Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 21:42, 12 maj 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Cudo!

Malutki pod lasem 21:41, 12 maj 2019

Do góry
W warzywniku, jak to mówi Makusia, koperek level master w buraczkach Truskawki będą

I na koniec moje ukochane miśki mają piękne przyrosty
Ogród z rzeźbą 21:40, 12 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Aniu już masz tę języczkę? bo jakby co to ja się podzielę

Mam, siedem sztuk zakupiłam. I z sukcesem upchnęłam.
Dzięki za chęci.

Buk w tym roku oszalał

Malutki pod lasem 21:40, 12 maj 2019

Do góry
Mini bylinówka z Makusiową hakuro się zagęściła Piwonie będą miały dużo kwiatów

Lilak kwitnie i pachnie Szałwie pączkują
Sezon 2017 u Hanusi 21:39, 12 maj 2019

Do góry
Zbyszku, Oby udało się utrzymać w kondycji to co jest.

Moje drzewiaste już pstryknę przy kolejnym pobycie.
Niestety, na pierwszej tylko 4 pąki, 1 sama utrąciłam, a 2 przymarzły.
Druga pierwszy raz kwitnie i zapowiadają się 2 kwiaty, ma być biała, ponoć.
A trzecia- ma pąka, ale czy się wykształci do końca? coś on mikry w porównaniu z poprzedniczkami.
Czekam na zdjęcia od Ciebie.
Ogród z rzeźbą 21:39, 12 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Miło mi zawsze sprawić Ci przyjemność. Jak widzisz nie ma po co do mnie przyjeżdżać. Odchorowuję okrutnie, aż mi "grozi" rzucenie palenia.

Gdyby Ci się tawułka zmarnowała, to Ci jeszcze jedną ukopię. Wyzdrowiej porządnie!

A ja to zaczynam myśleć, że Ty mnie po prostu nie lubisz. I dlatego wciąż zniechęcasz mnie do odwiedzin... .
Tawułka nie powinna się zmarnować. Siedzi sobie w dużym wiadrze, ma wilgotno i cieniście, to co ma marudzić.

Kurcze, ja 2 tygodnie jestem chora, antybiotyk był grany. Jeszcze mi katar i ksszel został. Ty też się wykuruj. O nałogu się nie wypowiadam bo wyjdę na starą, zrzędliwą ciotkę.
Malutki pod lasem 21:38, 12 maj 2019

Do góry
Na nowej rabacie jarząbki będą kwitły

A dalej serbusie żyją i mają się chyba dobrze
Ogród z rzeźbą 21:37, 12 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Napasłam oczy i z optymizmem mogę rozpocząć ten ponuro zapowiadający się tydzień.

A dlaczego ponuro? Mam nadzieję, że ponuro pogodowo a nie jakoś w inny sposób problemowo.

Tak je lubię, a one w tym roku tak kiepsko kwitną nidobroty

Malutki pod lasem 21:37, 12 maj 2019

Do góry
Dawno zdjęć u mnie nie było

Graby na froncie fajnie zmężniały Podoba mi się Czosnki przy nich już kwitną
Tu narazie jest ściernisko... 21:35, 12 maj 2019

Do góry
A ze spraw ogrodowych to nareszcie i u mnie popadało. Poranne przymrozki niestety skosiły mi kolejnych kilka roślin. Ale pozostałe nabierają mocy i kolorków.
Kochani mam sprawę. Jak ktoś chce stipę to chętnie oddam bo już jej nie ogarniam.
Jest to stipa zeszłoroczna, przycinana, która odbiła. Jak nie będzie chętnych to wyciepię na kompost.
W kamiennym kręgu od początku 21:35, 12 maj 2019

Do góry
Po deszczowym dniu, cudny zachód słońca.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:35, 12 maj 2019

Do góry
Części użytkowej c.d.

Borówki ...

W borówkach smardze ...

Jabłonki zapowiadają się obficiej niż rok temu, gdzie było jedno jabłko

No i w skrzyniach coraz pełniej...
Ogród z rzeźbą 21:34, 12 maj 2019

Do góry
April napisał(a)
O rety, to ostatnie zdjęcie, magiczne. Szkoda że do mnie nie przyjeżdżasz z aparatem. Może polubiłabym swój ogródek bo na razie ogarnia mnie lekkie zniechęcenie. Pewnie przez bolący kręgosłup

Kochana, żebyś wiedziała jak nie mogłam odżałować, że w długi weekend nie wzięłam do Ciebie aparatu i nie sfociłam tych fioletowych rodków i przede wszystkim tych cuuuudownie kwitnących niezapominajek! To był absolutnie bajeczny widok. Zobowiązuję Cię, żebyś mnie za rok zawezwała na sesję tych widoczków.

Ciebie ogarnia zniechęcenie???? Nie grzesz Kobieto, oj nie grzesz! Masz absolutnie piękny ogród, wspomnij sobie widok mojego rozrytego bajzlu pod płotem, od razu Ci się lepiej zrobi.

Aha, kochana Twój perukowiec ma BORDOWE liście!. Czy on tak na początku tylko jest bordowy i niebawem zzielenieje? Kurczaki z bordowym mi nie po drodze.

Serię zrobiłam, to wstawię, a co

Mój 4 arowy azyl... 21:32, 12 maj 2019

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ten biały zestaw bardzo elegancki. Moje zawilce jeszcze w pąkach.

U mnie rozwinęły się z pąków niemal dzień po dniu. Ciepełka im było brak.

Borówka wysoka (amerykańska) - uprawa, cięcie 21:31, 12 maj 2019

Do góry
Wieeeelka prośba do doświadczonych borówkowiczów o radę a raczej mnóstwo rad
W piątek otrzymałam zamówione przez internet borówki - 3 krzaczki brigitta (podobno 4-letnie) i trzy chandler (podobno 3-letnie) - wyglądają jak na zdjęciach, wysokość ok 50-60 cm.
Szczęśliwie zanim poszły w ziemię zostałam uświadomiona, że nie jest to takie proste - ma być duży dół, ma być torf etc. Moje rodzime podłoże z założenia jest gliniaste, miałam plan żeby wymieszać z czarną ziemią, ale nauka przyszła w samą porę
I stąd kilka moich pytań, mam nadzieję, że ktoś się nad nimi pochyli
1. czy na te sześć krzaczków wystarczy dół o wymiarach 5 m x 60 cm x 50 cm (głębokość)?
2. czy poza torfem kwaśnym (z worków) i torfem z pobliskiego torfowiska dodać do dołu piachu?
3. czy poza - j/w - mogę dodać świeżego igliwia (świeżego znaczy de facto zeszłorocznego, zgrabionego tej wiosny spod drzew, leżącego całą zimę)?
4. jak długo te moje nieszczęsne borówki mogą stać w doniczkach, w których przyjechały? przygotowanie dołu i podłoża trochę zajmie... czy powinny stać w cieniu czy raczej w słońcu? podlewać tak obficie jak Hania pisze odnośnie borówek już rosnących w gruncie?
5. czy po szczęśliwym posadzeniu właściwe będzie ściółkowanie szyszkami sosnowymi (mam do nich nieograniczony dostęp) czy jednak dać najpierw warstwę kory a potem szyszki? a może samą korę?
6. czy po posadzeniu powinnam krzaczki przyciąć?
7. czy młode krzaczki na zimę okryć? dostaną stanowisko słoneczne ale trochę wietrzne...
uff, z góry dziękuję za porady, mam nadzieję, że Ktoś cierpliwy się znajdzie

Ogród wśród pól i wiatrów 21:29, 12 maj 2019

Do góry
Część warzywno owocowa też bujnie

Jeżyny ...

Winogrona...

Porzeczka ...

Jagoda kamczacka ...

Ogród z rzeźbą 21:28, 12 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Widok Twojego bajzlownika po płotem koi moje serce .
Reszta zdjęć za to pasie moje oczy .

Czytam, że odchorowałaś długi zimny weekend majowy. Ja też, niestety.
Tawułka od Ciebie wciąż w torbie. Ale rośnie .

Miło mi zawsze sprawić Ci przyjemność. Jak widzisz nie ma po co do mnie przyjeżdżać. Odchorowuję okrutnie, aż mi "grozi" rzucenie palenia.

Gdyby Ci się tawułka zmarnowała, to Ci jeszcze jedną ukopię. Wyzdrowiej porządnie!

Dwa ogrody 21:26, 12 maj 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Ta kamasja warta uwagi, muszę pomyśleć o cebulowych kwitnących każdego roku na 100%.
Tulipany i narcyzy mam na czarnej liście pod tym względem.
Śliczną masz szklarnię i pomidorki. Niech zdrowo rosną

Dziękuję
Gdybym miała wybierać pomiędzy tulipanami a narcyzami wybiorę narcyzy Póki co mam to i to, chociaż jeśli chodzi o tulipany, to postawiłam na botaniczne.
Pomidorki już kwitną, ale mam problem z tymi, które trzymałam jako rezerwę. Chyba wsadzę do dużych doniczek, bo żal wyrzucić. Nie mam dobrych doświadczeń z uprawą pomidorów pod chmurką, zawsze mi je zaraza dopadła, zanim na dobre zaczęły owocować. Dlatego kupiłam szklarenkę. Pod chmurką udają mi się tylko koktajlowe.
Reniu, co prawda już wybrałaś farbownika, ale obiecane połączenia zostawiam. Ciekawa jestem, jak farbownik sprawdzi się u Ciebie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies