Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 21:45, 29 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piekne piwonie.
moja drzewiasta u ubieglym roku mąż skosił i nie odbili
pozdrawiam Aniu

Ja też tak zrobiłam..tylko nożyczkami.. pomyliłam po ciemku z bylinową

Ciemierniki nadal ładne, tylko kto by na nie zwracał teraz uwagę..

Co się stało kwiatom ... 21:44, 29 maj 2019

Do góry
Mariola, dziękuję, miło czyta się takie wpisy , mało fotek to fakt, nie obiecuję że się poprawię
Ewa,również pozdrawiam

Klamoty z Wojsławic

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:43, 29 maj 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
wojna!

Aniu Duch w narodzie nie ginie.

Ogród Małej Mi 2017 21:43, 29 maj 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Piękne zdrowe masz rodki.
Niedługo będziesz mieć jak Bogdzia - rodkowe drzewa

Niestety większość jest mizerna, bo padło podlewania z automatu do rodków (tylko do nich mam zrobione) i z powodu suszy zeszłego roku są naprawdę beznadziejne.. nawet tych nie fotografuje, bo wstyd .. ale trudno, nie rozdwoję się.

Na forum ogrodowym na FB któraś napisała, że co mrówki mogą szkodzić.. niby nic, al trawy szlag trafia.
Widać która jest z mrowiskiem.. dla równowagi coś brzydkiego musi być..

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:42, 29 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Oj Dorotka tyle pomysłów masz a brzeczyka nie potrafisz zamaskować. Odkryj kamykami i będzie dobrze.

U mnie dziewanna już wyrasta 4 rok i pięknie kwitnie. Myślałam, że w zeszłym roku już nici będą a ona wyrosła i pięknie kwitła w tym roku tez.
Może się wysiewa w tym samym miejscu nie wiem.

No kochana wjechałaś mi na ambicje, jutro się zajmie tym brzęczykiem. Wiesz jak się tak zastanowiłam, to pomyślałam, że może jednak te dziewanny są wieloletnie. Kwitną mi w tych samych miejscach tylko bardziej obficie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:41, 29 maj 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Haniu, mam problem z fasolka szparagową, jakoś nie chce u mnie wschodzić, z 4 rządków wyszło raptem 8 roślinek, siałam po ziarenku, po 3 do dołka i taki sam efekt, coś źle robię?

Stare ogrodnicze porzekadło mówi, że szparagówkę i inne fasole sieje się wtedy, kiedy ogrodnik może już boso chodzić po ogrodzie. Ona jest ciepłolubna. Wysiałam swoją pod koniec kwietnia (I rzut) i 10 dni temu (II rzut). I ona i buraczki mimo wilgoci przyrostów szalonych nie mają. Nocą jest chłodno, w dzień około 15 stopni. To pierwszy powód.
Drugi to mogą być stare nasiona.
Trzeci to zjedzenie nasion przez gryzonie.
Czwarty to zgnicie nasion z powodu nadmiaru wilgoci.
Piąty to zeżarcie siewek przez ślimaki.

Pogrzeb w ziemi i sprawdź, czy te nasionka tam są.

W warzywniku szaleje szpinak (piękny jest), ładnie przyrasta jesienny czosnek, bób, groszek,roszponka z rukolą, sałata masłowa, seler i pory. Inwazję mszyc na bobie powstrzymywałam wczoraj opryskiem. Wyjątkowo dorodna jest rzodkiewka. Ładnie wykiełkowała marchew i pietruszka naciowa. Korzeniową wysiewałam dzisiaj jeszcze raz. Pomidory od dwóch tygodni nie wypuściły żadnego nowego listka. Wykiełkowały cukinie.

Ogród z rzeźbą 21:41, 29 maj 2019

Do góry
Kwarteciku buczek to się wreszcie trochę rozbujał. I nie wiem gdzie ja miałam głowę jak go tak blisko wrednego wiąza sadziłam. Za chwilę wlezą na siebie nawzajem, no ale przecież takie malusie kiedyś były obydwa i wydawało się, że odległość między nimi jest akuratna. Mus jesienią z łopatą się na nie przymierzyć, co miało być zrobione już ubiegłej jesieni, ale energii i czasu brakło.
Oj, jak mnie kusisz zapiekanką. W przyszłym tygodniu ma być ładna pogoda, to może bym wpadła któregoś popołudnia w drugiej części tygodnia. Ale naprawdę nie musisz nic przygotowywać.

O ministerstwie oświaty to już nic nie będę pisać, bo niecenzuralnie by było.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:40, 29 maj 2019

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 21:39, 29 maj 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Piwoniowo fantastyczne, czekam na dalsze kwitnienia. Ryby potworzaste, nie dziwię się kotu, że dystans trzyma Co to za roślina wodna na cytowanym zdjęciu oczka z kotem? Ma super liście

Piwoniowo się rozkręca.. szkoda ze tak dużo przesadzonych i szału nie będzie..

ale Coral ma się dobrze .. tą pomęczę jeszcze nie raz, kolor żarówiasty, niestety aparat tego nie oddaje

A roślinka w oczku to bobrek trójlistkowy...chyba to on Kwitnie na biało...

I inne foto kota i rybencji... głowa do porównania

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:39, 29 maj 2019

Do góry
Na ławce, obok łąki kwietnej, zawiesiłam fajny napis zakupiony na Chelsea Flower Show

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:37, 29 maj 2019

Do góry
lewa strona ścieżki ...........................................................................prawa strona bardziej na prawo jest już taras

tawułka nie jestem pewien odmiany, polowałem na Color Flash

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:35, 29 maj 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:34, 29 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Cebulowe mam na okrągłym klombie pod wierzbą hakuro nishiki. Po tym jak w 2018 przekwitły posadziłem tam żurawki i rozplenice. Teraz żurawki ledwo przebijają się przez liście gęsto rosnących tulipanów i żonkili. Rozplenice zagłuszone stoją w miejscu. Cebule się jeszcze nie wykształciły. Gdy je wykopię bez ziemi - myślę, że cebule będą bardzo słabe. Z ziemią - nie mam szans. Musiałbym całą ziemię wybrać. Bardzo gęsto rosną. Razem z kosaćcami i krokusami. Zastanawiam się aby liście do połowy ściąć. Jakie Twoje zdanie?
Co do tulipanów, miałam nadzieję, że zrobiłeś może zdjęcie z tym miejscem żeby zobaczyć jak to wygląda. Ja wykopałam tulipany, hiacynty i szafirki bez ziemi. Nie obcinałam im łodyg, wraz z zielonymi częściami powkładałam cebulki do płytkich pudełek tekturowych i postawiłam na słoneczku. Nie wiem czy to dobra metoda, po prostu tak zrobiłam. Cebulki wyglądają dobrze, myślę że będą kwitły w następnym sezonie. Gdybym je zostawiła w ziemi pewnie by zgniły z nadmiaru wilgoci. Później spakuję je do papierowych torebek i schowam do drewutni. Jesienią wsadzę do ziemi.

Przedogródek pod dębem 21:32, 29 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Inspirka dla Ciebie z książki Mai pt. Pokochać ogród

Ach, rzeczywiście super to wygląda. Dziękuję Kasiu. Poopowiadam Ci o mojej działce ze stawem na spotkaniu.
Widzę, że miłośników czarnego bzu jest więcej
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:31, 29 maj 2019

Do góry
Troszkę dzisiejszych zdjęć

Pierwsza róża dopiero dziś zakwitła, strasznie późno, bo widzę po sąsiadach, że już kwitną na całego

'Darcey Bussel'

Ogród Małej Mi 2017 21:28, 29 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dokładnie, ryby większe od kota

Wracam od Ciebie... oj .... ależ pięknie... nigdzie tak nie ma .. patrze na mój ogród gdzie nie ma mani tyle ani takich i stwierdzam, jak dobrze, że Cie spotkałam na swej drodze... rododendrony mam dzięki Tobie (wcześniej zamordowałam wszystkie) i mam ich tyle dzięki Tobie.. no i oczko.. to chyba najpiękniejsza pora roku w moim ogrodzie

I mój Alfredziunio.... przy Twoim to mikrusik.... chociaż coraz bardziej się zastanawiam czy to nie pomylona odmiana.. pamiętasz jak go przed spotkaniem przesadzałyśmy.. i dalej taki mały.. kwitnie, ale rośnie powoli.

Nad tym Alfredzikiem i ja sie zastanawiam , moze którys pomylony ale który?Mój juz troche za duzy jak na ten gatunek. To ze sie spotkałysmy dało równiez mnie wiele wspaniałych przeżyc, nie mogłam nawet w snach się ich spodziewac. Buziaki.Zdjecia cudne i Twój ogród bajecznie piekny a takich fiordów nikt nie ma.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:26, 29 maj 2019

Do góry
AgataP napisał(a)

U mnie mszyce niczym fala migrantów zalała ogród, skoczek opanowuje kolejne tereny pól różanych, grzyb podstępnie wchodzi od dołu, a ćma bukszpanowa atakuje z ukrycia szkoda gadać...

Ćmy nie ma. Zephirine Drouhin prawdopodobnie zardzewiała. Mszyc na bobie dzisiaj już nie ma. Trąby powietrzne nas omijają. Pomidory odmawiają współpracy. Jak to w życiu- raz z górki, raz pod. Akceptuję.

Sceneria będzie się zmieniać.

Rozwijają sie kwiaty na tawułach nippońskich.

Ogród Małej Mi 2017 21:24, 29 maj 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Te drzewiaste piękne ale kapryśne .

I krótko kwitną....

Wśród brzóz i dębów 21:24, 29 maj 2019

Do góry
Renatko, końskie zdrowie bardzo by się przydało. Dziękuję.
Parę fotek mojej przestrzeni do ogarnięcia.

Ogród Małej Mi 2017 21:23, 29 maj 2019

Do góry
Piotr_ napisał(a)
u cb zawsze tak wiosennie i kwiatowo

I pachnąco... Miss Kim daje po całym ogrodzie Azalie i inne bezki.... zdecydowanie jest pachnąco
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies