Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 20:05, 29 maj 2019

tulucy napisał(a)
O masz ci los...

Tematy szkolne dają po nerwach chyba.

Ach, na tematy szkolne to ja już spuszczam zasłonę milczenia i staram się nie przejmować i nie denerwować. W końcu jakoś to przecież będzie (to dewiza życiowa mojego pacholęcia).

Serby zaczynają się puszczać

kwartet 20:41, 29 maj 2019

U ciebie to nawet rodki mi się podobają(donica zgrała się z nimi w tonacji).
Buczek nieżle akcentuje na tle serba.Jak patrzę jak wam szybko te serby rosną to myślę że niechcący kupiłam odmianę nana bo okrutnie powoli idzie(nie żebym psioczyła czy coś).
Róże zaczynaja kwitnąć i przepis na zapiekankę z kalafiora z indykiem w beszamelu mam to może byś reflektowała na rolę testera.
W tematach szkolnych wrzuciłam na luz,szkoda życia.
Ministerstwo oświaty to już dawno na luz wrzuciło,wychowaczyni dzisiaj na zebraniu nam powiedziała że ci od egzaminów to jeszcze sie nie zorjętowali że zakończenie roku szkolnego zostało przesunięte(a powinni bo wyniki powinni podać na tydzień przed końcem)
Kokesz 20:51, 29 maj 2019

Zana napisał(a)

A wiesz, że w sobotę to miałam ochotę to wszystko w pireneje wykopać. Na szczęście mi przeszło.

O rany, Ciebie też dopadło
Ja miałam myśli, żeby to wszystko zaorać po niedzielnych wykopkach tulipanowych...na szczęście to szybko przechodzi bo dziś nawiozłam trochę bylin i może do soboty już mi ochota wróci
eVka 21:21, 29 maj 2019

Aniu, jakie oranie, jakie doły ogrodowe, masz tak cudny ogrodowy zakątek, że zazdrość ściska
Głowa dla góry, pierś do przodu i łopata w dłoń!
Zana 21:41, 29 maj 2019

Kwarteciku buczek to się wreszcie trochę rozbujał. I nie wiem gdzie ja miałam głowę jak go tak blisko wrednego wiąza sadziłam. Za chwilę wlezą na siebie nawzajem, no ale przecież takie malusie kiedyś były obydwa i wydawało się, że odległość między nimi jest akuratna. Mus jesienią z łopatą się na nie przymierzyć, co miało być zrobione już ubiegłej jesieni, ale energii i czasu brakło.
Oj, jak mnie kusisz zapiekanką. W przyszłym tygodniu ma być ładna pogoda, to może bym wpadła któregoś popołudnia w drugiej części tygodnia. Ale naprawdę nie musisz nic przygotowywać.

O ministerstwie oświaty to już nic nie będę pisać, bo niecenzuralnie by było.

Zana 21:47, 29 maj 2019

Reniu no widzisz, czasami jakaś taka niemoc i niechęć ogólna na człowieka spływa. I byle co może wytrącić z równowagi. Dobrze, że sobie roślinki na pocieszenie kupiłaś. Ja się muszę wstrzymywać. Raz, że jak zwykle u mnie trzeba naszykować miejsce, dwa mam aktualnie w W-wie balkon w remoncie i to jest masakra. Już trzeci tydzień trwa akcja osiedlowa remontów balkonów i końca nie widać. Moje donice wyniesione stoją gdzieś na osiedlu, dobrze że pada to nie muszę biegać podlewać. Dobrze, że nie kupiłam sezonowych, bo tylko problem bym teraz miała i pewnie by się zmarnowały. Tak więc nic nie mogę sobie kupić, bo nawet nie mam gdzie przetrzymać zanim wywiozę na działkę.

Zapłakane przywrotniki łączące się z nami w smuteczkach:

Zana 21:51, 29 maj 2019

Ewuś aaaaaa, już nic nie będę smęcić.
No właśnie, bo ja ciągle z tymi widłami albo z łopatą się użeram. A ja bym chciała kupować i sadzić!!

Czosnki tuż tuż

kwartet 21:51, 29 maj 2019

Trzymam za słowo.
Zana 21:52, 29 maj 2019

kwartet napisał(a)
Trzymam za słowo.

Na privie się dogadamy.
Zana 21:55, 29 maj 2019

A dla Izy Ursy, tak bujnęły montany od Ciebie. Biorąc pod uwagę, że wsadzone pod magnolią do piachu to można rzec, że się rozszalały.
To te za bordowymi żurawkami, gdybyś jednak nie mogła dojrzeć