Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Urszulla 06:20, 05 lip 2019

Ciekawe wszystko
sylwia_slomc... 07:01, 05 lip 2019

No może i coś idzie chmurzy się od zachodu
ewsyg 08:26, 05 lip 2019

Mirusiu, znowu wpadłam do Ciebie. Ogród masz dojrzały i pięknie skomponowany. Przyjemnie się po nim spaceruje

Pozdrawiam
Anda 08:52, 05 lip 2019

Ogród Ewy bardzo ładny, bogaty, różnorodny. Ja uwielbiam oglądanie ogrodów, tylko potem się dołuję troszkę, jak wracam do swojego. Dopada mnie to zwłaszcza wtedy, gdy oglądam duże ogrody, gdzie można poszaleć z ilością bylin czy róż albo sadzić duże drzewa.
Jabłonka śliczna. W ogóle fajne zakupy. Ja w szkółce jestem często ale ostatnio byłam w innej i mimo to wyszłam z niej z dwoma donicami. Zawsze coś wpadnie w ręce
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 10:14, 05 lip 2019

Miłego weekendu, Miro! Szalenie lubię do Ciebie wpadać i czytać!
U mnie susza totalna, trawnika już nie ma, a reszta cierpi na potęgę. Załamuję ręce, bo staram się podlewać chociaż warzywa, ale to nic nie daje. Leśnictwo wprowadziło zakaz wejścia do lasów, dzisiaj straż jechała tam do jakiegoś pożaru obok mojego domu. M. chce spróbować w przyszłym roku studnię jakąś zrobić, ale czy to przy takiej suszy coś da- nie wiem. Zachmurzyło się, ale deszczu to chyba nie przyniesie. Tylko wieje i jeszcze bardziej wysusza. Wczoraj rano na moim termometrze było 3 stopnie na plusie. To dopiero temperatura w lipcu.
Pszczelarnia 13:53, 05 lip 2019

Piękne ogrody pokazałaś, bardzo intrygujące.

Basilikum 13:57, 05 lip 2019

poranne widoki super alez mnie ciagnie by pospacerowac u Ciebie na zywo ale w tym roku nie damy rady

truskawki mi tez uciekly, szczegolnie, ze swoich prawie nie mam. Zmienilam im miejsce i po przesadzeniu pare mi padlo, dokupilam cos i tez padly wiec chyba miejsce nie teges. No oz za rok tez bedzie sezon truskawkowy.

Fajne zakupy ja w tym roku dostalam/kupilam kilka floksow niektore juz kwitna
Nowa12 21:11, 05 lip 2019

mira napisał(a)

ja wstałam o 5-tej i zmarzlam w ogrodzie było 10 stopni - wiele nie robiłam mam przerwę do poniedziałku

potem tnę - chyba będzie wreszcie deszcz

co to są nietypowe kolory

tej hortensji chyba nie ma w sprzedaży może będzie na wiosnę - ja lubię takie hortensje o delikatnych kwiatach a ta taka była choć w opisach pisze że
podobna do anabelki - czy ja wiem

we wtorek miałam cudny dzień ogrodowy
wycieczki ogrodowe cieszą mnie niezwykle

Gabrysia przyjechała do mnie - trochę pogaworzyłyśmy - pokazałam jej mój już podeschnięty medialny ogród

dostałam śliczną sadzonkę /m.in/ floksa "Blue Paradise"

to jest cudowny floks, mam go w ogrodzie bardzo wolno mi przyrasta jest wysoki, ma wielkie głowy i się pokłada ale za kolor wybaczę mu wszystko-

tu widać jak się pokłada i nie tworzy zwartej kępki jak większość floksów

ciekawa jestem jak Wasze, i ciekawa jestem jak ta od Gabrysi będzie wyglądała

potem pojechałyśmy do Ewy Sieriki i tam spotkałyśmy się z Aldoną

nie mam za wiele zdjęć, robiłam we wściekłym świetle w południe, aże nie mogłam się dopchać do słowa bo tak paplały - to co miałam robić zdjęcia sobie robiłam i oglądałam

Ewa jest gościem na naszym forum i pewnie nie będzie miała za złe że skoro pisze to wstawię kilka fotek z jej ogrodu - Ewa relację u Ciebie zrobię na pewno

Widziałam go ostatnio w szkółce i pewnie bym kupiła kilka sadzonek ale były tylko dwie ostatnie. Kolor ma bardzo ładny więc wpadł mi w oko . Chociaż wolałabym żeby się nie pokładał.
sierika 21:53, 05 lip 2019

Mira, jaka różnica w kolorze trawnika, u Ciebie dalej zielony, mój to klepisko, jednak już mnie to nie martwi bo od dawna jest to trawnik z nazwy, kiedyś spadnie trochę deszczu i zazieleni się. Daje to jednak odpowiedź na pytanie po co w ogrodzie trawa, ona dodaje blasku roślinom bezsprzecznie, koniec, kropka.
Mala_Mi 17:21, 07 lip 2019

Chociaż tu kilka ujęć z Ewy ogrodu zobaczyłam.Niestety okazało się że wsadzili mi spotkanie nie do przełożenia, bo z całą gmina .. a informację dostałam dzień przed .. i weź coś zaplanuj..
Twego ogrodu nie chwalę, bo wiesz, że mi się zawsze podobał .. mało zaglądam, ale jak już to długo tu buszuję.. bo sa wątki gdzie i obrazki i słowo opisane jest miłe .. to są te wartościowe wątki..

Zawsze mówię, że trawnik w ogrodzie daje tło tak jak i krajobraz w tle. Chociażby najpiękniej, to jak widzimy za roślinami rozwalające się rudery to już wszytko traci urok.. tak samo brak trawnik. Fajne są łąki kwietne, ale to do duzych ogrodów.. lub na część "Łąkowa" natomiast kwietne rabaty muszą mieć oprawę, tak jak obraz ma ramy, tak rabaty maja ramy z zielonego trawnika ,czy z ładnych ścieżek. Bo nie koniecznie musi być trawa.. Ale to mój gust, a o gustach nie dyskutujemy Każdy niech robi tak jak mu pasuje i się podoba..

Acha, niebieski floks zachowuje sie tak samo jak u Ciebie.. muszę go wogle przesadzić na słoneczna rabatę, tylko takiej jeszcze nie mam .

I jeżówki rdzą malowane masz cudniaste