Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:25, 21 maj 2019

Do góry
Ogród rośnie a ja go nie widzę bo brak czasu przy wejściu mam paprocie w betonowej misie, na oknach jeszcze pierwiosnki są.
Reszta roślin rośnie kwitnie i szaleje. Dużo mam w planach a mało czasu na realizację i tak to zawsze jest ale pod nawożone jest wszystko jak by były słoneczne dni to by wszystko inaczej wyglądało a nie mokro i zimno.
pozdrawiam.

Liliowo i kolorowo:) 15:24, 21 maj 2019

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 15:20, 21 maj 2019

Do góry
Ponieważ w niedzielę wróciłam z wyjazdu na wieś z naręczem rabarbaru,wczoraj uległ przeróbce U mnie coś nie chce rosnąć ,czyżby mu było na moich piaskach za sucho? Na wiosnę wzięłam się na sposób i posadziłam rabarbar przy rynnie i może następne muffinki i kompot będą z mojego
Podwórkowa rehabilitacja 15:19, 21 maj 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Jakie cudne zdjęcia, musiałam zacytować

Fantastycznie masz, piękne kwiaty i zdjęcia.
Liliowo i kolorowo:) 15:15, 21 maj 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Uwielbiam rh i widzę, że masz ich sporo. U mnie rzez dwa lata chorowały i kilka mi wypadło. Byłam tak zła, że postanowiłam więcej nie dokupywać. Na razie nie dokupiłam żadnego, poza tym nie mam już miejsca to mi łatwiej wytrwać w postanowieniu.

Może ziemia nie jest odpowiednia, u mnie zacienione pod sosnami, chodz musze przyznac, ze te w słoncu maja najwięcej kwiatow i co roku. Dosyc juz dużo ich mam, no i dzis dokupiłam kolejnego ale chce jeszcze Królową Jadwige, moja ulubiona do tej pory to Francesca i Calsap.

Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:10, 21 maj 2019

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 15:07, 21 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Danusiu, mimo smutnych wieści- wycięcie drzewa, ogród piękny, kolorowy i pachnący. Lato może być w tym roku deszczowe, rosliny to lubią, my mniej, bo w słońcu wszystko piękniejsze
Pytałaś o kierunek wakacji, wybraliśmy Izrael w sierpniu

No to piękny urlop Was czeka, też marzymy o tym kierunku ale ja mam troche obawy o bezpieczeństwo no i upały Masz racje Irenko w słoncu zaraz piękniejsze, teraz coraz więcej koloru a u mnie misz masz tylko w tym roku jakoś bardzo nierówno zakwitają rodki i azalie. Za to już róze o dziwo zaczynają. Byłam dzisiaj w ogrodniczym ale nie mieli piwoni takich jakbym chciała, ale auto ful wypełnione haha kolejnego rodka, róze, lawendy i jednoroczne Marek mi wczoraj sowe kupił do ogrodu

W samym słońcu 15:05, 21 maj 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Ewa, wrzucam ten poglądowy rysunek.
Te 11 sztuk to Hameln,H to hortensja Sundae fraise.
Baronessy nie rysowałam

Mam jeszcze
5 Carex variegata
1 Baronessa
6 rozchodnikow

Chcę kupić i jak myślisz czy na to wszystko miejsce się znajdzie?
5 małych okrągłych tujek, Danica, Mirjam lub coś innego?
5 hakone aureola
3 trzmieliny te takie żółtozielone, nie pamiętam nazwy
I jeżówki czerowne może i różowe

Rozplenice myślałam żeby posadzić 0,6 metra od brzegu.

Gorzej, że ta rabata jest przy podjeździe i nie wiem jak będzie z obrzeżem,z czego zrobić żeby kora się nie wysypywała. Jeszcze nie wymyśliłam

Długość dłuższego boku to 970 cm
Krótszego 820.
Jak ja liczyłam wcześniej...chyba dodałam tą rabatę co idzie wzdłuż domu

Megi, narysowałam początek, ale przypomnij mi proszę, ile ta rabata ma głębokości?

Wysunęłam do przodu co drugą rozplenicę, żeby to nie wyglądało tak całkiem jak we wojsku na mustrze

Rozsunęłam trzmieliny względem siebie, były wg mnie za bardzo skupione.
Dorysowałam te rośliny, które masz lub chcesz dokupić oprócz carexów. Jakoś już za dużo mi tych traw tam. Przydałyby się teraz szerokie liście, inaczej rabata będzie taka trochę niespokojna.
Za drzwiami do ogrodu... 14:49, 21 maj 2019

Do góry
Marga napisał(a)
Bardzo lubię Twój nastrojowy, romantyczny i nietuzinkowy ogród Jak zwykle uczta dla oka
Aniu, poczytałam sobie o Twoich nowych obrzeżach z kostki. Masz fajne pomysły.

