W gościach zdjęć nie zrobiłam, za to u siebie tak .
Tylna rabata pod domem, po zmianach (ciężko jej zrobić zdjęcie bo albo w pełnym słońcu albo w cieniu):
Klonikowa
Pojałowcowa przed domem
Pożegnaliśmy wierzbę, poszła nad staw do sąsiadów, może się przyjmie Teraz mamy dziurę po niej.
Graby posadzone, resztę tej północnej ściany przygotujemy w sierpniu.
Aniu co to znaczy "U mnie pomogło w ciurkadle wsadzenie marsylii.."? Widzę że wodę masz czystą, mam już jakiś preparat do kałuży, ale muszę wypłukać ten zielony żwir i dopiero zalać czystą wodą i dolać go. Czekałam na deszcz bo mi szkoda było wody, no i u mnie leje i to bardzo. Nawet przez chwilę grad leciał, przy tym bardzo silny wiatr jest. Szarpie wszystkim i wywraca donice z hortkami.
Witam Szanownych Forumowiczów !
Proszę o rozpoznanie rośliny , żona dostała tą roślinkę przy zakupie krzewu był to ukorzeniony patyk obecnie roślina ma ok 5 lat a żona zapomniała jej nazwy myślę że na tym forum jest wielu kompetentnych ogrodników którzy zechcą pomóc , ja jako amator mam wątpliwości co do gatunku i Proszę Fachowców o opinię. Z góry serdecznie dziękuje i Pozdrawiam !!!
Zdjęć klasycznie u mnie jak kot napłakał bo przez tę suszę nic nie robię tylko podlewam ogród. Dziś pogoda się zmiłowała i w końcu spadł deszcz i się ochłodziło
Najlepsze teksty odeszły z forum... Gierczusia, Konstancja. Może wrócą kiedy.. ale mało prawdopodobne, bo forum już nie jest takie jak na początku.. było mniej ludzi to było bardziej kameralnie, a teraz się to wszytko rozmywa.. ale taka kolej rzeczy.
Ta róża pierwszy raz zakwitła obficie, kwiaty nie mój kolor ale były przepiękne.. Souvenir de la Malmaison , niestety.. kwiaty trzymała jedne dzień.