Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:40, 17 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A ten od dzwonka to nie był przypadkiem Poszarski??? Dzwonek Poszarskiego (Campanula poscharskyana)??? I co teraz Konstancjo? Będziesz musiała się rozwieść z Przewalskim??? Ale on jest od języczki Przewalskiego, to może aby ratować mariaż spojrzysz na języczkę łaskawym okiem?

Gdzieś dzwoniło, ale widocznie nie ten dzwonek Konstancja nie oponowała, może Iza coś powie? bo jak się Poszarski z Przewalskim dowiedzą, będzie rewolucja Zadzwonią niebieskim dzwoneczkiem... z języczką...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:34, 17 cze 2013

Do góry
Witaj Martika Też staram się regularnie pobiegać po wątkach, bo potem zaległości są trudne do nadrobienia A już nie daj Boże urlop w dziczy bez wi-fi Lecę zobaczyć, co u Ciebie słychać
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:31, 17 cze 2013

Do góry
Super miałyście spotkanie, uśmiałam się z Twojej relacji i tej leszczyny co miała być wiązem, czy odwrotnie O tak, w każdej szkółce lista chciejstw rośnie odwrotnie proporcjonalnie do grubości portfela - ale prawdę ludową wygłosiłam
Od dzisiaj sprawdzam na bieżąco, czy moje posty nie znikają w tajemniczych okolicznościach...
Nie mogę się doczekać soboty - baaardzo się cieszę, że w końcu poznam Ciebie i ekipę świętokrzyską
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:28, 17 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A ten od dzwonka to nie był przypadkiem Poszarski??? Dzwonek Poszarskiego (Campanula poscharskyana)??? I co teraz Konstancjo? Będziesz musiała się rozwieść z Przewalskim??? Ale on jest od języczki Przewalskiego, to może aby ratować mariaż spojrzysz na języczkę łaskawym okiem?

Tak mi się wydawało Aga, że jest jak piszesz...ale siedzę cicho bo sę myślę może jeszcze jakiś inny dzwonek jest...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:22, 17 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Przewalskiego Konstancjo Przewalska... tylko co Adamo na to? Tylko skąd ja wiem, że to Przewalski nie pytaj, nie pytaj... bo sama nie wiem...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:01, 17 cze 2013

Do góry
Giza, Julita, Tosia, Sebek, Madżenka, Joaska, Magnolia, Polinka - dzięki za wszystkie pochwały na wyrost Dzięki Wam się nie zniechęcę

Iza-Konstancja czy Ty fiesz, że dopiero dziś zdałam sobie sprawę, że czytam na bieżąco Twój wątek i uuuuwielbiam Twoje komentarze u innych, a nie ma żadnego, nawet jednego posta, który napisałam w Twoim wątku??? Z ciekawości cofałam dłuuugo, dłuuugo i nic nie znalazłam Teraz lecę nadrobić zaległości
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:42, 17 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
i zaczyna kwitnąć mój jaśmin

Jeśli to jaśmin, to rzeczywiście nietypowy Po zdjęciu skojarzyło mi się z ketmią.
Pięęękne róże, tarasik, ach wszystko piękne!
Ogród Tosi 12:27, 17 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ty jesteś Tosiu z tych, co nie pokazują każdego etapu prac, tylko dopiero końcowy efekt WOW! Lubisz mieć ekstra entree To czekam cierpliwie, aż "się zrobi"

Nie Aga to nie tak Sama przebieram nogami z niecierpliwością.

Zwyczajnie nie ma co pokazywać, ale ...
1) zrobiłam zakupy - 4 kule bukszpanowe, buk "rohan obelisk", miłorząb i klonik palmowy, bluszcze
2) czekam jeszcze na zamówione internetowo: żurawki citronelle, rozplenice i bukszpaniki do obwódek
i jak będzie wszystko to będę szalała

Z tą agrowłókniną na nie obsadzonych rabatach mam trochę problem, bo muszę teraz zebrać korę, wyciąć agro i dopiero sadzić. Nie da się zrobić tylko dziury bo zwyczjnie nie ma co zrobić z nadmiarem ziemi a przecież nie wyrzucę - tym bardziej, że trzeba niektóre rabatki trochę wyrównać bo "poopadały".
Ale co tam dam radę...

