Mam kilka róż, które jak zaczynają kwitnąć mają piękny mocny kolor. W miarę rozwijania się kwiatu kolor blednie. Na tych zdjęciach są kwiaty z jednego krzaka róży.
Dziękuję U mnie jest ziemia piaskowa, szybciej się nagrzewa i myślę, że dlatego szybciej u mnie zakwitają kwiatki. Zakwitną i u Ciebie, może nawet lepiej, że za kilka dni. Dzisiejsze słońce strasznie męczy wszystkie kwiatki. Cieszę się, że podobają się moje zdjęcia. Jak kupowałam lustrzankę mój średni syn ( który już miał lustrzankę) stwierdził, że nie dam rady się nauczyć obsługi takiego aparatu. Kupiłam aparat lepszy od jego i pokazałam, że dam radę. Uczyłam się sama, ogródek to bardzo wdzięczny obiekt do fotografowania. Mimo tego co już się nauczyłam chętnie wzięłabym udział w jakimś szkoleniu z obsługi, bo ja tak bardziej na wyczucie robię zdjęcia.
W sklepach ogrodniczych róże są w kwietniu, teraz rzeczywiście trochę późno. Ona z takich po 6 zł była. U mnie ta ciemna też drugi sezon, w ubiegłym roku wcale nie zakwitła.
Co do piwonii dwa lata temu zamówiłam śliczną piwonię taką jak ma Mała Mi koralowy kolor ma i zmienia go w trakcie rozkwitania. Przyszła taka odrobinka, że bałam się wsadzić od razu do gruntu. Wsadziłam do dużej donicy i zadołowałam. Na drugi rok nic nie wzeszło. Zraziłam się i mam tylko takie babcine.
Moje piwonie nie zamykają kwiatów, systematycznie rozwijają się i powiększają kwiat. Mam je bardzo długo, ponad 30 lat. Za miłe słowa o ogrodzie dziękuję.
Róże u mnie ładnie już kwitną, ale tą różową słoneczko strasznie umordowało dzisiaj. Sporo dopiero w pąkach, ale jest już co powąchać. Za kilka dni zakwitną i u Ciebie.
Altana ta sama co w 2013 roku, nawet z tego samego miejsca dziś zrobiłam fotkę. Zauważyłam, że stare zdjęcie też było robione wiosną.
Ach te Twoje roze Piwonie pomimo, ze babcine to mają swój urok bo masz ich dużo i w dodatku białe. Fotki jak zawsze robisz bardzo ładne i dobrze, zrobiłaś, że udowodniłaś sama sobie, że też umiesz no i to trzeba czuć a Ty to cos, masz Pozdrawiam A zdjecia mojego oczka dałam u siebie