie bardzo

zdjecia znalezione w necie

tu akurat wersja z grabem

dla mnie bardzo ciekawe i urokliwe te drzewa z ogromnym potencjałem do wykorzystania ale to moje zdanie.

No ta pierwsza inspiracja przepiękna, mogłabym tak mieć
Wśród brzóz i dębów 14:45, 23 maj 2019

Do góry
Gosieńko, zwróciłaś uwagę w Wojsławicach na nazwy liliowców? Nawet gdy nie kwitną przyciągają uwagę właśnie tymi nazwami. Bardzo zabawne są.

Aniu, masz rację, to niezwykle piękne miejsce. Polecam.

Grzesiu, nie rzuciło mi się w oczy to miejsce. Może jeszcze tam jest. Trzeba by to sprawdzić.

Agatko, zajrzeliśmy do sklepu, ale tłumy czekające w kolejce do kasy zniechęciły nas do zakupów. Jednak nie wróciłam z pustymi rękami, przygarnęłam od Sylwii roślinki przeznaczone dla Grażynki, która nie mogła przyjechać.

U nas z przerwami pada, nie ma jak skosić trawy, ogródek zarasta chwastami, bo trudno porobić coś w taką pogodę. Wyskoczyłam dziś na chwilkę po świeże fotki.

Zakwitła kalina, ale przez ten deszcz wygląda trochę jak zmokła kura.

Iryski rozkwitają pomimo braku słońca.

Mak ociąga się z zakwitnięciem, ciągle czeka na słońce.
Zielony zakątek z Antonówką 14:39, 23 maj 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Aniu, zachwyciłam się Twoimi paprociami. Powoli zaczynam przygodę z nimi, bo dotychczas nie było u mnie miejsc cienistych, a teraz zaczynają się pojawiać. Te na zdjęciach to? Pamiętasz może odmianę?

Ps,
funkie też piękne
Pomoc w zagospodarowaniu mojego kawałka raju 14:28, 23 maj 2019

Do góry
Dzięki za odpowiedź Małgosiu, trochę rozmyślałem nad tą rabatą i wymyśliłem takie coś. Masz racje co do tej magnolii ale tyle ich nakupiłem że teraz nie mam miejsca na nie

paradas napisał(a)
Dzięki, przyda się.
Plan na rododendronowo-azaliowo-magnoliową rabatę

1.Magnolia 'Iolanthe'
2.Azalia 'Irene Koster'
3.Azalia 'Sarina'
4.Azalia 'Christopher Wren'
5.Rh 'Calsap'
6.Rh 'Cat Grandiflorum'
7.Rh 'CW'
8.Rh 'Francesca'

Na dole obrazka to żywopłot z tuj, chociaż jeszcze są małe. Rabata byłaby między domem a wiatą. Słonce od rana do południa.
Myślicie że tak może być?

Cytat z mojego wątku.
Paradise czyli mój kawałek raju 14:25, 23 maj 2019

Do góry
Dzięki, przyda się.
Plan na rododendronowo-azaliowo-magnoliową rabatę

1.Magnolia 'Iolanthe'
2.Azalia 'Irene Koster'
3.Azalia 'Sarina'
4.Azalia 'Christopher Wren'
5.Rh 'Calsap'
6.Rh 'Cat Grandiflorum'
7.Rh 'CW'
8.Rh 'Francesca'

Na dole obrazka to żywopłot z tuj, chociaż jeszcze są małe. Rabata byłaby między domem a wiatą. Słonce od rana do południa.
Myślicie że tak może być?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:24, 23 maj 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies