Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 20:41, 04 mar 2015

agata19762 napisał(a)
Sebku widzę, że Cię nosi ...zmiany szykujesz będę kibicować

Agata - zmiany w moim ogrodzie to jego nieodłączna część - nazwa wątku zobowiązuje Już się któryś raz przymierzałem do tych rabat i teraz gdy tylko one nie przeszły jeszcze rewolucji to nadszedł na nie czas Jestem typem człowieka, który nie lubi patrzeć ciągle na to samo. I choć układu swojego pokoju w domu nie zmieniłem od bodajże 2011 roku, to w Katowicach gdy miałem wolny dzień meble kilka razy po pokoju wędrowały
Sebek 20:45, 04 mar 2015

makkasia napisał(a)
i cooo ja mam napisać już wszystko wiesz
ML u mnie nie rosną jakoś okazale anabelki mam dużo wyższe więc gracymilusy musiałyby u mnie być Będzie to biały zakątek z domieszką niebieskości Eligancko będzie A magnolie tam już rosną ? jaka odmiana ?

Magnolie mam Susan i chyba gwieździstą... Dwie różne oczywiście

U mnie Mornig Light w zeszłym roku miały jakieś 140 cm - rabata jest wzniesiona to efekt będzie jeszcze lepszy

Jeszcze sobie zapisałem, by zamiast kocimiętki wsadzić turzyce Amazon Mist - moje urosły wielkie i śmiało będę je mógł podzielić
Gabrysia_ 20:46, 04 mar 2015

Amazonki są chyba najlepsze do dzielenia
Sebek 20:52, 04 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Hi, hi. To kiedyś zamiast płotu między wami i sąsiadką

Mniej więcej... Jeśli się płot zrealizuje to będzie zagajnik brzozowy, zasłona ze świerków serbskich, a pomiędzy tym hortensje z falującymi trawami i jeszcze parę smaczków jak purpurowe róże czy kule zatopione w niskich trawach Niczym w "ogrodzie z lustrem", tylko tak... po mojemu Ehhh, madżenia - nic nie kosztują, a ile frajdy jak się zamknie oczy i widzi się siebie na leżaczku w taki otoczeniu
Sebek 20:55, 04 mar 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Amazonki są chyba najlepsze do dzielenia

I bardzo szybko rosną Jedną kępkę podzieliłem wiosną na takie, co dosłownie miały parę źdźbeł, a jesienią były już naprawdę dorodne

Mam nadzieję, że przeżyły tą zimę... Jeśli nie to umarnę - zmian w ogródku nie będzie
Iwk4 20:59, 04 mar 2015

Sebek napisał(a)

Mniej więcej... Jeśli się płot zrealizuje to będzie zagajnik brzozowy, zasłona ze świerków serbskich, a pomiędzy tym hortensje z falującymi trawami i jeszcze parę smaczków jak purpurowe róże czy kule zatopione w niskich trawach Niczym w "ogrodzie z lustrem", tylko tak... po mojemu Ehhh, madżenia - nic nie kosztują, a ile frajdy jak się zamknie oczy i widzi się siebie na leżaczku w taki otoczeniu

Ale masz fajne marzenia. ja bym zaraz płot dla tych marzeń stawiała. To znaczy nakazałabym mojemu M, bo ja nie potrafię
Jak ja oczy zamykam, to zaraz mi się mój ogród powiększa. A jak otwieram, to znowu jest malutki
Gabrysia_ 21:06, 04 mar 2015

Sebek napisał(a)

I bardzo szybko rosną Jedną kępkę podzieliłem wiosną na takie, co dosłownie miały parę źdźbeł, a jesienią były już naprawdę dorodne

Mam nadzieję, że przeżyły tą zimę... Jeśli nie to umarnę - zmian w ogródku nie będzie

Tak to prawda,ja swoje nisko przycinam
Pewnie,że przeżyły u mnie jeszcze ani jedna sztuka nie padła,a mam Amazonki chyba 4 sezon i według moich obserwacji dużo szybciej się po przycięciu zbiera od FC.
Sebek 21:13, 04 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Ale masz fajne marzenia. ja bym zaraz płot dla tych marzeń stawiała. To znaczy nakazałabym mojemu M, bo ja nie potrafię
Jak ja oczy zamykam, to zaraz mi się mój ogród powiększa. A jak otwieram, to znowu jest malutki

Iwonko - narażę się tu osobom jak Mała Mi, Wieloszka czy Zeta, ale ja mam za mały ogród na chciejstwa, a za duży do pracy - a to tylko parę rabatek I jak nasze ogrodniczki piszą, że mają już zrobione to i tamto, to ja oddalony od domu ponad 80 km mogę sobie zmieniać ogród wyłącznie na odległość - co właśnie robię W weekendy będę zmiany wdrażać w życie Liczyłem na kilka dni wolnego od uczelni, bo nie mieliśmy ferii - UŚ miał! A tu nic, uczymy się dalej...

Miałem jechać jutro na giełdę do Tychów, ale czy wstanę? Chyba zaczął mi się od nowa włączać ogrodnik w głowie - nareszcie
Kacha123 21:13, 04 mar 2015

Zapowiada się piękna rewolucja! Masz już duże doświadczenie i wizję - mogę tylko pozazdrościć. Czekam, by z zapartym tchem obserwować.
Sebek 21:15, 04 mar 2015

Gabrysia_ napisał(a)

Tak to prawda,ja swoje nisko przycinam
Pewnie,że przeżyły u mnie jeszcze ani jedna sztuka nie padła,a mam Amazonki chyba 4 sezon i według moich obserwacji dużo szybciej się po przycięciu zbiera od FC.

Frosted Curls u mnie wymarzł... Niby spędził długi czas w donicy, ale przed mrozami trafił do gruntu - Amazon Mist kupione po 4 złote mają się świetnie