Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

mrokasia 22:51, 03 lip 2019

Niebieskie monstra skutecznie ominęłaś, nie dojrzałam na fotkach ani skrawka . A foty śliczne, jak zwykle .
Dalia przepiękna. Gdyby tylko nie trzeba ich było wykopywać... to bym się skusiła .
inka74 23:09, 03 lip 2019

Leżankowe widoczki super. Ale ta Dalia mnie po prostu rozczuliła. Ciągle mnie ciągnie do zakupu Young Lycidas. Warto zaryzykować po raz drugi? Jak oceniasz obecną sadzonkę?
Gosialuk 04:44, 04 lip 2019

Anda napisał(a)

Koniec

Najbardziej spodobały mi się okolice tarasu. Ożanka też wygląda ślicznie. Znasz może nazwę tej białej dziewanny? Wydaje mi się, że mam podobną, ale moja z siewu z mieszanki bylin.
Kawa 09:42, 04 lip 2019

Ewunia ślicznie
ta dalia przepiękna!!

Anda 07:53, 05 lip 2019

ryska napisał(a)
Rewelacyjna porcja cudnych zdjęć, uczta dla oczu

Dziękuję Reniu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 07:55, 05 lip 2019

KasiaBawaria napisał(a)
A ta lawka zimuje na zewnatrz?
Moja hosta ma min.6-7 lat. Musze strzelic jej fotke, ale po upalach chyba niezbyr ciekawie wyglada.

Tak, na zewnątrz, ale pod plandeką.
Pokaż Twoją hostę. Upadły wszyscy mamy, więc się nie przejmuj wyglądem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:00, 05 lip 2019

Poppy napisał(a)

Jak zwykle pieknie
Ale fajnie masz z biedronkami! Az mi sie westchnelo.
Ze tez dalia juz Ci kwitnie, szok! moje daleko w lesie, przynajmniej creme de cassis. Cyn zadnych praktycznie nie ma, wyzarly mi sadzonki slimory Praktycznie co do jednej, zostawily jedynie sloneczniki, wiec na cynie, szczegolnie queeny lime bede w tym roku przychodzic do Ciebie
I powiem Ci, ze cerinthe nie lubi mocnego slonca, wybiela jej kwiaty.

Ewo, moglabys porownac kwiaty Souvenir du Docteur Jamain z Munsted Wood? Nie wiem, czy macie ta pierwsza w szkolce?

Biedronek pełno. Wszędzie znajduje te poczwarki
Dalia mi już kwitnie, a posadziłam ja do donic w kwietniu. W czasie nocnych przymrozków chowałam do domu. Cynie też pierwszy raz siałam. I chyba dalej będę siać, bo też lubię
Cerinthe ma u mnie chyba za dużo słońca. Zobaczymy jak sobie da radę.

Kwiatów niestety nie porównam, bo nie mamy Doktorka a na Angielki jeżdżę do innej szkółki Zapytaj u Tulucy. Ona ma chyba wszystkie możliwe róże u siebie
Anda 08:01, 05 lip 2019

Helen napisał(a)

Dalie i cynie bardzo przypominają mi ogród mojej Mamy. Zawsze na krańcach warzywnika miała takie piękne kwiaty
A pismo obrazkowe jak zwykle piękne

Dziękuję A Ty masz te kwiaty? U Ciebie też by pasowały
Anda 08:22, 05 lip 2019

Doranma napisał(a)
Ewo, masz prześliczne odmiany kwiatów ☺ Bardzo mi się podoba kolorystyka cytowanej powyżej dalii, choć nie jestem raczej ich wielbicielką. Na wcześniejszej stronie widziałam etykietki przy roślinach - wszystkie swoje roślinki podpisujesz? Pytam, bo mylą mi sie już odmiany i szukam jakiegoś prostego sposobu na wykonanie etykiet, które by jednocześnie nie rzucały się zbyt mocno w oczy. Pozdrawiam☺

Dziękuję
A dlaczego nie przepadasz za daliami? Do Twojego ogrodu bardzo by pasowały

Etykietki mam tylko w warzywniku i przy nowych roślinach. Po jakimś czasie i tak „znikają” Mam takie plastikowe, miękkie paseczki. Można je tutaj kupić. Poza tym w warzywniku używam noży jednorazowego użytku. Widziałam też nazwy pisane na kawałkach dachówek lub na większych kamieniach. Niektórzy wykuwają nazwy młoteczkiem na cynkowych tabliczkach.
Anda 08:24, 05 lip 2019

mrokasia napisał(a)
Niebieskie monstra skutecznie ominęłaś, nie dojrzałam na fotkach ani skrawka . A foty śliczne, jak zwykle .
Dalia przepiękna. Gdyby tylko nie trzeba ich było wykopywać... to bym się skusiła .

Monstra musiałam omijać. Niestety nie mam możliwości wkomponowania basenu w rabaty ;(
Dziękuję Dalie mam po raz pierwszy i jeśli uda mi się je przezimować, to będę ich pewnie miała więcej Moje mam w donicach, wtedy wykopywać nie muszę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies