Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:39, 15 cze 2013

Do góry
Dziewczyny, melduję, że zakupy tarasowe prawie wszystkie posadzone Fotek brak, bo kończyłam przed chwilą w garażu, a tam światło nie nadaje się do robienia zdjęc

No to za to fotka przyciętego żywopłociku bukszpanowego M.się ze mnie śmieje, że tęsknię za wakacjami, bo zrobiłam falę Dunaju na środku Do poprawki, jak trochę odrośnie Proszę nie patrzec na pole koniczyny, które kiedyś było trawnikiem

I moja ulubiona o tej porze rabatka z kocimiętką

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:27, 15 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aguś, nie wyrobiłam się, po powrocie te roślinki naszykuję

Irenko, nie ma sprawy Przecież Ci mówiłam - bez stresu Poza tym, ja też miałam szalony tydzień i nie wiem, czy dałabym radę odebrac.
Roślinki 2,5-3zł. Żurawki były po 6, ale mały wybór odmian - najczęściej czerwone.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 17:57, 15 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ślicznie masz Gabisiu, i nikt nie usypia, tylko zaniemówiłam z zachwytu! Te nowe cisy-giganty są super - nie dziwię się, że chciałabyś dokupic. Wszystkie fragmenty baardzo ładnie zakomponowane, a moje ulubione miejsce u Ciebie, to kulkowisko bukszpanowe ze stipami i te kwadraciki Ach miodzio!

Och jak ja bym więcej tych cisów chciała...
Ale chyba dopiero we wrześniu, bo teraz wakacje i przysłowiowe Marzenkowe "sandałki" trzeba zakupić
Dziękuję za miłe (słowa, choć do miodu jeszcze daleko

Kiss, kiss
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:45, 15 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
To jeszcze pokażę zakupy giełdowe
Wilce, kocanki, surfinie do donic tarasowych. Dopiero w domu się zorientowałam, że więcej mam ozdobnych liści niż kwiatków

zaszalałaś! będzie cudnie
tez się wybiorę na giełdę po trawy, ale jeśli możesz, zdradź po ile, czy się opłaca
Ogród u Mayi 10:18, 15 cze 2013

Do góry
Dobrze zrobiłaś - Danusia to guru Jej rady bierz w ciemno
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:15, 15 cze 2013

Do góry
Lena, Aga_K, polinka, Noemi - teraz tylko czasu potrzebuję, żeby to wszystko posadzic A tymczasem... siedzę na forum i piję kawkę zamiast brac się do roboty
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:12, 15 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Szkoda, że nie dałaś znać źe jedziesz... Nie miałam motywacji do samodzielnej wyprawy...
Ilość kwiatków do nasadzeń powalajaca. Surfinie się pięknie rozrosną a listki dodadzą uroku kompozycją. Dla mnie jedoroczne bez listków są jakieś niespełnione Czekam na wieczorne zdjęcia z nasadzen.

Lecę do Casto po lawendę bo mi 9 szt nie odbiło (lub mikro) po radykalnym cięciu wiosną.....

Madżenko, byłam na giełdzie w czwartek o 5 rano, bo koleżanka dała znac, ze jedzie, a ona ma kartę... Nawet nie zdążyłam zapytac Was czy coś potrzebujecie
Nie wiem, czy zdążę dziś posadzic, ale jakieś fotki bendom Daj cynk, co jest ciekawego w Casto.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:46, 15 cze 2013

Do góry
Wieloszka rewelacyjne zakupy - donicowe fiolety cudowne a trawki już widzę u Ciebie
Ogólnie pięknie jak zawsze
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:43, 15 cze 2013

Do góry
I zakupy do ogrodu - carex "Frosted Curls" i brakujące "Ice Dance", szałwie.

