Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:05, 02 lip 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
ReniuTwoje Limki zaczynają kwitnąć. Rabata piękna. Mam przed 'oczami' pierwsze zdjęcie, w dodatku ta trawa. Pełen profesjonalizm

Za chwilę rozpłynę się w tych wszystkich zachwytach
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:03, 02 lip 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Super wyszła ta rabata i trawnik marzenie, jaka soczycta zieleń

Tak energetycznie teraz w moim ogrodzie z tą zielenią
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:01, 02 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
To jak wszystko na rabatach, to foty, foty i jeszcze raz foty

Postaram się
Trochę odetchnęłam ... przystopowałam z pracami ... teraz pozostało doglądac roślin i ... je pokazywać
Tylko, że to takie "przedszkolaki" jeszcze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 02 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

O rany, ale ślicznie i tak czysto zarówno jeśli chodzi o chwasty jak i o formę nasadzeń, uporządkowanie...a zieleń trawnika wspaniała

Tak mi mów ... Małgosiu
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 02 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
o jak pięknie
racja że w trawniku można się zakochać
te różowe kwiatki pod ścianą to właśnie begonie?

Tak...tak ... może się podobać i ... to są begonie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 02 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)
no no szacun za trawnik

Dziękuję Krysiu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 02 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Wszystkie rośliny mam w końcu na rabatach ... wsadzone a nawet przesadzone ... tak jak np begonie Teraz jest tak:

Ideał ogrodu, ślicznie. Podziwiam że latem udało się założyc taki piekny trawnik.Pozdrówka.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:41, 02 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
I to co było zaplanowane stało się faktem, teraz widać, że warto było podjąć wysiłek i odmieniać Twój szmaragdowy ogród - jest pięknie!
Trawnik wymiata!

Gdyby tylko teraz wszystko, co już posadziłam pięknie rosło ... byłabym dumna z moich poczynań w ogrodzie ... Przez niecałe 4 miesiące ogród, jak dla mnie, zmienił się baaaardzo Już teraz go lubię

Dziękuję Edytko
Rododendronowy ogród II. 22:39, 02 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie ... z tymi trawnikami to tak jest ... świeżo zakladany taki soczyście zieloniutki potrafi być ... a potem takie psikusy robi I jak na początku jest się całym w skowronkach tak potem rozczarowuje i smuci.
Przykro mi Bożenko
Tak straszą tą suszą, że aż strach się bać ...
Ale w końcu i popadać musi ... a taki trawnik (jesli tylko susza mu dokucza) szybko się regeneruje ... Także głowa do góry ... Będzie dobrze

Dzięki Reniu ze chcesz mnie pocieszyc . Wiem bo często do Ciebie zagladam ze masz nowiutki przecudny trawnik i oby Ci deszczyku nie brakowało . U mnie dodatkowo jest problem z wodą ledwie leci z węża i co to za podlewanie?Pozdrówka.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:37, 02 lip 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Zakochałem się.
Nie, nie.
W tym zielonym na dole.

Miłe to co piszesz ... ale coś czuję, że nie obędzie się bez problemów ... od kilku dni obserwuję potężny nalot chrabąszczy i obawiam się pędraków w moim trawniku ... i trochę mi się odechciewa jak sobie o nich pomyślę ...

Może mi podpowiesz jak skutecznie z nimi walczyć?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 02 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Dawno mnie u Ciebie nie było. Pamiętam jak zdecydowałaś się na tę rabatę, a teraz proszę, już zrobiona i wyszło świetnie.

Ooo dzięki Karol
A gdzie Ty byłeś jak Cię nie było? Tak Cię szkoła wciągnęła?

Pozdrawiam gorąco
Rododendronowy ogród II. 22:29, 02 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dzis znów wody w kranie brakowało , ledwie ciekła i jak tu podlewac?

No właśnie ... z tymi trawnikami to tak jest ... świeżo zakladany taki soczyście zieloniutki potrafi być ... a potem takie psikusy robi I jak na początku jest się całym w skowronkach tak potem rozczarowuje i smuci.
Przykro mi Bożenko
Tak straszą tą suszą, że aż strach się bać ...
Ale w końcu i popadać musi ... a taki trawnik (jesli tylko susza mu dokucza) szybko się regeneruje ... Także głowa do góry ... Będzie dobrze
Tu ma być ogród :) 08:27, 02 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A tam gdzie widziałaś FC będziesz jeszcze wkrótce?
Wybierasz się do Pęchcina?

