Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 05:53, 30 maj 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Miło mi czytać takie słowa Dziękuję. Lubię robić zdjęcia, a ogród jest taki wdzięczny i nie kaprysi. Można powtarzać ujęcia do woli. Staram się robić zdjęcia w tak zwanej złotej godzinie, gdy słońce jest już nisko. Wtedy jest takie miękkie światło, a kolor podbijam ustawiając na program - zachód słońca wtedy wydobywa się mocny odcień kwiatów. Bynajmniej w moim aparacie, o ile dobrze pamiętam to masz taki sam.

I ja za Ewa powiem, że pięknie dużo dekoracji, bogactwo kwiecia, piękne ujęcia i tez podziwiam kałużę ja na razie nadal żadnej nie mam, ale mąż ma w planie, tylko u nas tak powoli wszystko idzie, długo trwa, praca zawodowa tyle czasu zajmuje, ogród tylko z doskoku, pozdrawiam. Super avatar
Wszystkiego po trochu 05:46, 30 maj 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

Pięknie, co rok się u ciebie tymi widokami zachwycam
Blaski i cienie nowego życia 05:42, 30 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Dzięki

Orlików fioletowych mam 2 rodzaje i białego którego bardzo lubię na mojej letniej rabacie. Takie chciałam tam. Za różowym mniej przepadam, ale jest pełny, mam na bylinowej i właśnie ścięłam bo się pokładał po deszczach.

A ja wszystkie orliki lubię ten biały masz fajny, mój biały jest pełny i raczej z niziutkich, to jego zaleta
Czubajkowy Ogród 05:41, 30 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Pogoda była świetna do pracy. Od rana słońce, ale w południe już się zaczęło chmurzyć, ochłodziło się, koło 17-ej nawet przeleciał drobny deszcz. Za chłodno, by siedzieć, w sam raz by pracować
Kilka zdjęć dziś, reszta jutro, bo zastraszająco zmniejsza się liczba godzin do dzwonienia budzika ...

Pięknie masz i podziwiam bardzo, bo my ogrody mamy na miejscu, pod ręką. Oprócz bogactwa roślin, widzę cudo domeczek w moich klimatach
Czubajkowy Ogród 05:38, 30 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Obiecałam napisać o mojej obecnej gwieździe Bo sama byłam zadziwiona, że gdy zobaczyłam ogród z oddali, to nie rododendron, lecz właśnie ona przyciągnęła mój wzrok najmocniej. I przyznaję, że zaskoczyła.
Niestety, nie zrobiłam tego ujęcia. Może jeszcze w ten weekend uda się to nadrobić. A póki co prezentuję to co mam. Przedstawiam Wam - oto tegoroczna moja kalina koralowa.

Rośnie pewnie ze 20 lat. Posadzony był taki maleńki patyczek, kupiony w przekonaniu, że to będzie Roseum. Gdy po raz pierwszy zakwitła, okazała się wielkim rozczarowaniem. Bo kwiaty nie były kuliste. Cięłam ją więc bez litości, albo przy ziemi, albo na wysokości ok. 1,5 - 2 m, brałam pod uwagę jej usunięcie, gdy jeszcze była mała. Ale ona się nie poddawała. Im krócej ją przycinałam, ty więcej przyrastała - w ciągu sezonu ok. metra co najmniej. Ubiegłem wiosny powiedziałam: basta. Nie tnę więcej, bo i tak mam za dużo roboty. Zostawiłam. Przyrost był przez lato niewielki. W tym roku też tylko przeszkadzające w chodzeniu gałązki zostały skrócone. I co? Wygląda na to, że jest wdzięczna. Bo takiej masy kwiatów nigdy dotąd u niej nie widziałam. Nawet rok temu, chociaż wówczas wydawało mi się, że więcej już być ich nie może. A jednak może I wciąż jestem ciekawa, jaka będzie jej docelowa wysokość, czy będzie rosła w nieskończoność? I czy ją podkrzesać od dołu, czy jednak pozwolić być taką, jaką jest?

Faktycznie jarzy z daleka, piękne masz kaliny
Sezon 2017 u Hanusi 05:36, 30 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
A poza tym

Cudnie jednak drzewiasta biała piwonia, identyczna jak u mnie, ona jest wyjątkowa
Sezon 2017 u Hanusi 05:35, 30 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Nazwę też gdzięś miałam, ale póki co szukam jej w zakamarkach.

Wspaniałą, okazy wielkie a to czasami nie Gibraltar?
Jurajski Ogród 05:33, 30 maj 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Niepowtarzalny ogród, doskonałe wykorzystanie naturalnych wapieni i krajobrazu, spójna kolorystyka, ład i harmonia, nic dziwnego że kici tak dobrze. Nowa ścieżka też zachwyca, od razu zauważyłam, buziaki
Kwiaty we włosach 05:30, 30 maj 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)

Piękne foty zapodałaś rojnikowo- świetne. Peruczki dorodne i zaraz będą miotełki ogród bardzo ładny, zadbany, podziwiam
Ogród pod Górą 05:26, 30 maj 2019

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
I na koniec

Super działasz, kawał pracy a efekty wow!
Liliowo i kolorowo:) 05:24, 30 maj 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

No to piękny urlop Was czeka, też marzymy o tym kierunku ale ja mam troche obawy o bezpieczeństwo no i upały Masz racje Irenko w słoncu zaraz piękniejsze, teraz coraz więcej koloru a u mnie misz masz tylko w tym roku jakoś bardzo nierówno zakwitają rodki i azalie. Za to już róze o dziwo zaczynają. Byłam dzisiaj w ogrodniczym ale nie mieli piwoni takich jakbym chciała, ale auto ful wypełnione haha kolejnego rodka, róze, lawendy i jednoroczne Marek mi wczoraj sowe kupił do ogrodu

Bajkowo rodki u ciebie szaleją, na nowej rabacie już giganty i Elata na medal się spisuje, cieszę się bardzo. Co do urlopu, dużo zwiedzimy i to mnie cieszy, choc pewnie będzie męczące, bo upały w tym czasie.
A gdzie Ty wciskasz te nowości, że też masz miejsce jeszcze

Liliowo i kolorowo:) 05:21, 30 maj 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Orliki mam wszędzie i to w każdym kolorze.
A ten o limonkowych nakrapianych lisciach od Irenki jest cudny

Cudnie Danusiu kolorowo, bajecznie stworzyłaś sobie raj
Cieszę się, że orlik się podoba, też mam ich pełno, ale lubię bardzo, po przekwitnięciu wszystkie ścinam do zera, oprócz tych nakrapianych
Ogród Cioci cz. 3 05:19, 30 maj 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mam zaległości u Was wielkie ale nadrobię Na usprawiedliwienie powiem że zajęta byłam bardzoWesele córci już za mną więc wracam do rzeczywistości. Pokażę wam nieco dekoracji weselnych Niestety ja nie zrobiłam fotek młodym ale na FB Ania już umieściła jedno profesjonalne

Pięknie udekorowałaś, masz talent
Dużo szczęścia dla młodej pary, gratulacje dla rodziców, na wnuczki dla mnie jakoś za młodzi jesteście ale jak będą, będą cieszyć
Ogród cudowny, zadbany, bogaty, zmieniony, katalogowy i bogaty, podziwiam szczerze, buziaki Gosiu
Przedogródek pod dębem 04:58, 30 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
pracując w Przedogródku zrobiłem zdjęcia mojemu największemu rh. To Nova Zemla

Bajeczny okaz i ten kolor widzę, ze i ciebie zakupy dopadły
Ptasi gaj 04:55, 30 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Pracuje.

Widać efekty prac, wszędzie pięknie, trawnik miodzio, floksowe poduchy cudne były Zagajnik zaprasza do ochłody, a bukiecik Mai chwyta za serducho
Podziwiam cię, że tak kupujesz i tyrasz, ja się zbiesiłam, prawie nic nie robię, ciągle padało i jakiś leń mnie opanował, ogród mam kwitnący, ale zachwaszczony i zaniedbany
Ptasi gaj 04:53, 30 maj 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Elu, jestem u Ciebie chyba pierwszy raz i sama się dziwię, że wcześniej nie zawitałam do tak ładnego królestwa. Trawka zieloniutka i soczysta. Drzewa duże, zdrowe i wszystko bardzo zadbane.
Bardzo klimatyczne miejsce

Pozdrawiam

Rewelacyjnie wyszło Elu rodek Calsap szybko rośnie, za 2 lata nie poznamy tego miejsca
Ptasi gaj 04:50, 30 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mam zielona swiecznice więc nie jest to zielona tylko albo brązowa albo purpurowa.

Mam takowe i to rzeczywiście z tych ciemnych, moje kupowałam, jako Chocolate. One są bardzo wymagające, trzeba trafić ze stanowiskiem, u mnie już 5 miejscówka i w końcu im dobrze, tylko suka sobie na nich lezy. Kwitną pięknie i kwiaty cudownie pachną, bo u zielonych pluskawic- kwiat śmierdzi, za to są bezproblemowe i rosną wszędzie, mam obie odmiany.
Moja działka na Dębowym Lesie 04:46, 30 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja bardzo lubię kolorki
Trawka rośnie.A teraz taka młoda świeża, soczysta, taka jasno-zielona,piękna
Tylko deszcze padają i traw kosić trzeba co tydzień.
U mnie clemetiski zaczynają.U mnie tez sporo jeszcze kilka w paczkach.
Irysowa mam tylko kilka.I wystarczy.

Jak super zgrany kolor poduch i azalii
Moja działka na Dębowym Lesie 04:44, 30 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tez mi sie podoba ta kalina.
I tak sobie pomyślałam,ze ta kalina podobna jest do kilku hortensji.
ciekawa jestem czy mi się przyjmie.To to taka sadzonka odkopana była.

Faktycznie bardzo podobna do hortensji pnącej, kwiat niemal identyczny
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 04:42, 30 maj 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Maj w Aganiowie, jest mokro...
Szklarnia ma już konstrukcję

wody jest wszędzie za dużo

na warzywniku są już podmurowania

ogólnie nie wygląda, ale na pogodę nikt nie ma wpływu, jak wyrównam teren pod skrzynkami
i podsypię korą, to nie będą już tak się brudzić.

Najpierw musi być bałagan, aby potem było pięknie już jestem ciekawa, jak to wyjdziena bank wspaniale
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies