Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

monteverde 00:59, 17 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Odezwę sie do was za godzinkę... Napiszę tylko źe varellę okazyjnie mała 25 cm za 90 zł kupowałam a duźą - 50 cm za 290 zł..... Ale warto było. Uwielbiam ją
Zmykam. Wrócę o pólnocy...

Marzenko a Mops nie lepszy skubać nie trzeba? cieszę się, że w słonku opływacie nareszcie
Madzenka 06:42, 17 cze 2013

Ania chyba te moje miniaturowe kosdrzewiny to mopsy. Prawie ich nie skubałam

Varella najpiekniejsza bo idealna iglasta kula się z niej tworzy.

Dzisiaj słonko u nas będzie nie do wytrzymania....
Ewa 07:23, 17 cze 2013

Rzeczywiście ruch u Ciebie Marzenko jak w Rzymie i tyle informacji , że spoko doktorat można pisać a mnie tymi hortensjami zaintrygowałaś , ciekawam co Ci sie pojawi jak zakwitną
A zobaczymy sie w sobote w stolycy???
polinka 07:33, 17 cze 2013

Cześć Marzenko z samego rana Wczoraj podlewając ogródek wspominałam jak tydzień temu martwiliśmy się przez deszcz, dzisiaj martwię się o surfinie aby przetrwały jakoś ten upał. Ale z tych dwóch rzeczy to już wolę słoneczko i podlewanie. Chociaż wczoraj pewna osoba stwierdziła, że szkoda czasu i pieniędzy na podlewanie, pielęgnację ogrodu bo i tak zima przyjdzie i nic nie będzie widać. Odpowiedziałam, że chyba przyjemniej odpoczywać w ładnym i zadbanym ogrodzie niż wśród chwastowiska?
Odpowiedz mnie poraziła-kto by wytrzymał z komarami?
Wieloszka 08:48, 17 cze 2013

polinka napisał(a)
Cześć Marzenko z samego rana Wczoraj podlewając ogródek wspominałam jak tydzień temu martwiliśmy się przez deszcz, dzisiaj martwię się o surfinie aby przetrwały jakoś ten upał. Ale z tych dwóch rzeczy to już wolę słoneczko i podlewanie. Chociaż wczoraj pewna osoba stwierdziła, że szkoda czasu i pieniędzy na podlewanie, pielęgnację ogrodu bo i tak zima przyjdzie i nic nie będzie widać. Odpowiedziałam, że chyba przyjemniej odpoczywać w ładnym i zadbanym ogrodzie niż wśród chwastowiska?
Odpowiedz mnie poraziła-kto by wytrzymał z komarami?

Polinko, właśnie mi przypomniałaś, że nie podlałam rano tych wszystkich doniczek na tarasie i froncie...
Ja też wolę słoneczko - od razu inna energia o życia
A takich niewrażliwców dookoła pełno - co dziwne, najczęściej są to młodzi ludzie, którym do szczęścia nawet trawnik nie jest potrzebny
magnolia 09:02, 17 cze 2013

wpadam, zapisuję znowu wątek, żeby dostawać powiadomienia. Co prawda często nie daje rady ich przeczytać, ale choć czasem się uda.
giza 09:09, 17 cze 2013

polinka napisał(a)
.....wczoraj pewna osoba stwierdziła, że szkoda czasu i pieniędzy na podlewanie, pielęgnację ogrodu bo i tak zima przyjdzie i nic nie będzie widać.....

Cóz za filizoficzny stosunek do życia......

Z drugiej strony.....hmmm... własciwie, po co też jeść czy pić, w końcu i tak przecie skończymy na Powązkach.....
Joaska 09:11, 17 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Gosiu pryskałm... Pierwszy raz profilaktycznie w marcu jeszcze przed wypuszczeniem pąków. Wtedy najbardziej podatne na grzyby czyli róże, magnolie, powojniki i graby pryskalam. Potem po ulewnych deszczch topsienm i raz score. Praktycznie 1 x w miesiącu mi wychodzi...

Na razie plam na różach nie mam.

Marzenko ja mam ogromną prośbe o ściągę z oprysków .... co ..czym ..kiedy ..co ile,
bo ja zupełnie z opryskami noga jestem, a zauważyłam że w donicach ponieważ gęsto rosna mi roślinki, są bardziej narażone na "łapanie" wszelkich robali i chorób.
Masz jakis sposób na opuchlaki, boję się że mi wlezą do doniczek i chciałabym tego uniknąć, a na 100% jestem pewna że w ziemi na której są doniczki są opuchlaki!
Joaska 09:12, 17 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Joasiu ja jestem pasażerem. Wiem że dziewczyny Bronisze lub Melona planują...
O której mamy być u Dany?

O 11:00 się zaczyna, więc myślałam że wcześniej można by na Broniszach się spotkać, a co to ten Melon??
ana_art 09:27, 17 cze 2013

ewa004 napisał(a)
Jak będziecie jechały i zobaczycie przy drodze dziewuszkę ...... kg żywej wagi ,to ja przygarnijcie sierotę
hahhaha wiesz ile po drodzę dziewczyn stoi, jak będą się zarzymywały przy każdej to nie zdążo na spotkanie