Możliwe, że będę w sobotę.

Do Pęchcina się nie wybieram, ode mnie to strasznie daleko.
Dwa ogrody 01:19, 02 lip 2015

Do góry
Donia72, yolka, Karola, Mirella, Lamaze, Margarete dzięki, że zaglądałyście. Ostatnio czasu mi brakowało. Tym bardziej, iż w planach był wyjazd

ren133
już po czasie pewnie, ale odpowiadam, krwawnika terracoty u mnie nie widziałam, mam w odcieniach różu i żółto-pomarańczowe.
W tle Eden Rose rosną krwawniki.

Karola, zanim znalazłam czas na fotki, to już wszystko zostało pokazane ( no prawie)

Dodam tylko, że ogród Vivy jest cudowny i bardzo mi bliski ze względu na bogactwo bylin i róż Niesamowita aura tego miejsca, życzliwość, delikatność i urok Gospodarzy pozostaną na zawsze w mojej pamięci.

A ogrodowiskowe towarzystwo... to swoisty fenomen tego forum

Uczestnikom spotkania dziękuję za możliwość poznania i rozmowy

Tu ma być ogród :) 00:35, 02 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Krwawników widziałam dużo, ale zwykle są bez nazwy, a przyznam szczerze jakoś specjalnie się im nie przyglądałam, wiem, że ta odmiana to taki mocny pomarańcz, w sobotę pewnie będę na giełdzie to zwrócę uwagę.

Frosted Curls widziałam, całkiem niezłe krzaczki chyba po 7 zł - sama się nad nimi zastanawiałam, ale ja już mam Amazon Mist i one wyglądają bardzo podobnie o tej porze więc na razie nie kupowałam.
Podczytując trochę wątków wiem, że często użytkownicy wymiennie kupują te odmiany, FC chyba jest trochę bardziej kapryśny niż AM, w sensie, że może mieć etap, gdy nie wygląda zbyt ciekawie - choć u Marty Zielonej mnie zachwyca.

A tam gdzie widziałaś FC będziesz jeszcze wkrótce?
Wybierasz się do Pęchcina?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:32, 02 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cuuuudnie Danusiu
Chciałabym kiedyś zobaczyć na żywo Twój ogród
To musi być niezapomniane przeżycie
Tu ma być ogród :) 16:31, 01 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
EdytkoPrzy okazji takich fajnych zakupów, nie spotkałaś gdzieś może krwawnika terracottę? ... usilnie poszukuję Zależałoby mi na zakupie z jakiegośc sprawdzonego źródła i jeszcze carex frosted curls

Z góry dziękuję

Krwawników widziałam dużo, ale zwykle są bez nazwy, a przyznam szczerze jakoś specjalnie się im nie przyglądałam, wiem, że ta odmiana to taki mocny pomarańcz, w sobotę pewnie będę na giełdzie to zwrócę uwagę.

Frosted Curls widziałam, całkiem niezłe krzaczki chyba po 7 zł - sama się nad nimi zastanawiałam, ale ja już mam Amazon Mist i one wyglądają bardzo podobnie o tej porze więc na razie nie kupowałam.
Podczytując trochę wątków wiem, że często użytkownicy wymiennie kupują te odmiany, FC chyba jest trochę bardziej kapryśny niż AM, w sensie, że może mieć etap, gdy nie wygląda zbyt ciekawie - choć u Marty Zielonej mnie zachwyca.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:41, 01 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

No co ty ? Na tegorocznych ?
U mnie tez przemarzly pąki ale nie w zimie tylko na wiosnę

Za dużo zdjęć na raz ! Nie wiem o czym pisać !

Roza z rozplenicą pasuje do klimatu buszu, u mnie tez
First lady mnie tez zachwyca jak duża rośnie ?

A..kota, maskotkę pokazuj częściej

Kot suuuuper
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:40, 01 lip 2015

Do góry
No ja nie wiem jak na tym "piachu" takie cuuuudne rośliny u Ciebie rosną Co Ty im serwujesz, że tak wybujały?
Ślicznie jest Karola
Jak porównuję to co jest teraz z tym co widziałam w kwietniu to ... dzień do nocy
Buziaki
Tu ma być ogród :) 15:30, 01 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Reniu - fotka donicy w stanie surowym, mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wrzucić zdjęcie już wykończonych donic.

Dobry początek już jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies