Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Typografia ogrodu 10:10, 22 gru 2016

Do góry
Ja tam serniki pod każdą postacią lubię Oczywiście wielkość wziąłem pod uwagę, półtorej porcji produktów przygotowana
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:15, 22 gru 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Asiu precyzyjna linijka i pozostała wiedza z trygonometrii dała radę oczywiście +2h do wykonania, kąty znałem bo sobie wyrysowałem w Cadzie, ale zaznaczenie na centymetrowej deseczce to był wyczyn. Pominę już fakt czym to wycinałem, ale ja to jak koń pod górkę

Wiesz co właśnie sobie zdałem sprawę jaki goopi jestem. Narysowałem cały schemat z uwzględnieniem grubości deski w programie. Wystarczyło wydrukować zakończenia deseczek w skali 1:1 i przenieść na listewki... 5 min roboty. Ehhh będę wiedział na przyszłość jak się kątomierza nie dorobię

No teraz to już możesz produkowany choinki tasmowo
Ja to bym się musiała nawet chwilę zastanowić jaki dział matematyki to obejmuje....Zazwyczaj działam w takich momentach na chłopski rozum np gdy muszę zdobyć precyzyjny szablon powiedzmy krowy o wymierzenia 1x1,5 metra gdy mam tylko drukarkę a4
Typografia ogrodu 08:11, 22 gru 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mam zamiar, znaczy się składniki już w lodówce, upiec sernik z Twojego polecenia. Ciekaw jestem na które miejsce w miom rankingu sernikowym trafi bo uwielbiam serniki
no teraz to już mam tremę daj znac jak poszło.kazdy lubi inny sernik.jedni dmuchane inni ciężkie.Ciekawe jak trafi w Twój gust.pamietaj że tocporcja na mniejszą formę np tortowa okrągła. a nie na dużą blachę.
Typografia ogrodu 23:49, 21 gru 2016

Do góry
Mam zamiar, znaczy się składniki już w lodówce, upiec sernik z Twojego polecenia. Ciekaw jestem na które miejsce w miom rankingu sernikowym trafi bo uwielbiam serniki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:16, 21 gru 2016

Do góry
Asiu precyzyjna linijka i pozostała wiedza z trygonometrii dała radę oczywiście +2h do wykonania, kąty znałem bo sobie wyrysowałem w Cadzie, ale zaznaczenie na centymetrowej deseczce to był wyczyn. Pominę już fakt czym to wycinałem, ale ja to jak koń pod górkę

Wiesz co właśnie sobie zdałem sprawę jaki goopi jestem. Narysowałem cały schemat z uwzględnieniem grubości deski w programie. Wystarczyło wydrukować zakończenia deseczek w skali 1:1 i przenieść na listewki... 5 min roboty. Ehhh będę wiedział na przyszłość jak się kątomierza nie dorobię
Ogród niby nowoczesny ale... 23:07, 21 gru 2016

Do góry
O mamuniu, ale się uśmiałem. Szafki nocnej nie mam, ale w szafie z ubraniami podręczne narzędzia w kuferku mam, a w biurku obowiązkowo kilka scyzoryków jakoś brak szafki trzeba sobie rekompensować.
Moja codzienność - ogród Oli 23:02, 21 gru 2016

Do góry
No Ola świetne dekoracje, musnięcie igłami sosenki perfekcyjne, a wianek z modrzewia zachwyca, a po wyjęciu gwiazdki może być całoroczny ale wybacz sympatii do choinki nie mam, całkiem nie moja bajka ale podziwiam za odwagę.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:56, 21 gru 2016

Do góry
Jutro jak ogarnę to jeszcze swój pokój pokaże bo domowa choinka bez zmian i taka sama jak w zeszłym roku.

Marzenko dzisiaj jedna porcja, jutro druga

Asiu ja mam się wybrać gdzieś na święta? Ładny żarcik Ja nie jestem zmęczony, a zdenerwowany pewnymi sytuacjami, ale to rodzinne sprawy.
Przy dekorowaniu troszkę się nalatam bo ja lubię jak jest tego dużo, a obecnie tylko ja się tym zajmuje, za to na porządki świąteczne mam ewidentnie.... można sobie dopowiedzieć . Dla mnie ważne jest stworzenie świątecznej atmosfery, a nie wymyte szklanki w szafce i czyste fugi czy okna.

Sebek tak na prawdę posprzątałem warsztat z resztek drewnianych, reszta kantówki z płotu też się przydała
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:51, 21 gru 2016

Do góry
I tegoroczny przypadek, który powstał z walających się resztek słupów z zadaszenia. Zrobiłem jeden dla siebie i oczywiście rzuciła się szarańcza, doszły mi dwa dla siostry i dwa do domu

Te są do mojego pokoju.

I solo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 21 gru 2016

Do góry
Choineczki do domu siostry, w sumie sam się w nie wpakowałem bo jak zobaczyłem ile za takie choinki bez bombek chcą w kwiaciarni to stwierdziłem, że przecież sam to zrobię... problem się pojawił gdy nie znalazłem kątomierza i było trzeba docinać listewki... epitety pominę, a bombki muszę wymienić w przyszłym roku. Upominek za to mam z głowy

Choineczka do pokoju młodego

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:33, 21 gru 2016

Do góry
Z wszystkim się nie wyrobiłem, ale części porobiłem zdjęcia. Teraz muszę ogarnąć burdello w pokoju i ulokować wszystko na swoim miejscu. Postanowienie na przyszły rok to zrobienie tego co najmniej tydzień szybciej

Od grizłoldowa zacznę

I mistrz drugiego planu... krzesło z kuchni, które zatrudnione zostało jako statyw
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:25, 21 gru 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jodłami to ja się zawsze zachwycam jak widzę w sprzedaży, są przepiękne, ale u mnie nie przejdzie bo mam zbyt duże wymagania wielkościowe, a koszt wtedy spory, więc wolę to w nowe ozdoby zainwestować, pomijam że w salonie mam bardzo ciepło w porównaniu do reszty domu i nawet jodła parę lat temu nie wytrzymała zbyt długo.

ja w obi kupuję to nei ma drogo

edit: i tez mam cieplutko w domku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:40, 21 gru 2016

Do góry
Luki, ja dzięki takim mgłom nie bałam się na wyciągu do góry jechać mam "leciutki" lęk wysokości
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:41, 21 gru 2016

Do góry
Jodłami to ja się zawsze zachwycam jak widzę w sprzedaży, są przepiękne, ale u mnie nie przejdzie bo mam zbyt duże wymagania wielkościowe, a koszt wtedy spory, więc wolę to w nowe ozdoby zainwestować, pomijam że w salonie mam bardzo ciepło w porównaniu do reszty domu i nawet jodła parę lat temu nie wytrzymała zbyt długo.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:38, 21 gru 2016

Do góry
Do sportów zimowych nigdy mnie nie ciągnęło, ale takie niesamowite widoki bym zobaczył z ogromną chęcią, coś pięknego. Chociaż znając moje szczęście trafiłbym na ciągłe opady śniegu lub mgły i nic bym nie zobaczył
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:36, 21 gru 2016

Do góry
Kamila no niestety to wcale nie takie prosto by zrobić to równo i trwale, ale w otoczeniu gdy oferuje to niektórzy twierdzą, że co to za problem samemu takie coś zrobić

Kasiu no mnie ostatnio to świąteczne zabieganie denerwuje, ale to nie miejsce na takie tematy świątecznie jestem prawie na finiszu. Jeszcze dzisiaj większe zamieszanie

Edytko dzisiaj wieczorkiem zapodam całkiem sporą dawkę dekoracji, które ostatnio poczyniłem dla mojego domu, dla siostry i dla siebie chociaż z tym ostatnim to jak zwykle zostałem bez tego co najbardziej chciałem sobie zrobić

Reniu poczyniłem jeszcze jedną choinkę do pokoju młodego ja o dziwo choinką zainspirowałem się z całkiem czegoś innego widzianego na giełdzie 3 lata temu, jakoś na pincie nie potrafię znaleźć inspiracji na święta bo króluje teraz moda na 'nowoczesne' dekoracje, a to nie moja bajka
Coś jeszcze, coś więcej... 08:57, 18 gru 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Sebek spokojnie w Twoim osiedlowym Cię 'namierzyłem' w markecie dokładnie. Na zakupach świątecznych byłem

Też byłam we wtorek i czwartek, ale nie widziałam biegającego Sebka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:44, 16 gru 2016

Do góry
Strasznie się obijam ostatnio forumowo, ale strasznie zalatany byłem. W zeszły weekend 4 wizyty na lotnisku, ciasta na ponad 30 osobową imprezę zarezerwowałem sobie na swoją głowę, urodzinki, problemy zdrowotne z winy lekarza u najmłodszego, wizyta rodzinki z zagranicy, mnóstwo dekoracji i innych pierdołek do zrobienia, zakupy świąteczne i tak dni uciekają.

Jednak w tym roku na święta będę gotowy o wiele szybciej, dekoracje do pokoju gotowe, zeszłoroczne do domu prawie wyciągnięte, skromne nowości tylko dojdą. Kolejne dwie tury ciastek gotowe i okazałe grizłoldowo prawie podłączone, które wyszło przypadkiem bo znalazłem karton ze starymi lampkami... no żal było nie wykorzystać. Dzisiaj były próby, jutro rusza całość i może choinkę wyciągnę

Choineczkę zostawię by tak bez zdjęć nie było
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:37, 16 gru 2016

Do góry
Sebek luzik to tylko Twój osiedlowy market

Kasia też miałem kiedyś takie przygody, ale to tylko na szczęście żarty kolegów były.
Artysta na szczęście zbyt często za rysunkowe tworzenie się nie bierze... dla dobra ludzkości
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:35, 16 gru 2016

Do góry
Kasiu jak oferujesz mnie obsadzony etat domowy to zamieniam się od zaraz

Iwonko świecznik się zapewne zrobi jak mi się będzie chciało wiosną bo teraz za zimno mi by w warsztacie grzebać.
Ja przez ostatni czasz zdążyłem upiec kolejną porcje pierniczków i ponad 100 ciasteczek z marmoladką, jeszcze sernik z wypieków na święta mi został.

Magda mam nadzieję, że ciasteczka już gotowe, ale jeszcze nie zjedzone

Paweł oj wiem jaki to problem i by to dobrze zabrzmiało zawsze uwzględniam obecność takich osób bo mam jedną osobę uczuloną w rodzinie. Dlatego na ostatnią uroczystość przed tygodniem powstało przepyszne ciasto bezglutenowe

Kindzia wybacz mi bo jak masz dalej smak to roboty z pierniczkami Ci dołożę o ile już jakiś nie zrobiłaś

Agata u mnie pierniki rozchodzą si ekspresowo dlatego zostały schowane

Małgosiu to się czerwony zrobiłem, dziękuje bardzo przynajmniej kolorystycznie pasuje do świąt

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies