Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjowo 22:10, 16 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Zmniejszać po trochu. Tu urządzić warzywnik, tam poprawić rabatę, po malutku, nie spiesząc się i najlepiej w czasie jego nieobecności...

Tylko kwadraty jednak lepiej by wyglądały niż prostokąty...

Helen, czy Ty będziesz robić rabaty wg tego planu Asi?

Cisy wyglądają ślicznie. Gapię się na Twój rysunek rabaty i nie umiem go "ułożyć" na zdjęciu. Czy te dwie duże elipsy to symbolicznie zaznaczone wielkie cisy rosnące przy tarasie? Jeśli tak, to nie rozumiem dlaczego linia przodu rabaty leci pod kątem a nie prosto?
Nie wiem, coś się pogubiłam.
Gutlandia 22:08, 16 maj 2019

Do góry
Tak wygląda moja zieleń wiejska:

A kilka domów ode mnie rośnie w przedogródku taki niewielki okaz i za szybko nie rośnie. Chyba pójdę i zapytam co mu robią, że nie rośnie taki wielki a jednak ślicznie kwitnie. Może jakby go ciąć po kwitnieniu to by mu nie szkodziło?
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:06, 16 maj 2019

Do góry
abiko napisał(a)
maki masz już takie??
Super..
A ja posadziłam Gemmę na jesieni i jestem jej bardzo ciekawa, na razie rośnie.. bo zachwycił mnie jej kolor ze zdjęć. Muszę poszukać gdzie pokazałaś swoją.
Maki zaczynają mi już kwitnąć, ale znalazłam zdjęcia mojej gemmy to Ci pokazuję. Bardzo lubię tą różyczkę.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:01, 16 maj 2019

Do góry
Zdjęłam włókninę która leżała tam dwa miesiące. Fajnie bo chwasty wytłumia. Wyjęłam z grubsza zanim ją rozłożyłam i teraz miałam super miejsce żeby posadzić derenie i ciemierniki im w nóżki. Nie skończyłam, może w sobotę skończę
Włókninę przełożyłam tam gdzie chwasty odrastają bo nie zdążyłam zagospodarować. Może pomoże.

Plan na następny raz: przywieźć wiórki w workach, trzeba będzie dwa transporty żeby wszystko przykryć. Rozsypać gdzie sadziłam dziś. Skończyć sadzić ciemierniki i pielić warzywa które skiełkowały a zjada je perz...

No i gonić Bartka żeby walczyli tam. Do roboty chłopaki...
W cieniu - zacieniona 21:59, 16 maj 2019

Do góry
[/quate]

Nie znam tej roślinki. Jak zwykle, pięknie w Twoim ogrodzie.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:55, 16 maj 2019

Do góry
Spędziłam dziś na działce 3.5h

Opróżniłam worki z obornikiem, muszę pamiętać by go przykryć następnym razem jak tam będę. Worki potrzebuję na wiórki drzewne żeby obsypać posadzone derenie i ciemierniki. Fajnie sadzić docelowo. Jupi.

Na działce potop. Masakra. Rozjeżdżona połowa przez ciężarówkę wożącą ziemię z wykopu.

A dziura pod fundamenty zalana, buu. Teraz przyjadą z pompami, ułożyć styrodur i zbrojenie i instalacje wodkan.

Droga mi się podoba, ale nie zrobiłam zdjęcia.
Góra ziemi wierzchniej:

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:52, 16 maj 2019

Do góry
Pola napisał(a)
Dorotko piękne robisz zdjęcia, bzy cudne, a jeśli chodzi o róże to myślę że to zależy od rodzaju zasilania.
Ja jestem bardzo ciekawa jakie będą u mnie bo pierwszy raz dostały mączkę rogową, zobaczymy.
Dziękuję fotografowanie to moja kolejna pasja, tylko taka nie szkolona.
Bzy i wszystkie pachnące rośliny bardzo lubię. Zwykle oglądanie roślin zaczynam od wąchania. Lubię też zrywać do bukietu kwiaty.
Na pewno duży wpływ ma nawożenie, u mnie róże chyba były niedożywione pomimo sypania nawozów. Widzę u sąsiadki, że zimowe okrywanie kurzeńcem i ziemią daje świetne rezultaty. Ona w sezonie nie sypie żadnych nawozów.
Pozdrawiam

