Grzegorz piękny ten jałowiec, ale czy go przycinasz czy rośnie na żywioł - zabiera dużo miejsca. Mam takie i tnę bo potrafią urosnać nawet 0,5 m i więcej.
Placyk do zagospodarowania roślinami bardzo ładny.
Piszesz, ze trawnik chcesz zlikwidować zeschnięty na wiór. Pewnie nasadzenia będziesz robił wiosną nie ma się co spieszyć trzeba przygotować ziemię do nasadzeń.
Pisałeś, że masz kiepską ziemię możesz trawnik teraz skopać lekko i zasiać gęsto gorczycę która szybko rośnie. Skosić znowu przekopać jak będzie miała ok. 15 cm i znowu zasiać gorczyce (ma dużo masy zielonej i azotu) tak aby się wyrobić z siewem do połowy września. Następnie zasiać żyto ozime i zostawić do wiosny. Możesz na śnieg sypnąc trochę wapna granulowanego (odkwasza i spulchnia ziemię).
Zrobisz jak będziesz uważał to moja rada. Chyba, ze zamierzasz nawieźć dobrej ziemi.
Dziękuję za miłe słówka Bonica w tym roku wielka porosła Dziś już prawie przekwita, ale i tak długo zdobiła ogród. Jeszcze z tydzień i wytnę ją całkowicie, licząc na powtórkę kwitnienia we wrześniu.
Bonica na drugim planie tutaj
Widziałam go ostatnio w szkółce i pewnie bym kupiła kilka sadzonek ale były tylko dwie ostatnie. Kolor ma bardzo ładny więc wpadł mi w oko . Chociaż wolałabym żeby się nie pokładał.
Nawet nie wiesz jak się cieszę. Dzisiaj oglądałam różne hortki w szkółkach nigdzie nie było tej Anabelle strong. A kolo domu doznałam szoku jak zobaczyłam ją właśnie-sadzonka duża kwitnąca, super ale cena ponad 50zł.
Tam gdzie jest ta tkanina chciałabym szpaler zrobić.
Widzisz jak to jest zmiennie. Mój był opuszczony i zarósł. I od dwóch lat go odnawiam. Ciężko idzie. Ale po jednej stronie zrobiłam sobie kmpostownik a potem z niego będzie grządka
udały mi się w czerwcu truskawki.
Teraz czekam na ogórki.
Pomidory mam wszędzie tylko nie w warzywniku