Uwaga!
Na mojej trzmielinie znalazłam takie gąsienice
Podobne widziałam w zeszłym roku na bukszpanie. Profilaktycznie potraktowałam wszystkie trzmieliny lepinoxem.
Domek moich modraszek został chyba odpowiednio wyposażony nie widać lotów tak jak to było przez kolejne minione dni.
Od 28.maja jest cisza, doczytałam że okres wysiadywania wynosi 11 dni a więc około 8 czerwca powinny się wykluć małe modraszki
Tar, specjalnie dla Ciebie, bodziszek Black Beauty na frontowej. Spójrz na tą małą sadzonkę - takie były w zeszłym roku. Ta jedna taka mała bo walczyła o życie wiosną
Basiu...z Rh jestem zadowolona,pierwsze zakwitły już dosyć dawno,jeszcze kilka jest w pąkach.Okazuje się,że mam dużą rozpiętość w terminie kwitnienia...i o to właśnie mi chodziło.Zawsze coś się dzieje...
Fotki z dzisiaj...jeszcze przed deszczem.
Dobrze, że podzielacie mój punkt widzenia tego świata. Dziękuję. B o co znaczy nasze życie na przeciw wieczności? Chwila, moment. Korzystajmy więc z tego, co nam dano. Na karty encyklopedyczne załapują się nieliczni. Mnie to nie grozi.
Przedwczoraj ponownie nawiozłem ziemie ww. nawozem w ilości 3kg.Jak już ktoś wspomniał aeracji i wertykulacji nie robiłem gdyż trawa jest stosunkowo młoda.Nie wiem czy w moim przypadku gdybym wjechał takim urządzeniem to czy bym nie powyrywał tej trawy. Być może nie gdyż raczej ciężko ja wyrwać ale nigdy takiego urządzenia nie używałem wiec nie wiem.Na chwile obecna kosze w miarę krotko aby odsłonić ten filc i dostarczyć trawie więcej światła i powietrza w tych miejscach. Dodatkowo po każdym koszeniu zagrabiam ten filc wzdłuż i w poprzek jednak nie widzę żebym grabiami wyciągał cokolwiek bardziej powiedziałbym ze ja wyczesuje stawiam do pozycji pionowej.
Aktualne zdjęcia trawnika po 9 dniach od założenia tematu.
do wanny cos musze dokupc, bo na zime nic nic nie schowalam i tylko trzy roslinki przetrwaly.
Dziewanne mam biala i w roznych odcieniach rozu, jedna nawet prawie fioletowa. sama sie u mnie wysiala i tak sie panoszy po rabatach i koroy miesza jak chce a ja jej pozwalam