Ogródek Ewy 21:47, 16 maj 2019

Do góry
Nallar napisał(a)

Mierz siły na zamiary....Tyle razy to słyszałam, ale okazało się że matematyka nie jest moją mocna stroną.
Po trzech dniach leżenia plackiem, dziś odważyłam się stanąć na nogi, z oporami ale się udało. Mam nadzieję że za kilka dni będę mogła znowu kicać po ogródku.
Wypożyczony fotograf zrobił kilka fotek.

Ale cudo! Ten strumyk wypływający z kamionki bomba I moje kolorki )
Blaski i cienie nowego życia 21:44, 16 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

To fajnie ja nad swoimi 2 lata kolejne popracowałam, rzeczywiście nie jest łatwo ciąć zdrewniałe pędy.

Dziś fotka dla lubiących bukiety
W tematyce co można z ogrodu wykorzystać do dekoracji

Sama robiłaś?
Bardzo ładne!

Fotki u mnie dodane
Japoński ogród Reni i Matiego 21:40, 16 maj 2019

Do góry
6 świerków serbskich, ale małe g....na były i takie tamy
Moja działka na Dębowym Lesie 21:38, 16 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Takiemu to dobrze

Księżniczka nie będzie przecież wylegiwać się byle gdzie. Pomiziaj ją za uszkiem ode mnie.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:37, 16 maj 2019

Do góry
Zaszalałam kupiłam 3 klony

Ogródek przy lesie 21:36, 16 maj 2019

Do góry
Jezioro paruje, to zwiastuje poprawę pogody.

Małymi krokami-Ogród Wioli 21:31, 16 maj 2019

Do góry

Koniec
Ostatnio mam nerwa na nornice,które niszczą mi ogród....wrrr
Mszyca szaleje,mus opryskać....deszczu u mnie dużo nie popadało ,ale dobre i to
Pozdrawiam wszystkich
Tu na razie jest klepisko.... 21:30, 16 maj 2019

Do góry
kasiab napisał(a)
No to nie muszę się martwić co z drzewkami... Jak Wam odpisywałam mój pies rozprawił się z nimi ostatecznie

Nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać.

Doświadczalnia bylinowo-różana 21:30, 16 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Nowo zakupione kamasje Sacajawea i takie tam

Koniec
Kamasje kupiłaś jako cebulki?
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:29, 16 maj 2019

Do góry
Między altaną a gruszką ciągle był problem z trawą. Nie chciała rosnąć bo tam cień. Z koszeniem też było ciężko, wcześniej tam było ciaśniej i kosiarka ledwo się przeciskała. Pierwsze zdjęcie jest z ubiegłego roku.

Mokradło... i mój ogród 21:28, 16 maj 2019

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Kasiu tak z New Dawn. Dzięki. Róża bez problemu daje wyginać pędy. I trzeba to robić by nie łysiała. A że wigor ma i za małą pergolę będę kombinować. I wstawię zdjęcia mojego eksperymentu.

Po naginaniu obficie ruszyła.

Moje też już tak powyginałam, że gąszcz mega się zrobił - dużo cięcia mam wiosną, bo jednak staram się trochę ją ograniczać. Pierwszy raz w tym roku będzie szła na pergoli górą Ale to najbardziej wigorna z moich róż i kwiatów ma dużo i fajnie, że powtarza
Moja działka na Dębowym Lesie 21:28, 16 maj 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Urocze te latarenki, co jest w tych bibelocikach, że przyciągają jak magnes

Latarenki jeszcze nie znalazły stałego miejsca.
To prawda, te bibeloty jak rośliny przyciągają nasza uwag i włażą nam do raczek

Takiemu to dobrze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies