Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Okno na ogród 13:44, 07 cze 2019

Do góry
A poza tym wszystko się zieleni, a ja zaczynam marzyć o peoniach... Ale gdzie je wcisnąć?

Różaneczniki - choroby i szkodniki 13:38, 07 cze 2019

Do góry
Witajcie, czy to choroba czy zagłodzenie? PH pod korzeniami dziś ok 5.

tak kwitł w tym roku

a tak w zeszłym

Pamiętajcie o ogrodach 13:36, 07 cze 2019

Do góry
Elu a jakie fajnie pieski ma Irenka zreszta ja jestem psiarz. No ostatnio mocno poszczuplałem, od pół roku nie słodzę kawy ani herbaty może dlatego.
A dopiero u Irenki widze jak marna mam ziemię, dostalem oczywiście trochę roślinek co mnie cieszy niezmiernie, ot choćby idziemy sobie po jej ogrodzie i nagle "Grześ chcesz siewki jezówek? No ja że pewnie. No to tak nakopała z dwadzieścia sztuk albo i więcej, no sama radość. U mnie nad moimi jeżówkami to ja się trzesę żeby w ogóle wyszły, a u niej ot tak i jest

JUż posadziłem, będę nad nastepnymi się trząsł
Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:36, 07 cze 2019

Do góry
Co się dzieje z molinią ? To jakaś choroba grzybowa ?
Zakupione w zeszłym roku jakieś chore,bo też robiły im się te zasychające końce...w tym roku to samo...
Mazanie pomocy !
Ukojenie 13:24, 07 cze 2019

Do góry
Zakwitla tez inna - pierwszy raz i jednym kwiatem:

A trzecia i ostatnia jaka posiadam ma trzy paki - bedzie niespodzianka bo nigdy nie kwitla. Zasadzona na rabacie planowanej jako biala wiec podejrzewam, ze taka bedzie i ona.

Tyle na dzis. Pozdrawiam serdecznie!
Ukojenie 13:21, 07 cze 2019

Do góry
Zakwitla moja piwonia nn - szkoda byloby jej tutaj nie uwiecznic wiec dzis zdjecia:

Ogród Małej Mi 2017 13:18, 07 cze 2019

Do góry
Aniu jak nazywa się ta roślinka fioletowa
?
Ptasi gaj 13:08, 07 cze 2019

Do góry
To jest w cieniu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:02, 07 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Natrzaskałam dzisiaj zdjęć jak mały Kazio, ale burzowe niebo plus słoneczko ładnie podbijały urodę roślin.

Ulubiona róża piękna Moja posadzona wiosną w donicy przędzie słabiutko, rozczarowana byłam sadzonką i obiecałam sobie, że róże będę kupowała w sezonie kwitnące u miejscowego dostawcy, a nie w "renomowanych" inernetowych szkółkach W ten sposób przedwczoraj nabyłam Candlelight
Piekne zestawienie berberysów z bordowymi żurawkami i to poniżej cudne - wrzosu z... kiścieniem? azalią...?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:59, 07 cze 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
K

Ja tak długo miałam te liscie krokusów, wciąż zielone i sobie myślę - dobra poczekam.. a one zielone i zielone, tylko tak nieestetycznie polegują. No i lekko pociągnęłam, a one bez żadnego oporu powyłaziły - żałowałam, że tak późno się z nimi rozprawiłam.

A cytowana rabata świetna, kant chyba brzytwą cięty a czekaj czekaj, to ekoboard! dopiero załapałam jak się przyjrzałam dobry efekt daje W sumie to wszystko fajnie Ci zmężniało.

Pozdrowionka!
Przedziwny Ogród 12:58, 07 cze 2019

Do góry

Moja bajka 12:48, 07 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Dziękuję Kasiu .
Z jednej strony warzywnika cieszą piwonie, a z drugiej róże

Witam nie wiem cze bylam na twoim watku
Wszystko piekne co na powyzszych fotach widac piekne. Bujne piwonie a roza przepiekny bursztynowy kolor jak sie nazywa jak znasz nazwe.

Spotkanie - dobrze jest tak pozagladac w innych ogrodach. Ja zazwyczaj nie mam czasu ciagle grzebie w ziemi lub mam inne obowiazki.
Masz bardzo ladny ogrod roslinnosc bujna pewnie tez troche starszy od mojego.
Dobrze, ze przy tych wkzytach pogoda sprzyja.
U nas dzisiaj piekielny upał.

Pozdrawiam
Monte Palace Madeira - ogród tropikalny w Funchal na Maderze 12:35, 07 cze 2019

Do góry
Sklepik z ciętymi kwiatami i z kłączami, cebulami do kupienia wyglądał tak ;

Nie można było fotografować wnętrza ale na moją specjalną prośbę że to na forum ogrodnicze i że rośliny to moje hobby dostałam zgodę na fotki

A przed sklepikiem :

Ogród do odnowy 12:32, 07 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Gosiu ….wiem…. obiecuję ,że zajrzę od poniedziałku ….ale w końcu dotarłam i nadrobiłam
bodziszka mam takiego ciemnego sztuk jeden-były 3 ,ale dwa gdzieś wsiąkły i nie mam pojęcia jak go skomponować i gdzie -na razie dałam do bordów czyli buk ,penstemony ,jakieś niebieskie cuda -nie pamiętam nazwy ,pomarańczowe kukliki...i nadal mi zgrzyta -może temu ,że jeden

a oczko -ciekawi mnie jak skomponujesz....mam nadzieję ,że pokażesz ….też szukam u siebie miejsca na mini oczka ...nawet już wiem ,gdzie bym je widziała ,ale na razie zajęłam się tetrisem roślinnym i dopiero jak skończę ,to będę myśleć o wodzie
Buziaki

Na razie ten bodziszek kwitnie w otoczeniu kamieni, potem będę coś kombinować. Z kolei jest za mały by jakieś rewolucje z nim robić

ten jest bezproblemowy

kolory...

Monte Palace Madeira - ogród tropikalny w Funchal na Maderze 12:31, 07 cze 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Ale pięknie, a nie wiedziałem gdzie się wybrać na urlop
A te strelicje! Moje ulubione
Sadzonki czy cięte sprzedawali?

Strelicje rzeczywiście cudne. Cena 1 euro za dwie sztuki kwiatu ciętego była w Funchal u kwiaciarki pod halą targową. Z lotniska z kwiaciarni można było po 1 euro kupić jedną sztukę kwiatu i nadać ja jako bagaż. Taką nietypowa forma pamiątki zamiast np. magnesu czy innego drobiazgu.
Na targu w Funchal oraz w innych miejscach dostępne były kłącza Strelicji - nie pamiętam cen bo wiedziałam że u nas nie ma szans na to by je wyhodować bez szklarni ogrzewanej. Kupiłam za to sobie cebule Agapantów do donicy na taras.

A dla miłośników Strelicji wrzucam przydomowy ogródek sfotografowany w miejscowości Santana

Moja działka na Dębowym Lesie 11:30, 07 cze 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Aniu masz piękny ogród nie marudziaj
Maki rewelacja u mnie nie chcą się zadomowić chyba nie umiem o nie zadbać

Ojtam, ojtam...
Maki potem dam ci nasionka i wysiejesz i będziesz miała na 100 %.

Kolejne róże rozkwitają
Chippendale

NN

NN- ale bardzo mi sie podoba

Munstead Wood .Rachityczna, mala i z jednym pędem
Moja działka na Dębowym Lesie 11:25, 07 cze 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Przecudnej urody kwiaty.
Mogłabym zamieszkać wśród maków

To prawda piękne te maki, są.Z daleka widoczne.Ale tak strasznie długo to nie kwitną.
Jeżówki się szykują do kwitnienia
Mój ogrodowy pamiętnik 11:21, 07 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Pierwsze kwiaty jaśminowca Snowbelle.

Probuję się przekonać do szałwii.

Queen of Sweden.

I jaśmin, i róże i szałwie...wszystko piękne
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 11:18, 07 cze 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

Powstaje zakątek nowy z przesadzenia tym razem

No, no. widzę nie dajesz za wygrana.ciągle działasz.Nowa rataka jest.
Iryski piękne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies