Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 17:14, 19 cze 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Ogród pełen kwiatów! Jak miło ogląda się wszystkie artystyczne fotki!
Zaglądam do Ciebie częściej niż piszę.
Masz sporo clematisów, więc i doświadczenie spore. Mam do Ciebie pytanie, z którym zwracałam się już do Basi z Warmii.
Podsychają mi dolne liście powojników. Boję się, źe może coś złego się z nimi stać. Ty nie masz takiego problemu? Może znasz powód?

Pozdrawiam

Elu, ja jestem kwiatowa i lubię różne kwiaty.
Ciesze się,ze do mnie zaglądasz.
Tak , mam sporo clematisów.
To, ze podsychają im dole liście przyjmuję już spokojnie .Z perspektywy lat i obserwacji wiem, że to po prostu fizjologia i powolne przekwitanie.One kierują swoje siły witalne w górne, kwitnące ciągle elementy rośliny.ale powojnik żyje.
Moje dwa powojniki rosnące pod okapem Ville de Lyon i Jan Paweł II.
maja takie same objawy . Ale maja tez mniej wody czy rosy i tam szybciej tak robią.Ale roślina jest ok.Kwitnie żyje, cieszy, na pewno nie pada.Staram się je tam podlewać, jak nie zapomnę. Moze to nie wygląda pięknie, ale roślina nie obumiera.Im blizej jesieni, będzie takich podsychań więcej. Ale nic się nie martw, powojnik żyje i kwitnie mimo pewnych mankamentów. Czasami więcej trzeba podlewać, jak u mnie te egzemplarz, bo z nieba nie dociera tam za dużo wody.
Jeszcze zależy od odmiany..inne to robią szybciej inne później.
Także spokojnie.

Powojnik Błękitny Anioł

powojnik Etoile Violette.
Mam dwa.Przy tarasie i przy siatce.
Ten przy siatce był kupowany jako Jackmani.ale okazał eis pomyłką.
I jestem drugim Etoile Violette

A tutaj powojnik Etoile Violette przy tarasie. ten jest ze 3 lata starszy.

Robi ac zdjecia takim powojnikom, co osychają im dolne partie rośliny, nie pokazuje ich .
Warto tez soc w nóżki im posadzić.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:06, 19 cze 2019

Do góry
JoannA napisał(a)

Krzysztofy olbrzymie, ale największe wrażenie robią na mnie te donice. Gotowe? Co w nich rośnie?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:04, 19 cze 2019

Do góry

Ptasi gaj 17:03, 19 cze 2019

Do góry
Trochę popadało, ale mało chmura nadchodzi

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:00, 19 cze 2019

Do góry
Red Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

nn
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:58, 19 cze 2019

Do góry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:55, 19 cze 2019

Do góry
Jubilee Celebration
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:50, 19 cze 2019

Do góry
Abraham Darby
Sezon 2017 u Hanusi 16:29, 19 cze 2019

Do góry
Elu, Izabelko, jakoś daję radę w te upały. Wczoraj pod wieczór wylądowałam na plaży, był wiaterek i było cudnie. A dziś w ogrodzie wspomagałam rośliny. Dobrze, że woda jest, do woli. A teraz - pies wyprowadzony, trzeba coś na ząb, ale mi się nie chce pichcenia. Wypiłam kefir i na razie dość.

Jeszcze jutro ma być upał, a potem 3 dni ochłody, przynajmniej u mnie.

Ogród w dolinie 15:49, 19 cze 2019

Do góry
Sylwia myślisz, że tak blisko domu może być taka śliwa? A może powtórzyć tulipanowca? Tyle, że on spory urośnie, widzieliśmy w szkółce dorosły okaz.
Mam takie zdjęcie z zeszłego roku, jeszcze z wierzbą, postaram się dodać nowe bez wierzby.
Maj 2018

Graby "nie dziękują"
Obecnie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:25, 19 cze 2019

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:22, 19 cze 2019

Do góry
Elu odpozdrawiam goraco hihi ufff

znacie ten kwiatek?? u nas nazywa sie Spiegeleiblume - kwiat jako sadzone. Niestety jednoroczny wiec musze koniecznie zamowic nasionka na przyszly rok.
Ciekawa jestem czy sie rozsiewa hmmm

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:18, 19 cze 2019

Do góry
i odrobinę egzotyki w niebieskim kolorze,jako wspomnienie z Wysp Zielonego Przylądka:

Zdaje sobie sprawę, że passiflora, czyli męczennica, to olbrzymie pnącze, ponieważ widziałam rosnące je w "naturze" czyli w sprzyjających warunkach na wyspie Santo Antao. Pewnie nie dochowam się takich owoców marakuji jak na zdjęciu Passiflora nie zimuje u nas i traktuję ją jako jednoroczne pnącze, które będzie zdobić na razie pusty trejaż. Jeżeli będzie jej u mnie dobrze, to spróbuję ją przechować w garażu..

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:18, 19 cze 2019

Do góry
Mariola zapraszam mozemy razem sie na te widoki pogapic

Goraco ufff
udalo mi sie rano zdrapac i zagruntowac garaz przy wjezdzie. Malowanie musi poczekac na lepsze temoeratury.
Pomalowalam (odnowilam) jeszcze stol i krzeselko to przy wjedzie na niebiesko i poleczke. Na poleczce ustawie sklepikowe doniczki.
Wczoraj byl fotograf z gazety przygotowac artykul. Ach to juz w sumie za chwile bedzie sie dzialo. Zaczynam miec treme

troche obchodu zrobilam i klika fotek w upale

kwitnie slaz
Mialam go dwa lata temu od sasiadki. Kilku osobom z O wyslalam nasionkai i w zeszlym roku moj slaz nie zakwitl.Juz myslalam, ze sobie poszedl. A t wczoraj niespodzianka. Mam znow slaz. Pewnie jakies nasionko, ktore wrzucilam dwa lata temu w zimie albo samo spadlowlasnie teraz postanowilo zaszalec. Szkoda, ze tylko jeden ale piekny jest i ma duzo kwiatow

na tej samej rabatce kroluje teraz (bo malwa jest roche z tylu schowana i trzeba jej poszukac) firletka nazywana u nas "planaca milosc" hihi Emus mi ja kupil w tym roku jest wyjatkowo piekna

wogole to duzo roslin w tym roku pokazalo co potrafi, jakby wiedzialy, ze przyjdzie duzo ludzi je ogladac
Kłopoty - problemy z trawnikiem 15:09, 19 cze 2019

Do góry
Angela napisał(a)
Dzień dobry
Proszę o pomoc. Pod nowy trawnik byla nawieziona ziemia, posialismy trawę i pieknie urosla. Przed siewem był rozsypany nawoz. Niestety stało się coś okropnego. Czy to przez upaly ? Co mamy robić? Nawoz ?

Podlewacie ten trawnik ???
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:02, 19 cze 2019

Do góry
Eden Rose
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:02, 19 cze 2019

Do góry
Wygospodarowałam kawałek rabaty gdzie jest słońce i wprowadziłam do ogrodu więcej niebieskiego koloru: ostróżki, które uwielbiam:

przetaczniki, szałwie, wilce..
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:56, 19 cze 2019

Do góry
Mrs. John Laing i Baron Girod de L'ain
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:52, 19 cze 2019

Do góry
Summer Song

Astrid Grafin Von Hardenberg i Acropolis

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:40, 19 cze 2019

Do góry
A miało dzisiaj padać Dobrze że wczoraj wieczorem podlałam ogród.
Jak narazie to tylko spiekota taka na zewnątrz, że robótki ogrodowe musiałam narazie odłożyć.
Artemis poszalała w tym roku.

Mary Ann
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies