Też sprawdzałem i wszędzie B niedostępne Jak to dobrze znać ten szyfr
PS - jakbyś chciała to na giełdzie są już stokrotki (kupiłem pudełeczko ) i bratki - w większości wielkokwiatowe. A od ciętych tulipanów aż w głowie mi się zakręciło... O cebulowych w doniczkach nie wspominam, bo to oczywista oczywistość To tak na pocieszenie, bo tych B w I chyba nie będzie... A może?
Myślę, że ta zmiana wyjdzie na dobre - musi Rozmach polega ułożeniu kostki od nowa (choć tu się waham czy nie łatwiejszy byłby kancik, po prostu...) i przesadzeniu roślin, które w większości rosną tu 5 lat
Ja z moich trzech przesadzałam jedną i przeżyła taki szok, że rok stała - wypusciła listki ale jakieś takie rachityczne dopiero w następnym sezonie odważyła się zakwitnąć i owocować ...
Borówki nie lubią przesadzania??? A ja swoje przez chyba trzy tygodnie latem w garażu trzymałem wykopane, bez donic i stałego dostępu do wody...Jesienią udawały żywe, wiosna zweryfikuje czy przeżyły moje podejście do nich
Co byśmy zrobili bez Danusi? Wystarczyła krótka rozmowa i już zostałem pokierowany w odpowiednim kierunku
Jutro jadę na giełdę - prognozy są optymistyczne, więc w weekend posadzę bratki (oby były!) do donic - i może wianki wiosenne zrobię? Mama mówiła, że w ogrodzie bagno to i tak pewnie dużo nie podziałam... Najwyżej kostkę z obrzeży wywalę i ułożę od nowa Z błota powinna łatwo wychodzić
Frosted Curls u mnie wymarzł... Niby spędził długi czas w donicy, ale przed mrozami trafił do gruntu - Amazon Mist kupione po 4 złote mają się świetnie
Iwonko - narażę się tu osobom jak Mała Mi, Wieloszka czy Zeta, ale ja mam za mały ogród na chciejstwa, a za duży do pracy - a to tylko parę rabatek I jak nasze ogrodniczki piszą, że mają już zrobione to i tamto, to ja oddalony od domu ponad 80 km mogę sobie zmieniać ogród wyłącznie na odległość - co właśnie robię W weekendy będę zmiany wdrażać w życie Liczyłem na kilka dni wolnego od uczelni, bo nie mieliśmy ferii - UŚ miał! A tu nic, uczymy się dalej...
Miałem jechać jutro na giełdę do Tychów, ale czy wstanę? Chyba zaczął mi się od nowa włączać ogrodnik w głowie - nareszcie