Ogród Tosi 11:19, 17 cze 2013

Do góry
Ty jesteś Tosiu z tych, co nie pokazują każdego etapu prac, tylko dopiero końcowy efekt WOW! Lubisz mieć ekstra entree To czekam cierpliwie, aż "się zrobi"
Ogród do kwadratu 08:55, 17 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Elu - mówisz, masz - baaardzo je lubię , mam je po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni

Aga, jakie piękne! Zachwycam się naparstnicami!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:48, 17 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Marzenko z samego rana Wczoraj podlewając ogródek wspominałam jak tydzień temu martwiliśmy się przez deszcz, dzisiaj martwię się o surfinie aby przetrwały jakoś ten upał. Ale z tych dwóch rzeczy to już wolę słoneczko i podlewanie. Chociaż wczoraj pewna osoba stwierdziła, że szkoda czasu i pieniędzy na podlewanie, pielęgnację ogrodu bo i tak zima przyjdzie i nic nie będzie widać. Odpowiedziałam, że chyba przyjemniej odpoczywać w ładnym i zadbanym ogrodzie niż wśród chwastowiska?
Odpowiedz mnie poraziła-kto by wytrzymał z komarami?

Polinko, właśnie mi przypomniałaś, że nie podlałam rano tych wszystkich doniczek na tarasie i froncie...
Ja też wolę słoneczko - od razu inna energia o życia
A takich niewrażliwców dookoła pełno - co dziwne, najczęściej są to młodzi ludzie, którym do szczęścia nawet trawnik nie jest potrzebny
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:14, 17 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Boszsze!!! Jaki cudniasty busz!!!

Aga wiesz co jest najlepsze? Zarasta i chwastom nie daje szansy!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:35, 16 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Cudnie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:24, 16 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Boszsze!!! Jaki cudniasty busz!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:16, 16 cze 2013

Do góry
Na tarasie:

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:14, 16 cze 2013

Do góry
No i w końcu, po wielu perypetiach donice frontowe i tarasowe obsadzone. Kupiłam 4 paletki roślin i... zabrakło do 3 donic. Okazało się, że więcej mam tych liściastych, niż kwitnących. Zakochałam się w wilcu, ma cudne limonkowe lub prawie czarne liście
Na froncie:

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:00, 16 cze 2013

Do góry
Sebek u mnie pojedyncze, to mogą byc tylko drzewa, reszta w ilościach "paletkowych" jest dopiero widoczna

Justynka podglądam czy i jak sadzisz swoje zakupy

Lena no błagam Cię, gdzie tu perfekcja??? Chyba dobre fotki z oddali robię

Madżen jak fale Dunaju, to rozmawiasz ze specjalistką Ostatnio ewidentnie mi nie idzie, muszę częściej cwiczyc

Tosiu dzięki, że mi przypomniałaś, tego hasła będę się trzymac, zwłaszcza że wczoraj cięłam żywopłocik w innym miejscu i tak zepsułam, jak nigdy Teraz dumamy z M. jak to naprawic, żeby choc "od frontu" wyglądało
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:37, 16 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny, melduję, że zakupy tarasowe prawie wszystkie posadzone Fotek brak, bo kończyłam przed chwilą w garażu, a tam światło nie nadaje się do robienia zdjęc

No to za to fotka przyciętego żywopłociku bukszpanowego M.się ze mnie śmieje, że tęsknię za wakacjami, bo zrobiłam falę Dunaju na środku Do poprawki, jak trochę odrośnie Proszę nie patrzec na pole koniczyny, które kiedyś było trawnikiem

I moja ulubiona o tej porze rabatka z kocimiętką

Pięknie jest. Z daleka fal nie widać, a ostatecznie "liście nie zęby- odrosną"
Pozdrawiam
Kubusiowo 22:28, 16 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Bożżżżeszszsz Ty mój! ALE KANCIKI !!!!!!! Gosiak jesteś mistrzynią świata w idealnym kancikowaniu tak dużych powierzchni!!!

Gosiu, żeby nie wpis Wieloszki, pomyślałam, że Puzzle otworzyłam, no jest pięknie i warzywnik trafiony ze skrzyniami i pięknie się zrobiło przed domkiem, a Kubuś świetnie wygląda w tej taczce, pomimo swojego urazu jak jakiś basza pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:40, 15 cze 2013

Do góry
Dobrej nocy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies