Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:44, 02 lip 2015

anka_ napisał(a)
Żabki cudowne i zapewne zachwycone oczkiem. U mnie w upały przy oczku najwięcej było pszczół- całe brzegi oblepione.

U mnie odwrotnie wcale nie ma pszczół. Dobrze ze sa u Ciebie bo już myślałam ze wyginęły.
Bogdzia 21:46, 02 lip 2015

Urszulla napisał(a)

uśmiech posyłam na tą suszę masakryczną, bo co nam zostało

Trudno o uśmiech jak się chodzi po takim trawniku.

Bogdzia 21:47, 02 lip 2015

Dzis znów wody w kranie brakowało , ledwie ciekła i jak tu podlewac?
Nallar 21:53, 02 lip 2015

Trawa wygląda paskudnie, rośliny z pewnością też się męczą.
W mojej okolicy zaczyna brakować wody w studniach, u mnie zaledwie 0.5 metra wody.
Potrzebny deszcz na gwałt.
an_tre 21:54, 02 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Mączniak raczej zawsze sie pojawia ale czytałam ostatnio jak wypowiadał sie pan doktor ze to wcale nie maczniak tylko roślina pozbywa sie niepotrzebnych lisci na dole które jej nie odżywiaja bo maja za mało światła. Moze tak jest rzeczywiscie?Pozdrówka Aniu.
chciałabym w to wierzyć ale jakoś nie mogę jak na listkach pojawiają się białe plamy a tobie szczerze życzę zdrowych opadów, jak zobaczyłam trawnik to zrobiło mi się smutno...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 22:13, 02 lip 2015

Nallar napisał(a)
Trawa wygląda paskudnie, rośliny z pewnością też się męczą.
W mojej okolicy zaczyna brakować wody w studniach, u mnie zaledwie 0.5 metra wody.
Potrzebny deszcz na gwałt.

Deszcz rzeczywiscie konieczny ale nawet gdy go zapowiadaja to u mnie nie pada. Teraz te upały mają byc , strach pomyślec jak po nich ogród bedzie wyglądał. Studnia dobra rzecz ale u mnie nie wolno kopac by nie osuszac lasu bo to rezerwat , za to wyrąbuja ile chcą i to wolno.
Bogdzia 22:15, 02 lip 2015

an_tre napisał(a)
chciałabym w to wierzyć ale jakoś nie mogę jak na listkach pojawiają się białe plamy a tobie szczerze życzę zdrowych opadów, jak zobaczyłam trawnik to zrobiło mi się smutno...

Aniu serce mi pęka jak po tej suchej trawie chodzę.Jak tak dalej bedzie to ogród przestanie zyc.Deszcz zapowiadaja na wtorek ale tylko 0,7 mm to juz z góry wiadomo ze u mnie go nie bedzie .Pozdrówka przesyłam.
an_tre 22:23, 02 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Aniu serce mi pęka jak po tej suchej trawie chodzę.Jak tak dalej bedzie to ogród przestanie zyc.Deszcz zapowiadaja na wtorek ale tylko 0,7 mm to juz z góry wiadomo ze u mnie go nie bedzie .Pozdrówka przesyłam.
nawet nie wiem jak cię pocieszyć Bożenko...
serdeczne uściski
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ren133 22:29, 02 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Dzis znów wody w kranie brakowało , ledwie ciekła i jak tu podlewac?

No właśnie ... z tymi trawnikami to tak jest ... świeżo zakladany taki soczyście zieloniutki potrafi być ... a potem takie psikusy robi I jak na początku jest się całym w skowronkach tak potem rozczarowuje i smuci.
Przykro mi Bożenko
Tak straszą tą suszą, że aż strach się bać ...
Ale w końcu i popadać musi ... a taki trawnik (jesli tylko susza mu dokucza) szybko się regeneruje ... Także głowa do góry ... Będzie dobrze
Bogdzia 22:36, 02 lip 2015

an_tre napisał(a)
nawet nie wiem jak cię pocieszyć Bożenko...
serdeczne uściski

Taki podobno los ogrodnika i rolnika ale trudno się z nim pogodzic. Buziaki Aniu.