Wiem, że posadziłaś już trzmielinę ale... gdyby studnię obsadzić Stella de Oro (wcześnie wschodzi i może robić za skutecznie osłaniającą "trawkę"), a na deklu postawić jakąś sporą płytką misę z wodą, np. jako poidło i kąpielisko dla ptaków?
Czasami można takie płytkie ceramiczne lub cynowe misy utrafić
Ewentualnie jesli nie balia dla ptaków to np. rojniki posadzić.
Ewentualnie na deklu można by dać jakąś ozdobę, rzeźbę. Może być to np gdzieś wyszukany na starociach zegar słoneczny, lub postawiona metaloplastyka.
Ja tam bym ten wyniesiony dekiel przekuła na atut - postument na coś specjalnego
Nie wiem czy ta trzmielina nie będzie zbyt biała. Zbyt odcinająca się kolorem od tła.
Jeśli namąciłam, to przepraszam
Mam 3 pokrywy z szamba obok siebie, fajnie je zakryłaś. Może też tak u siebie zrobię
Masz może zdjęcie roślin w tej misie betonowej z bliska?
Hosty na nóżkach są najlepsze
Trochę mi się tu zrobiło zaległości w miedzy czasie zakwitły róże, powoli zaczynają kwitnąć hortensje i jeżówki.
Ogród sobie żyje swoim życiem przez te upały w sumie to tylko podlewam nawet plewić nie bardzo można bo w dzień gorąco a wieczorem komary grasują. Nie wiem jak wasze ale na moje nic nie działa brossy, offy wszystko mają gdzieś.