Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 13:58, 03 cze 2019

anabuko1 napisał(a)

Cuudna ta biała piwonia.
Dekoracje wiadomo,ze u ciebie sa bardzo ładne, perfekcyjne.
I pięknie już ci róże kwitną .
Mam kilka róż, które jak zaczynają kwitnąć mają piękny mocny kolor. W miarę rozwijania się kwiatu kolor blednie. Na tych zdjęciach są kwiaty z jednego krzaka róży.

Dorota123 14:09, 03 cze 2019

Nowa12 napisał(a)
Piękne masz te białe piwonie. Cudne zdjęcia zrobiłaś. Wszystkie. Róże już ci tak kwitną. Moje opóźnione w tym roku i jeszcze wszystkie w pąkach.
Dziękuję U mnie jest ziemia piaskowa, szybciej się nagrzewa i myślę, że dlatego szybciej u mnie zakwitają kwiatki. Zakwitną i u Ciebie, może nawet lepiej, że za kilka dni. Dzisiejsze słońce strasznie męczy wszystkie kwiatki. Cieszę się, że podobają się moje zdjęcia. Jak kupowałam lustrzankę mój średni syn ( który już miał lustrzankę) stwierdził, że nie dam rady się nauczyć obsługi takiego aparatu. Kupiłam aparat lepszy od jego i pokazałam, że dam radę. Uczyłam się sama, ogródek to bardzo wdzięczny obiekt do fotografowania. Mimo tego co już się nauczyłam chętnie wzięłabym udział w jakimś szkoleniu z obsługi, bo ja tak bardziej na wyczucie robię zdjęcia.

Dorota123 14:30, 03 cze 2019

danuta_szwajcer napisał(a)
Dziękuje za przypomnienie o róży na siatce bo jest cudna, szukałam ale już nigdzie jej nie ma, musze poczekać. Ta ciemna ma zjawiskowy kolor, ale ja ją mam dopiero drugi sezon, rok temu nie wypuściła za dużo a w tym roku ma 6-7 pąków i już się ciesze i czekam az zakwitnie. Piękne masz piwonie no ja po wizycie rok temu w ogrodzie Irenki zachorowałam na piwonie, trudno jenak kupić te inne niż tradycyjne. Pozdrawiam
W sklepach ogrodniczych róże są w kwietniu, teraz rzeczywiście trochę późno. Ona z takich po 6 zł była. U mnie ta ciemna też drugi sezon, w ubiegłym roku wcale nie zakwitła.
Co do piwonii dwa lata temu zamówiłam śliczną piwonię taką jak ma Mała Mi koralowy kolor ma i zmienia go w trakcie rozkwitania. Przyszła taka odrobinka, że bałam się wsadzić od razu do gruntu. Wsadziłam do dużej donicy i zadołowałam. Na drugi rok nic nie wzeszło. Zraziłam się i mam tylko takie babcine.

asiak 14:33, 03 cze 2019

Ślicznie masz Dorotko w tym swoim "małym ogródeczku"
Dorota123 22:53, 03 cze 2019

zawitka napisał(a)
Jak zwykle u Ciebie czysciutko i zawsze coś nowego można zobaczyć.powiedz mi ile lat masz tę białą peonię .Ja mam taką różową i doszłam do wniosku że to jakaś dziwna jest .Mam ją pierwszy rok ma 2 kwiatki i te bąble lekko się rozwiją i potem zwijają .Myślałam ze chora ale nadal stoją .czy tak one mają ?????
Moje piwonie nie zamykają kwiatów, systematycznie rozwijają się i powiększają kwiat. Mam je bardzo długo, ponad 30 lat. Za miłe słowa o ogrodzie dziękuję.

Dorota123 23:08, 03 cze 2019

Agania napisał(a)
Pięknie Ci ogród rozkwita u mnie jeszcze zero kwiecia, byłam w sobotę pod Warszawą
tam róże rozkwitnięte na całego,a u mnie dopiero pąki, chyba faktyczne muszę uwierzyć, że w górach mieszkam.
Altanka to ta sama co na pierwzej stronie z wątku?...wspomnienia mną ruszyły
Róże u mnie ładnie już kwitną, ale tą różową słoneczko strasznie umordowało dzisiaj. Sporo dopiero w pąkach, ale jest już co powąchać. Za kilka dni zakwitną i u Ciebie.
Altana ta sama co w 2013 roku, nawet z tego samego miejsca dziś zrobiłam fotkę. Zauważyłam, że stare zdjęcie też było robione wiosną.

2013r

2019r
Dorota123 23:15, 03 cze 2019

asiak napisał(a)
Ślicznie masz Dorotko w tym swoim "małym ogródeczku"
Dziękuję Asiu. Twój ogródeczek też bardzo mi się podoba.

basia3012 23:47, 03 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję U mnie jest ziemia piaskowa, szybciej się nagrzewa i myślę, że dlatego szybciej u mnie zakwitają kwiatki. Zakwitną i u Ciebie, może nawet lepiej, że za kilka dni. Dzisiejsze słońce strasznie męczy wszystkie kwiatki. Cieszę się, że podobają się moje zdjęcia. Jak kupowałam lustrzankę mój średni syn ( który już miał lustrzankę) stwierdził, że nie dam rady się nauczyć obsługi takiego aparatu. Kupiłam aparat lepszy od jego i pokazałam, że dam radę. Uczyłam się sama, ogródek to bardzo wdzięczny obiekt do fotografowania. Mimo tego co już się nauczyłam chętnie wzięłabym udział w jakimś szkoleniu z obsługi, bo ja tak bardziej na wyczucie robię zdjęcia.

Dorotko, te róże są cudne.
Ładne zdjęcia robisz. Ja kompletnie nie potrafię. Też bym się gdzieś podszkoliła.
Waclaw 09:02, 04 cze 2019

o zdjęciach już pisałem.
Teraz powtórzę za Asią:
"Ślicznie masz Dorotko w tym swoim "małym ogródeczku"
danuta_szwajcer 18:54, 04 cze 2019

Ach te Twoje roze Piwonie pomimo, ze babcine to mają swój urok bo masz ich dużo i w dodatku białe. Fotki jak zawsze robisz bardzo ładne i dobrze, zrobiłaś, że udowodniłaś sama sobie, że też umiesz no i to trzeba czuć a Ty to cos, masz Pozdrawiam A zdjecia mojego oczka dałam u siebie