Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Wieloszka 13:31, 17 cze 2013

Super miałyście spotkanie, uśmiałam się z Twojej relacji i tej leszczyny co miała być wiązem, czy odwrotnie O tak, w każdej szkółce lista chciejstw rośnie odwrotnie proporcjonalnie do grubości portfela - ale prawdę ludową wygłosiłam
Od dzisiaj sprawdzam na bieżąco, czy moje posty nie znikają w tajemniczych okolicznościach...
Nie mogę się doczekać soboty - baaardzo się cieszę, że w końcu poznam Ciebie i ekipę świętokrzyską
Evchen 13:40, 17 cze 2013

Wieloszka napisał(a)

A ten od dzwonka to nie był przypadkiem Poszarski??? Dzwonek Poszarskiego (Campanula poscharskyana)??? I co teraz Konstancjo? Będziesz musiała się rozwieść z Przewalskim??? Ale on jest od języczki Przewalskiego, to może aby ratować mariaż spojrzysz na języczkę łaskawym okiem?

Gdzieś dzwoniło, ale widocznie nie ten dzwonek Konstancja nie oponowała, może Iza coś powie? bo jak się Poszarski z Przewalskim dowiedzą, będzie rewolucja Zadzwonią niebieskim dzwoneczkiem... z języczką...

Joaska 15:16, 17 cze 2013

Kurcze czytam i czytam o tych dzwonkach i nic nie kumam ...
Konstancja30 21:01, 17 cze 2013

Wieloszka napisał(a)

A ten od dzwonka to nie był przypadkiem Poszarski??? Dzwonek Poszarskiego (Campanula poscharskyana)??? I co teraz Konstancjo? Będziesz musiała się rozwieść z Przewalskim??? Ale on jest od języczki Przewalskiego, to może aby ratować mariaż spojrzysz na języczkę łaskawym okiem?

Poszarski !!! ... Aga a nie napisałam, że jesteś wielka ... ...

ja wujka gogle zmaltretowałam swym uporem apropo mesje Przewalskiego ... bo on mi ciągle z tą języczką wyskakiwał ... w końcu dałam spokój a tu proszę ... Ewuś sobie facetów pomyliła ...

no a ...

Evchen napisał(a)

Gdzieś dzwoniło, ale widocznie nie ten dzwonek Konstancja nie oponowała, może Iza coś powie? bo jak się Poszarski z Przewalskim dowiedzą, będzie rewolucja Zadzwonią niebieskim dzwoneczkiem... z języczką...

tak ... bojam się jak się Poszarski z Przewalskim zorientują co do mojej labilności ... bo, macie rację cóż tam, że Adamo przeczyta ))))))) ... i cóż z tego, ze on nie wie, że to kfiatki )))) ... to to zupełnie nieistotne )))
Konstancja30 21:05, 17 cze 2013

Joaska napisał(a)
Kurcze czytam i czytam o tych dzwonkach i nic nie kumam ...

Asiu ... bo to skomplikowane ale jako kielczanka niebawem wskoczysz na tryb dyskusji wielopoziomowych bo takie od czasu do czasu się tu prowadzi ... regionalnie z reguły
a zauważ nie było jeszcze Boćka ... dlatego wiesz, że dzwonki ...
Konstancja30 21:09, 17 cze 2013

Wieloszka napisał(a)
Super miałyście spotkanie, uśmiałam się z Twojej relacji i tej leszczyny co miała być wiązem, czy odwrotnie O tak, w każdej szkółce lista chciejstw rośnie odwrotnie proporcjonalnie do grubości portfela - ale prawdę ludową wygłosiłam
Od dzisiaj sprawdzam na bieżąco, czy moje posty nie znikają w tajemniczych okolicznościach...
Nie mogę się doczekać soboty - baaardzo się cieszę, że w końcu poznam Ciebie i ekipę świętokrzyską

Aga sama widzisz ... nie ważne ile ważne jak ... tkwiłabym wieki w niewłaściwym związku gdybyś porządku z panami na P nie zrobiła ...
ja też się cieszę ... doktoryzuję się na podobiznach Madżenki i Twojej żeby znów nie minąć się z godnościami ...
Konstancja30 21:18, 17 cze 2013

Magda70 napisał(a)
Iza...ależ szalejesz z lawendą...albo lawenda z Tobą szleje
Pozdrówka...

poza 12 wypełzającymi z 2 sześciopaków krzaczkami mam jeszcze 10, które jakimś cudem się ukorzeniły z tego co obcięłam wiosną ... zrobiłam wielką próbę chyba na 15 sztukach i voila ... dały radę ... buźka
Konstancja30 21:20, 17 cze 2013

Joaska napisał(a)

Hmmm ile sie wypraw szykuje

yoopi to siem nazywa "zielono mi" ... nawiasem mówiąc wielopoziomo wskakując w "zielono mi " koncert to uważam go za najpiękniejszy koncert Opola ...
Konstancja30 21:22, 17 cze 2013

greglis napisał(a)

Potwierdzam, Melon to super szkółka z naprawdę dobrym towarem a Bronisze to raczej raj dla florystów. I nie trzeba tam jechać zupełnie rano bo szkółka otwarta jest w ludzkich godzinach

Kasiu dziękuję zwłaszcza za "ludzkie godziny" bo ja mogę się o 5 nad ranem położyć ale wstać o 5 w nocy to wyczyn ... ale jak trzeba to mnie jakoś Adam dotaszczy do autostopu ...
Konstancja30 21:29, 17 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Iza score działa tylko na grzyba. Jeśli masz skoczka na różach a nie widać plamistościmliści to najpierw na skoczka a potem na grzyba. Skoczek może Ci szybko zniszczyć różę więc działaj interwencyjnie.

Na skoczka pryskaj mospilanem lub dursbanem

Kurcze dlaczego nie byłam w obi po lawendę... Dokupiłam tej zwykłej....

za późno ... wczoraj popryskałam Score na ten nalot szary czy tam biały ... mączlik czy coś taki to miał być ... skoczka we własnej fuj postaci nie widzę (a na the fairy widziałam) więc może był ... spryskam i na niego tylko chyba muszę odczekać ze dwa dni po wczorajszym ??? ... oj ja radzę Marii Teresie być dzielnom bo to moja pierwsza poważniejsza bo do poważnych to mam milę morską ... róża więc niech się zachowuje ...
wcześniej pryskałam Decisem ... ale Marii Tereski jeszcze u mnie nie było

nie byłaś w OBI ? ... i inna lawenda ... no to ja ja z tą austinką ... tylko ja mam większą nicość bez niej