Dana co to jest te bordowe duze liscie po lewej stronie bliżej białej ławki, bo te drugie ze zdjecia to na stowe żurawki. ale interesuja mnie te drugie, duze
Blaszak zasłonięty, ale kombinowałem cały czas nad rabatą przed nim ... dopytywałem itd ale stanęło na rabacie żwirowej i własnych rozsadzonych roślinach, bluszcze tylko kupione
Jeszcze nie opisywałam zeschniętych tulipanów może jutro bo niestetycznie wyglądają. Dereń przymarzl i długo nie mógł się zebrać. Ale już dobrze przyrasta.
Zeszłoroczne stopy ledwo rosły przezimowały i dobrze rosną zagłuszone przez derenie ale trudno obetne je za jakiś czas. Po bokach rośna pięciorniki żółte jeszcze trochę i będzie kwitnienie.
Danusiu nie przypals chciałaś napisać. Królowa ładna nawet bardzo, ale szybko przekwita.
Danusiu laguna tj ciemniejsza bo jest jeszcze laguna swyt ta jest o jasnych kwiatach. Moja przemąrzała na początku tak rosła do późnej jesieni, że pędy nie zdrewnialy. W następnym roku na zimę zawinelam i przychyliła do ziemi jeszcze gorzej pleśń się wdała a pędy zgniły. Ścięłam na 30 cm odbiła i od 2017 nie zabezpieczam na zimę. Doskonale sobie radzi jak widzisz ogromną i zdrowa pachnie pięknie jednak lubią ja mszyce.
Mam takie cóś na tuji danice.
Czy to są tarczniki?
Niestety zgniotłam jedną suchą brązową kulkę myśląc że to szyszka i wysypały się malutkie białe kuleczki teraz wiem, że to były jajeczka
Czym je zwalczyć i kiedy, teraz w upały można czymś pryskać?
Przepięknie, o poranku
Ja jednak widzę że przy schodach zamiast bukszpanów lepiej by wyglądały lawendy, tak jak z prawej
Twoje poduchy sosnowe zachwycają, czy już je cięłaś, już pytałam o nie kiedyś, nie pamiętam co mi odpowiedziałaś. Tniesz je nożycami czy każdą gałązkę uszczykujesz?