Dla mnie też kamienne
mama je tak nazywała więc ja też.
Furczak pięknie się prezentuje. Kilka lat temu pełno na balkonie. Od jakiegoś czasu rzadko je widuję.
Witam serdecznie, proszę o pomoc z moimi sliwami wiśniowymi nIgra na pniu. Jakiś czas temu zaczęły opadać listki. Wyglądają one tak jak na zdjęciach. Na zebranych listkach widać taki mały nalot na ogonkach. Zauważyłam tez ze nie maja nowych jaśniejszych przyrostów.
Co im dolega? Proszę o pomoc. Dodam, że w moim ogrodzie hula maczniak prawdziwy. Czy tak objawia ob się na nigrach?
Pergola z nieznanymi odmianami, czerwona wylatuje jesienią w inne miejsce. Nie powtarza kwitnienia i rośnie w górę takimi badylami, że mam problem z okiełznaniem jej. Miejsce jest zbyt ważne na taką byle jaką odmianę, poza tym czerwona róża źle wygląda na tle czerwonego klinkieru który jest na budynku.
No i skarpa, krzaki Alberich tak bardzo się rozrosły, że drażni mnie ich kolor, część zostanie przeniesiona w inne miejsce i zastąpiona przez The fairy. Mam jakąś dziwną słabość do koloru czerwonego, ale zaczął mnie już męczyć, potrzebuję jasnych, delikatnych kolorów żeby to wszystko jakoś uspokoić. Schody powinny zostać przerobione już niedługo, bo są krótko mówiąc tragiczne przez te beznadziejne kolory kamyczków.
Witam,
jestem Przemek - od miesiąca mieszkam we własnym domu i właśnie zaczynam dostrzegać, że „ogarnięcie” ogrodu to taka łatwa sprawa Druga sprawa, że i ogród mam mieć ciutkę... zakręcony
Ewo, jakże cieszę się z Twojej wizyty, święta prawda z tymi komarami, ale stwierdziłam, ze się nie załamię. Zobacz co wymyśliłam :
Kupiłam moskitierę za grosze, na próbę, żeby zobaczyć, czy się sprawdzi
Na razie głownie podziwiam jak malowniczo faluje na wietrze, bo u nas takie temperatury:
Co do roślin, to podoba mi się słowo doświadczalnia, ponieważ uważam, że rośliny trzeba poznać i "dograć" się z nimi
witam pomoże ktoś rozpoznać tego szkodnika na jabłoni? zachowuje się trochę jak kornik tzn. wyrzuca drewno na zewnątrz z tuneli. Choć bardziej podobny do mrówki. Wiecie co to jest i jak się tego pozbyć?
Już kolejny raz zwróciłam uwagę na tą roślinę - jest śliczna, a alejka między naparstnicami wprost zachwyca. Zwróciłam też uwagę na żółciutką różę na pergoli, ale już na prawdę nic nie wcisnę. Mam jeszcze 3 róże w donicach do wsadzenia w ziemię. Czekają na swoje miejsce kolejny rok -chyba trzeci. Pięknie w Waszym ogrodzie, to na prawdę sztuka żeby tak duży areał utrzymać w tak imponującej kondycji.