Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 09:57, 21 maj 2019

Do góry
Globemaster czosnek, posadziłam 6 sztuk jesienią w 2016, mam 10 sztuk kwitnących teraz.

Czosnek Akbulak podwoił ilość od zeszłego roku. Było 12 sztuk są 24 sztuki

Czosnek White Giant - dwie cebulki wsadzone jesienią 2016.
W 2017 szał, było 10 kwiatów z tych dwóch cebulek.

Teraz wygląda to tak... hm jeden kwiatek. Ale mogłam przy kopaniu uszkodzić cebule.

Podwórkowa rehabilitacja 09:47, 21 maj 2019

Do góry
Moja różanka już nie zionie nudą, kwitną czosnki i wielosił błękitny. Orliki prawie czarne (selekcja) i żółte tulipany. W pąkach są lilie martagon, kocimiętki i ostrogowce.
W cieniu - zacieniona 09:46, 21 maj 2019

Do góry
Ogród do odnowy 09:45, 21 maj 2019

Do góry
Scentsational

Gosiek33 napisał(a)
przeniosę sobie z postu u Bogdzi poglądowy wygląd pachnących rododendronów (może Kasya podpowie nazwę bo gdzieś zadziałam)

Nie najlepiej, choć musiały wytrzymać sporo w upale w donicach zanim przygotowałam im miejsce na rabacie. Z trzech sztuk, dwie wyglądają jaky miały pąki kwiatowe. Liście kiepskie, a najbardziej oberwały w czasie wczesnowiosennych wichur. Powiedz Bogdziu czy kilka kwiatków powinien mieć?

i ocena Bogdzi w temacie ich wyglądu : Najgorszy pierwszy rok, potem powinno byc lepiej
Ogród zacząć czas. 09:39, 21 maj 2019

Do góry
Pod widoczną na zdjęciach geowłókniną nie mamy już trawy, gdyż założyliśmy folię zaraz po zrobieniu ogrodzenia w zeszłym sezonie. Ziemia została wyrównana zagrabiona. Mamy całe szczęście dość żyzną glebę- wszędzie wokół były wcześniej pola uprawne, więc przed nasadzeniami będziemy ją mieszać z ziemią z worków i mam nadzieję, że będzie w porządku. Wystarczy tak? Jeśli nie, to proszę krzyczeć
Natomiast na stronę południową i północną stanowczo potrzebna będzie glebogryzarka, gdyż nie wyobrażam sobie usuwania ręcznie takiej ilości darni

W cieniu - zacieniona 09:37, 21 maj 2019

Do góry
W cieniu - zacieniona 09:30, 21 maj 2019

Do góry
Codzienny gość...
Moja ostoja 09:29, 21 maj 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Jeszcze zdjęcia z dalsza:

Zazdroszczę ci takich pięknych klonów. Ja robiłam kilka podejść do nich i niestety nie udało się.
...uDany ogród 09:23, 21 maj 2019

Do góry
Ułozyłam na próbę płytki do samego ogniska, wreszcie wygląda kompletnie, muszę całość wyczyścić i wyrównać ale będzie ładnie

Danusiu jesteś mistrzynią wymyślania i układania fajnych ścieżek. Szkoda że tak daleko mieszkasz to bym cię poprosiła o pomoc w swoim ogrodzie.
Podwórkowa rehabilitacja 09:19, 21 maj 2019

Do góry
Ivvvona napisał(a)
No piękne te palibiny. A ja nie jestem pewna czy mój to palibin czy jakiś inny.

Piękne a to maluszki jeszcze. Zapach cudny, choć woń Mayleen roznosi się po okolicy i tłumi inne zapachy. Trzeba nos wsadzić w kwiatki
Co budzi Twoją wątpliwość?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:19, 21 maj 2019

Do góry
Dziś więcej piachu i więcej zagęszczania...
Widać 'drogę' na obrazku...

Wykopali dziurę i ją zasypali piachem. Buahahaha

Skąpana w słońcu 09:17, 21 maj 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Dziękuję za zdjęcie pięknie się prezentują ta ławka a i kolor bardzo udany dobrałaś. Teraz się muszę głęboko zastanowić gdzie bym ja ją widział u siebie.

Zmiany ogromne, jestem pod dużym wrażeniem, zwłaszcza że sama ich dokonujesz.
Trzymam mocno kciuki z następne.

Dywan floksów obłędny

Dziękuję za miłe słowa. W tym roku pogoda nie rozpieszcza i spowalnia pracę. Wybaczam to pogodzie, bo deszcz jest bardzo potrzebny. roslinki rosną jak na drożdżach, niestety chwasty też.

Sezon 2017 u Hanusi 09:16, 21 maj 2019

Do góry
Basiu, mam nadzieję, że mnie nie zaleje. Bo to w sezonie najgorsze co może być.
Co do kolorów to trudno zachowa miarę. Staram się, żeby o każdej porze coś kwitło, ale to trudna sprawa w takim ogrodzie na odległość. Terminy kwitnień czasem się zazębiają, czasem są zbyt daleko od siebie. Najlepsze są takie rośliny co powtarzają kwitnienie, te się wpasowują, byle wpasować się z kolorem.

Życzę wszystkim udanych kwitnień!

Skąpana w słońcu 09:13, 21 maj 2019

Do góry
Wani napisał(a)
Ewa dziękuję za odpowiedź : nie wiedziałam że rodki można ciąć, to znaczy niedawno usłyszałam od sąsiada że w Niemczech pytał jak to robią że takie mają ładne zwarte rh i powiedzieli że tną. To teraz mi wyjaśniłaś sprawę Rozumiem że mogę się zabrać jutro za pierwszego który przekwitł? Reszta dopiero zaczyna się rozwijać.

Aniu, chyba źle mnie zrozumiałaś. Ja nie tnę rododendronów po przekwicie. cięcie robię w celu korekty krzaka. Po przekwitnięciu wyłamuje się przekwitłe kwiatostany.

młode drzewko pigwy

Nasz przydomowy ogródek 09:11, 21 maj 2019

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu nie za trudne! Jesteś ogrodniczką z wieloletnią praktyką. Spróbować warto tylko trzeba okrywać na zimę i krzaczaste i hortensje ogrodowe. Wczoraj byłem u koleżanki i pięknie jej przetrwały zimę ogrodowe. Ale każdej zimy mają kaptury od grudnia do kwietnia. Dzisiaj byłem w ogrodniczym i za krzewiastą (szczepiona - to widać ) krzyczą sobie 50 zł.

Zbyszku u nas za krzewiastą krzyczą 70 zł. A jej widok nie jest wart nawet 20 zł. Lubię piwonie ale u kogoś.
Rododendronowy ogród II. 09:08, 21 maj 2019

Do góry
Bożenko, Twój ogród można podziwiać godzinami. Rodki i azalie przepiękne, takie dorodne krzaki. Drzewa równie piękne, zwłaszcza buk.
Mnie szczególnie przypadła do gustu ta azalia, wiesz może jaka to odmiana ?

Pozdrawiam Bożenko
Jak więcej błędów nie popełnić...... 09:07, 21 maj 2019

Do góry

Przepiękny jest ten buk. Długo czekałaś na taki efekt czy od razu kupiłaś taki ogromny?
W kamiennym kręgu od początku 09:02, 21 maj 2019

Do góry

Idealne miejsce na kawusię
U nas też trochę popadało ale lekko i nie było burz. Przydałoby się więcej wody, no ale dobre i to co jest bo już była Sahara.
Ogród do odnowy 09:01, 21 maj 2019

Do góry
przeniosę sobie z postu u Bogdzi poglądowy wygląd pachnących rododendronów

- dziękuję Kasiu za podpowiedź, wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć - to Scentsational

Nie najlepiej, choć musiały wytrzymać sporo w upale w donicach zanim przygotowałam im miejsce na rabacie. Z trzech sztuk, dwie wyglądają jaky miały pąki kwiatowe. Liście kiepskie, a najbardziej oberwały w czasie wczesnowiosennych wichur. Powiedz Bogdziu czy kilka kwiatków powinien mieć?

i ocena Bogdzi w temacie ich wyglądu : Najgorszy pierwszy rok, potem powinno byc lepiej
Mus owocowy w miejskiej dżungli 08:57, 21 maj 2019

Do góry
Zaszalałam i będzie róż na górnym tarasie w tym roku.
Dobra decyzja?
Kulki cisów posadziłam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies