Miałam jechać na wieś, bo to już ostanie moje wolne dni od pracy. Ale po badaniach oczu (krople) boje się wsiąść za kierownicę. Muszę odczekać. Trochę jeszcze skorzystam z szybkiego internetu i wkleję parę zdjęć. Na wsi mam problem z siecią. Specjalnie parę lat temu wszyscy w rodzince zmieniliśmy sieć na taką, co była u nas najlepsza. A teraz, no czarna dziura się robi.
Wsadziłam petunie. Ciekawe jaki będą miały kolor.
Nie wiem jakie masz doświadczenie z trzcinnikami i jakie planujesz posadzić ale chciałam tylko delikatnie ostrzec przed Karlem ponieważ najszybciej łapię rdzę i aby nie był chory należy co najmniej dwa razy w sezonie stosować oprysk.
Dopytam o ten bluszcz. On pnie się po siatce ogrodzeniowej? Jaka to strona świata? Tak się właśnie zastanawiam czy dałby radę u mnie na siatce od zachodniej strony. Potrzebuję osłony ogrodu od tej strony ale nie chcę sadzić dużych żywopłotów np. tujowych bo w małym ogrodzie każdy centymetr na wagę złota .
Z tego co wiem bluszcz idealnie rośnie przy murach bo jego korzonki czepne nają idealne warunki
Piękny tan tamaryszek. Ja mam odmianę tamaryszka francuskiego (kwitnie VI-VII) więc jeszcze trochę muszę poczekać
Asiu nie bez powodu dziewczyny każą się Ciebie słuchać Trafiłaś idealnie .... w tym momencie jetem chyba w stronę tradycyjnego stylu , zresztą dom również jest w takim stylu . uwielbiam trawy i byliny i w tym kierunku chyba bym chciała iść , a wiosną cebulowe zanim trawy się obudzą. Rewelacyjny pomysł z tą ścieżką z kostki przed rabatą o tym nie pomyślałam wogóle a już jest tak jak mówisz " zrobiła się droga na skróty " . Biorę się do działania
Czosnek niedźwiedzi
Takie mam poletko w warzywniku, obok róż jadalnych, naprzeciwko szklarni.
Wilgotno i półcień.
Za rok powinien być już pożytek
Obok jest floks o białych kwiatkach. Trzeba go przesadzić, zresztą miał być tu tylko na chwilę.
POłowę ogródka mam bardzo słoneczną i suchą. Nie jest to działka w lesie tylko sąsiedzi z jednej strony mają stare drzewa iglaste blisko mojego płotu. Wydaje mi się że na słonecznej części preriowe rośliny powinny się udać.