Dzięki ,dzięki za tyle miłych słów o ogrodzie.Mam nadzieję, że skusisz się zobaczyć go na żywoMoże to tylko magia fotografii...?
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:45, 21 maj 2019

Do góry
Sylwio miało nie być rybek ale wspomniałam przy sąsiadce, że ciągle pada i syn nie miał jak iść na ryby, a już spakowany do długotrwałego wyjazdu. Następnego dnia wieczorem mała sąsiadka z mamą przyniosły mi rybki. Chciałam tylko 3 najmniejsze, ale dziewczynka nie ustąpiła i musiałam wziąć 5 rybek. Ta największa była uszkodzona i już zdechła, a sąsiadeczka co dzień sprawdza czy rybki pływają.
Planuję roślinki, ale ciągle pada i nie ma jak iść po nie. Mój brat ma staw i od niego będę je miała. Rybkom dwa razy dziennie dolewam z góry wężem wodę, aby im trochę napowietrzyć wodę.

Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:42, 21 maj 2019

Do góry

Ogród z widokiem na jezioro 14:38, 21 maj 2019

Do góry
yolka napisał(a)

jej! Ziemniaki w workach

A co tam hodujesz w doniczkach prócz bodziszków?

Nie mam ani jednej pustej doniczki, jak coś posadzę to od razu kupuję coś nowego lub rozsadzam hehe
Za drzwiami do ogrodu... 14:37, 21 maj 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, zanotowałam przepis na syrop. Dziękuję. Mam pytanie, jak taki syrop należy przechowywać aby mieć go na przeziębienia np za 1/2 roku, może rok?
Będę robiła ten syrop jak mąż zetnie młode przyrosty naszej sośnie.
Pozdrawiam.

Basiu najpewniej trzymać w ciemnej buteleczce,w lodówce, tu piszą że można przechowywać długo,ale mi wychodzi mało tego syropu więc idzie szybciutko.Ja zasypuję też większa ilością cukru niż w tym przepisie ,bo już raz mi zapleśniały te pędy w słoiku.I co raz wstrząsam ,przechylam słoik w różne strony, by te pędy górne zalewać niejako tym wytworzonym już na dnie syropem.Mam ten słój na parapecie przy kuchennym stole więc zawsze na oku
Był cały słój pędów,już przez te kilka dni wszystko osiadło ,jak się dobrze przypatrzeć widać w przechylonym słoiku granicę syropu.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:30, 21 maj 2019

Do góry
A u mnie pada deszczyk
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:24, 21 maj 2019

Do góry

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 14:10, 21 maj 2019

Do góry
beata_m napisał(a)
troszkę świeżych zdjęć [

Ślicznie. Fajnie wyszło to drzewko wielopniowe z graba.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 14:03, 21 maj 2019

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy ciski na żywopłot
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:57, 21 maj 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Oj robi, dzięki niemu w tym roku dopiero drugie pielonko było (kilka godzin) tak to nic mi się nie sieje
Jakuzzi nie obudowuje, jakos mnie nie drażni - drażnił mnie basen

A jakuzzi jest w altanie, zreszta kolejne będzie białe lub szare

Dzieki za słowa uznania, staram sie też nie zwariować na punkcie detali - w koncu to miejsce jest po to by życ

Kasieńko co racja to racja
jakuzzi w porównaniu do basenu wygrywa ogólną klasyfikację
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:49, 21 maj 2019

Do góry
Pierwsze pąki(uśpione) przemroziło ale jak widać katalpa daje radę
do jesieni powinny być co najmniej metrowe(+) przyrosty a w przyszłym roku dolne piętro prawdopodobnie do usunięcia.

kolkwicja i czosnki

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:44, 21 maj 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Cudny ten Twoj Rubens, chyba w koncu go kupie, chodz ciagle mam obawy o przymarzanie ale jest cudnej urody NO i Twoje lilaki ale musi pachnieć Piękny maj u Ciebie i takie soczyste wszystko no i te Twoje klimatyczne fotki PiękniePozdrawiam
Bardzo lubię mojego Rubensa, kwitnie jak szalony. Drugi jeszcze nie kwitnie i nie zwróciłam uwagi czy ma pączki, ale chyba nie ma. Tego drugiego owinęłam na zimę, a kwiatków brak. Bzy już kończą kwitnienie, ale nadal pachną. część z nich od razu przycinam o około 1m, bo robią się bardzo wysokie. Cieszę się, że podoba Ci się u mnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies