Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:20, 12 lip 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Ania skarpa najaktualniejsza jest tu.
Jak wyściółkuję, to obfocę na nowo.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=141

Asiu, skarpa wyszła super i pozostałe rabaty również. Gratuluję!!!
Wstyd mi, że sugerowałam zasianie na niej trawnika
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:14, 12 lip 2017

Do góry
chagall napisał(a)
Asiu, czytam o urlopie z przygodami - takie są niezapomniane
Widzę też nowy urlopowy awatarek - super
A lawendy szaleją, szaleją, szaleją i śmieją się ...
Pokaż skarpę proszę!

Ania skarpa najaktualniejsza jest tu.
Jak wyściółkuję, to obfocę na nowo.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=141
Ogród w remoncie 14:49, 11 lip 2017

Do góry
Ad. zdjęcie rabaty - prawdziwa z Ciebie Siłaczka

Ad. projekt rabaty - chyba musisz zrobić nowy rysunek, bo jak rysujesz jedne kółka na drugich to wszystko mi się miesza i nie wiem o co chodzi. Inna sprawa, że ja uważam, że czy taka plama czy inna, to niewielkie ma znaczenie

Red baron do biało-różowych hortensji faktycznie mi nie pasi. Podobnie jak bordowe berberysy.

Lawenda pasuje kolorem, wymaganiami nie bardzo. Ale jeśli posadzisz je dość daleko od siebie (nie jak na tej inspiracjji, która zresztą średnio mi się podoba, bo lawenda ewidentnie jest ściśnięta)to powinny dać radę.

Czy mogłabyś dać jakieś zestawienie podsumowujące - jakie opcje omawiamy i co masz w tym swoim przechowalniku?
Moja codzienność - ogród Oli 09:19, 10 lip 2017

Do góry
milka666 napisał(a)
Witam Cię Olcia boże u Ciebie bosko jak zawsze,długo mnie nie było ale to jest życie mam pytanie jesteś na bieżąco Danusia robiła ostatnio jakiś projekt

nie mam pojęcia... zaglądam tylko do ulubionych wątków
Moja codzienność - ogród Oli 17:49, 09 lip 2017

Do góry
Witam Cię Olcia boże u Ciebie bosko jak zawsze,długo mnie nie było ale to jest życie mam pytanie jesteś na bieżąco Danusia robiła ostatnio jakiś projekt
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 15:32, 09 lip 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
Kasiu pytałaś o kamienie u mnie. Widzę ,że masz projekt od Danusi, to guru ogrodowe, więc jak Danusia coś zaproponowała to się tego trzymaj a wyjdzie pięknie Trzymam kciuki, bo praca przed wami długa, ale na efekty miło będzie poczekać.

Anitko ślicznie dziękuję za odpowiedź. Cały czas śledzę twój wątek i nie umiem wyjść z zachwytu. Pozdrawiam.
Mój kamienny ogród 23:14, 08 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Pablo jestes zlota raczka, ale wyluzuj nie wszystko naraz. Widzisz zrobiłes za mala altane nie przemyslales teraz trzeba nie potrzebnie bujak wynosic.

Projekt ładny ale uwzglednij te fugi zawsze o ton ciemniejsza lub jasniejsza w tym samym kolorze i bez mieszania kamienia, bo juz bedzie tego za duzo w tym miejscu. Szara kostka i bedzie git.
Pani Elu to nie płytki z castoramy gdzie dostępna cała paleta barwnych fug.Zajmuję się zawodowo kamieniem blisko 20 lat a ostatnie 5 stawiam prywatnym inwestorom ogrodzenia z kamienia.Wszystko tu jest sprawą gustu.Generalnie fuga bywa cementowa no chyba ze ktoś ma na tyle pieniędzy aby kupować gotowe zaprawy i to do klinkieru a i ja musiałbym więcej doliczyć za takie bawitko
Mój kamienny ogród 22:42, 08 lip 2017

Do góry
Pablo jestes zlota raczka, ale wyluzuj nie wszystko naraz. Widzisz zrobiłes za mala altane nie przemyslales teraz trzeba nie potrzebnie bujak wynosic.

Projekt ładny ale uwzglednij te fugi zawsze o ton ciemniejsza lub jasniejsza w tym samym kolorze i bez mieszania kamienia, bo juz bedzie tego za duzo w tym miejscu. Szara kostka i bedzie git.
Coś jeszcze, coś więcej... 20:06, 07 lip 2017

Do góry
Dziękuję dziewczyny Jedyna zmiana jaką odczułem to jakiś dziwny wewnętrzny niepokój... Od paru miesięcy miałem co wieczór do zrobienia - to projekt, to prezentacja, to kolejne rozdziały pracy, to pytania do obrony - i tak mi mijały miesiące. A teraz nie wiem co zrobić z tak dużą ilością czasu Chociaż wczoraj z emocji nie mogłem również zasnąć i nadrobiłem zaległości serialowe

Pozdrawiam Was serdecznie
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 08:40, 05 lip 2017

Do góry
Kasiu pytałaś o kamienie u mnie. Widzę ,że masz projekt od Danusi, to guru ogrodowe, więc jak Danusia coś zaproponowała to się tego trzymaj a wyjdzie pięknie Trzymam kciuki, bo praca przed wami długa, ale na efekty miło będzie poczekać.
Nowego początki 07:47, 05 lip 2017

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)
Zakładanie ogrodu jest fascynujace , u mnie trwalo to cały rok . Zamawiając projekt mialam plan ze będę go realizować kilka lat ,ręcznie przekopując rabatki, na szczęście mój eM wypożyczył mini koparkę i przeorał całą działkę wykopując wszystko co na niej było, czyli poprzednie rośliny ktore sobie rosły "dziko" , bo naprawdę z dzisiejszego punktu widzenia w ogóle o nie nie dbałam.
Piszesz ,że nie da sie wjechać sprzętem więc pozostaje jedynie ręcznie a to bardzo ciężka praca, nie dla kobiety , mozna wynająć jakiegos bezrobotnego pana z okolicy , który za niewielkie pieniądze by to zrobił , ja takiego miałam i pomógł mi w tych najcięższych pracach ziemnych

Bardzo dobry koncept z tym panem...ja mam trochę czasu-ale siły fizycznej brak do rycia, czy układania obrzeży. Mój eM zaś czasu nie ma...i tak w koło.
Małymi kroczkami do celu... 22:57, 03 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Kasiu ja nawet nie widziałam,że Ty projekt od Danusi masz, ale Ci dobrze ja lubię różnorodność w ogrodzie w większości mam hortki, bo to moja pierwsza miłość jest, ale teraz kiedy jeszxze nie kwitna brakuje mi koloru w ogrodzie no i tak padło na róże ogólnie bardzo mało jest kwitnących roślin, długo kwitnących, a jakoś byliny mnie denerwują typu ostrożki itp.

Ja też " zahortkowana" jestem . Z kolorem masz rację też mi go brakuje. Ale ja jestem jeszcze w trakcie prac i nie wszystkie smaczki i kolorki mam posadzone .
Miejski ogród w wersji mini 22:31, 03 lip 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Super, a co dopiero powie jak skończysz. W końcu masz projekt Danusi dokładając twoją pracę, to będzie niesamowicie. Ana też dostała nagrodę za ogród i to też dzieło Danusi.

Any ogród jest cudny. Pięknie wszystko zrobiła. I choć posiłkowała się projektem wiele rzeczy zrobiła według swojego pomysłu.
Miejski ogród w wersji mini 07:41, 03 lip 2017
Do góry
Super, a co dopiero powie jak skończysz. W końcu masz projekt Danusi dokładając twoją pracę, to będzie niesamowicie. Ana też dostała nagrodę za ogród i to też dzieło Danusi.

Małymi kroczkami do celu... 22:33, 02 lip 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)

Na razie na miłość szans nie ma. Były w pierwszym projekcie ale poprosiłam Danusię o zmianę bo ja nie różana jestem.

Kasiu ja nawet nie widziałam,że Ty projekt od Danusi masz, ale Ci dobrze ja lubię różnorodność w ogrodzie w większości mam hortki, bo to moja pierwsza miłość jest, ale teraz kiedy jeszxze nie kwitna brakuje mi koloru w ogrodzie no i tak padło na róże ogólnie bardzo mało jest kwitnących roślin, długo kwitnących, a jakoś byliny mnie denerwują typu ostrożki itp.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies