ano lato.Gorace i suche. co drugi dzień coś tam podlewam, bo szkoda roślin.
Nie wiem czemu, ale moje juki, nie wszystkie kwitną.Ale i tak gdzieś we wrześnio je przesadzę, bo za duże się rozrosły .
I jeszcze codziennie przerabiam ogóreczki
Oj ograniczać rośliny,,,to ciężka sprawa.To raczej ciągle się zwiększa ich ilość.Człowiekowi , zawsze ich mało. Ciągle jakieś nowe chce.
A moze ja tylko tak mam ???
powojnik Purpurea Plena Elegans
Milin zaczyna kwitnienie
Ale warzywa! Ja mam 4 sadzonki pomidorów i już mnie ta pielęgnacja przerasta
Piękne liliowce, zapytam o to samo co u Pani Doroty. Róża pnąca da radę na siatce ogrodzeniowej, czy ona jest posadzona przy samym słupku?
Co to za pnącze wije się po drzewie?
Oj ja mam w tym roku warzywnik spory.
Pomidorów to na pewno ponad 30 .Ale jeszcze zielone.Foliaczka jeszcze nie mam.
Liliowców mam sporo.
Róża pnąca na siatce jak najbardziej da rade.
Ja jedna róża excelsa przesądziłam jesienią z luku, bo za ciężka była i już go połamała.
W ubieglym roku dwie nowe pnące Gizelke jakąś NN czerwona tez posadziłam specjalnie przy siatce. A czasem ładną i fajna ścianę będą robiły. Powojników kilka tez posądziłam przy siatce .
Pytasz o milina ??
On jest prowadzony przy dużym, wysokim palu.ma już kilka lat.
To zdjęcie z dołu z milinem.W nóżkach m ma posadzona róże The Fairy i dalej jakieś inne rośliny
Ano sezon ozorkowy trwa
Mi w tym roku ogórki chyba w 100% wzeszły.I miałam za gęsto je.
To jeszcze wcześniej przerywałam i sąsiadom i dawałam sadzonki.
Bardzo lubię lilie i liliowce.Teraz maja swój piękny czas.Sezon ogoreczkowy trwa .I przerabiania warzywek.
O masz, sarna ci ugorki wyjada ?A niech to .Do lasu ja wygonić.A nie po ogrodach sobie chodzi.
Ciesze się ,ze na stawem dereń przesadzony na wiosnę przyjął się i rośnie.W tym roku jeszcze bida.
Ale na drugi rok może będzie ludniejszy.I tam spokojnie może rosnąć jak chce.Tu w ogrodzie już go przycinałam, bo za duży mi rósł.
woda w stawie spadła więcej niż o,5 m.
Trawę niestety upały wypalają. Ale nie będę jej podlewać.
Podlewam tylko najjawniejsze rośliny.