Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Doranma 23:23, 06 lip 2019

Bardzo ciekawe odmiany wybrałaś U mnie ogrodowe nie kwitną, zbyt chłodny kawałek kraju ... Ciekawa więc jestem, jak u Ciebie sprawują się te nowinki kwitnące na tegorocznych pędach?
Ewa777 16:29, 07 lip 2019

Joku napisał(a)
Ależ pięknie i bogato masz. Cudnie ogród się prezentuje.
Jak będziesz u Kasi to zdaj relację. Czy się coś zmieniło?

Dziękuję Jolu Planuję ciągle wyjazd do Kasi, ale nadal brakuje czasu Jak pojadę, to oczywiście pokażę zdjęcia

Ewa777 16:30, 07 lip 2019

ewsyg napisał(a)
Ewa, pięknie to skomponowałaś

Dziękuję Ewciu Szkoda tylko, że mi przetaczniki zaginęły. Ładnie wyglądały u stóp róż na pniu.
Ewa777 16:35, 07 lip 2019

Doranma napisał(a)
Bardzo ciekawe odmiany wybrałaś U mnie ogrodowe nie kwitną, zbyt chłodny kawałek kraju ... Ciekawa więc jestem, jak u Ciebie sprawują się te nowinki kwitnące na tegorocznych pędach?

Dorotko, u mnie wszystkie ogrodowe kwitną. Młode przykrywam zimą i wczesną wiosną agrowłókniną, starsze już sobie radzą, zwłaszcza że ostatnio zimy są dość łagodne. Spróbuj kupić takie, które kwitną na pędach tegorocznych (jak np. Princess Diana), wtedy w każdych polskich warunkach powinna kwitnąć Masz gwarancje, że zakwitną nawet, gdy przemarzną zimą.
Rumianka 21:28, 08 lip 2019

Ogród pezentuje się pięknie, a ta "beza" różana jest niesamowita...
Ewa777 12:32, 09 lip 2019

Rumianka napisał(a)

Ogród pezentuje się pięknie, a ta "beza" różana jest niesamowita...

Św. Tereska co roku zaskakuje mnie ilością kwiatów

U mnie trzeci dzień pada deszcz. U Ciebie tak samo?
Dominika11 12:40, 09 lip 2019

Ewa777 napisał(a)
U mnie trzeci dzień pada deszcz.
o jak fajnie zazdroszczę, u mnie posucha juz nawet nie wiem ile - pomijam jakieś kilka kropli co spadło i od razu wyschło
anna_g 12:55, 09 lip 2019

Ewa777 napisał(a)
Czas róż

Ewunia, przecudne masz te róże - a już ta zachwyciła mnie szczególnie i św. Tereska. Rewelacyjne są. Ile masz krzaczków św. Tereski posadzonych w tym swoim szpalerku? Wyglądają bosko.
Przetaczników faktycznie szkoda bo z różami są super.
Czytam, że u Ciebie pada, a u nas susza ogromna... Na dzisiaj zapowiadali jakiś deszczyk ale póki co ani kropla. A bardzo by się już przydało.
Pozdrowienia zostawiam.
Ewa777 13:23, 09 lip 2019

Dominika11 napisał(a)
o jak fajnie zazdroszczę, u mnie posucha juz nawet nie wiem ile - pomijam jakieś kilka kropli co spadło i od razu wyschło

U mnie pada i to mnie bardzo cieszy, bo dobrze podlewa ogród. Przy okazji podsypałam roślinki nawozami, więc na pewno się ucieszą
Słyszałam o suszy na południu Polski i to mnie martwi. Szkoda, że nie może padać wszędzie po równo.

Ewa777 13:28, 09 lip 2019

anna_g napisał(a)

Ewunia, przecudne masz te róże - a już ta zachwyciła mnie szczególnie i św. Tereska. Rewelacyjne są. Ile masz krzaczków św. Tereski posadzonych w tym swoim szpalerku? Wyglądają bosko.
Przetaczników faktycznie szkoda bo z różami są super.
Czytam, że u Ciebie pada, a u nas susza ogromna... Na dzisiaj zapowiadali jakiś deszczyk ale póki co ani kropla. A bardzo by się już przydało.
Pozdrowienia zostawiam.

Ta róża to Herzogin Christiana. Jest u mnie trzeci sezon i w tym roku wygląda obłędnie
Św. Tereski mam dość dużo krzaczków i nawet nie pamiętam ile dokładnie, ale około 30. Zajmują rabatę o kształcie lekko trójkątnym. Kwitnie właściwie bez przerwy od czerwca do listopada Róża niezawodna, piękna i zdrowa.
Będę musiała wrócić do przetaczników. Na razie w ogrodniczym nie było ich zbyt wiele, a i jakość nie powalała.
Życzę deszczu. Codzienne podlewanie to nie to samo, co deszcz.