Miłego weekendu wszystkim odwiedzającym
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:40, 15 cze 2013

Do góry
To jeszcze pokażę zakupy giełdowe
Wilce, kocanki, surfinie do donic tarasowych. Dopiero w domu się zorientowałam, że więcej mam ozdobnych liści niż kwiatków

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:35, 15 cze 2013

Do góry
Bociuś, Ewuś - macham weekendowo i baaaardzo słonecznie (wreszcie! )

Sabinko - byłam u Ciebie
Ogród u Mayi 08:32, 15 cze 2013

Do góry
Sabinka napisał(a)

Sabinko, jeśli miałabym doradzac w kwestii zawijska, to w środku, pod drzewkiem na pniu - coś rozjaśniającego, np. trzmielinę "Canadle Gold", a za ogonkiem zawijaska (tam gdzie mops) rozrzucone kulki bukszpanowe, a dookoła nich np. jakieś trawki. Wg mnie trzeba się skupic na tym fragmencie, nie wystarczy roślinek, zeby obsadzic tą częśc z thujami aurea i conicami. Przed szpalerem z cyprysika (?) zmieści się rząd czegoś wyższego i kwitnącego - np. hortensji. Śliczne konwalniki widzę przed zwijaskiem!
Powodzenia w planowaniu - to wg mnie najtrudniejszy etap
Wersja mini mini 08:20, 15 cze 2013

Do góry
No to u mnie tak samo - zakupy czekają na lepsze czasy Ostatnio czytałam artukuł na ten temat i ponoc ślimaki w skorupkach nie są szkodliwe, tylko te właśnie oślizgłe...
Buziaki łikendowe
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 08:13, 15 cze 2013

Do góry
Ślicznie masz Gabisiu, i nikt nie usypia, tylko zaniemówiłam z zachwytu! Te nowe cisy-giganty są super - nie dziwię się, że chciałabyś dokupic. Wszystkie fragmenty baardzo ładnie zakomponowane, a moje ulubione miejsce u Ciebie, to kulkowisko bukszpanowe ze stipami i te kwadraciki Ach miodzio!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:08, 14 cze 2013

Do góry
Siem Wieloszka wybrala na wojne z chwastami Tez stopsinowalam wszystko, ale bukszpan na obwodce mi zdycha
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:17, 14 cze 2013

Do góry
Bociusiu, u mnie żurawki limki też mają przypalone listki. Na skoczka (na różach) i miodówkę na bukszpanach pryskaj Mospilanem, Topsinem na choroby grzybowe. My z M. dwa popołudnia lataliśmy z opryskiwaczami (Topsin), a teraz mus odczekać i pryskać na przędziory, bo się toto panoszy wszędzie
Rabatka z zawijaskiem bukszpanowym co raz pełniejsza się robi, a szałwia - bossska
Kubusiowo 14:07, 14 cze 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
I

Bożżżżeszszsz Ty mój! ALE KANCIKI !!!!!!! Gosiak jesteś mistrzynią świata w idealnym kancikowaniu tak dużych powierzchni!!!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:29, 14 cze 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Bardzo bardzo dziękuje
Ja mam z kolei odwrotny problem i moje mają za sucho.
Co bym zrobił w sytuacji zbyt mokrego gruntu. Trzeba poszukać miejsca słonecznego dla żurawek i takiego gdzie nie ma zastoisk wody, jeżeli rosną na słońcu i mają mokro to są 'szczęśliwe'. Warto przygotować im odpowiednią mieszanke ziemi. Jeżeli masz gliniaste podłoże to wykopać troszke większy dołek i zmieszać dobrą ziemie ogrodową z piaskiem i w razie możliwości z kompostem tak, aby było przewiewne.

Na słońcu może być problem z żółtymi odmianami i wbrew pozorom niektórymi ciemnymi.
Najlepiej wybrać te lubiąca słońce np. Souther Comfort, Marmalade, Green Spice, Hercules, Sweet Tea, Solar Eclipse, Sashay, Obsidian, Brass Lantern, Cherry Cola, Creme Brule, Apple Crisp, Mahogany, Berry Smothie. To takie, które przychodzą mi na pierwszą myśl.

Dzięki za instruktaż Mam do posadzenia 10 szt. nowych - może uda mi się ich nie zmarnować
Nazwy tych na słońce skopiowałam "ku pamięci" - bo u mnie latem wszędzie patelnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:56, 13 cze 2013

Do góry
Irenko ,potrzebuje rady i zwołuje wszystkich do siebie ,wpadnij na sekundę

A zdjęcie śliczne Marzenka i Wieloszka jak klony
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:07, 13 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Naprawdę??? Myślałam, że tak ma byc

Ja też gniazda nigdzie nie widzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies