Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:34, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A czemu Ty masz zawsze rację?
Muszę Ci powiedzieć, że ... podoba mi się ta liatra
Dziękuję Krysiu

biala czy fioletowa ? moga byc obie
Prawie - jak ogród 23:29, 12 cze 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Reniu, to kostrzewa sina. Siałam ją w zeszłym roku (mój debiut ) i właściwie dopiero teraz pokazuje swą urodę. Choć, to też zależy od warunków. Ale nie umiem jej do końca wyczuć... Tu jest ładna, duża, a w innym miejscu nieciekawa. Niby warunki identyczne...

Bardzo ładna Ale jak ... to się sieje?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:24, 12 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, pozdrawia. Ja dziś chciałam kupić podobną turzycę, ale cena była z kosmosu.

A ja płaciłam po 6zł
Pozdrawiam serdecznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:22, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja bym z nich nie rezygnowała, bo są bardzo ładne, zimą faktycznie zdobią rabaty, tylko dodaj tej kory przekompostowanej do ziemi jak będziesz sadzić, tak jak radziła Toszka, może dzięki temu nie będą Ci miejscowo wygniwać, ja swoje będę przesadzać i wtedy zrobię to samo.
I myślę, że obcięcie na łyso wczesną wiosną to dobry pomysł ja zostawiłam taką 5 cm czuprynę i pomimo, że teraz już jest dużo młodych liści to te stare krótsze spośród nich wyglądają i psuje to efekt, jak będę mieć chwilę to postaram się je jeszcze skrócić.
A to zdjęcie z dziś (wybrałam do sfotografowania jeden z ładniejszych egzemplarzy ):

Edytko
Ładnie to wygląda Bardzo mi się podoba ... z tym, że Twoja jest gęstsza
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:18, 12 cze 2015

Do góry
A jeszcze tak na podsumowanie dzisiejszego dnia powiem wszystkim, że jestem ... załamana po dzisiejszej burzy zwłaszcza na pierwszym trawniku nie jest dobrze - przemieszczone nasiona w wielu miejscach!!! Płakać mi się chciało normalnie jak to zobaczyłam!

Co ja mam teraz z tym zrobić?!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:12, 12 cze 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Reniu, mam evergoldy i właściwie nie mam złych doświadczeń z tą turzycą. Ogromnym jej plusem jest to, że swietnie wygląda zimą. Później te żdźbła nie są ładne, ale szybko wyrastają nowe. Dziewczyny pisały, ze sposobem jest obcięcie wiosną "na łyso", przetestuję w przyszłym roku... Myślę, ze będziesz z niej zadowolona...
U mnie wstawiłam zdjęcia, jak wygląda evergold teraz. Dyskutowałysmy na ten temat z Mirellą wlaśnie. Są to sadzonki u mnie 2-letnie, kilkakrotnie już dzielone. A kupiłam 2 sztuki

No to suuuper!!!
Musisz mnie nauczyć jak je pielęgnować
Lecę do Ciebie ... i od razu zobaczę z czym skomponowałaś Vertigo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:10, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytko
Przeczytałam ... ale chyba trochę za późno
A mogłabyś wstawić zdjęcie swojej?

Ja bym z nich nie rezygnowała, bo są bardzo ładne, zimą faktycznie zdobią rabaty, tylko dodaj tej kory przekompostowanej do ziemi jak będziesz sadzić, tak jak radziła Toszka, może dzięki temu nie będą Ci miejscowo wygniwać, ja swoje będę przesadzać i wtedy zrobię to samo.
I myślę, że obcięcie na łyso wczesną wiosną to dobry pomysł ja zostawiłam taką 5 cm czuprynę i pomimo, że teraz już jest dużo młodych liści to te stare krótsze spośród nich wyglądają i psuje to efekt, jak będę mieć chwilę to postaram się je jeszcze skrócić.
A to zdjęcie z dziś (wybrałam do sfotografowania jeden z ładniejszych egzemplarzy ):

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:09, 12 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Cudnie z tymi evergoldami!
Na tyły przydałoby się coś wyższego i innego w kolorze. Jaką tam masz wystawę, jak dużo słońca?

Ps parę werbenek dla Ciebie przywiozę w niedzielę, plus parę runianek. Będziesz u Jankosi?

Naprawdę Ci się podoba?
Z tyłu dałabym kosodrzewinę
To jest rabata na froncie - południowa, ale zacieniona przez tuje ... może bardziej tam gdzie ustawiłam carexy jest więcej słońca
Jeszcze nie wiem jak będzie ze spotkaniem u Jankosi, ciągle coś się zmienia, ale może chociaż na 2godzinki przyjadę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 12 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Niestety nie jest to łatwa turzyca, bardziej woli cien i dùzo wody. Jednak cos tam bym dolozyla, na razie nie mam pomyslu, bo sama się zapetliłam, ze starego w nowe

No to zawsze mogę mówić, że lubię wyzwania
Dołożę coś na pewno
Dziękuję Irenko
Idę zobaczyć co tam u Ciebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 12 cze 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Przywioże więcej w niedzielę,zobacz jak wyglada w neci latria kłosowa której nie chciałas a moze chcesz mam biała do oddania

A czemu Ty masz zawsze rację?
Muszę Ci powiedzieć, że ... podoba mi się ta liatra
Dziękuję Krysiu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 12 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wpadłam w odwiedziny. Carexy masz wypasione, moje dopiero teraz zaczynają wyglądać, ale może to kwestia podłoża. Próbować warto, bo to ładna trawa

Dzięki za słowa pocieszenia
Ale teraz myślę, że mogłam najpierw popytać i poczytać ... a nie tak na żywioł iść
A z drugiej strony myślę sobie ... a może akurat ...?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:49, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia,
ta dyskusja o carexach była tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5379-czasem-slonce-czasem-deszcz?page=103

Kacha123 też pisała, że u niej Evergold nie najlepiej wyglądał jakieś 2-3 tygodnie temu, chcesz to wrzucę fotkę aktualnego stanu u mnie.

Edytko
Przeczytałam ... ale chyba trochę za późno
A mogłabyś wstawić zdjęcie swojej?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:25, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytko
Myślałam, że to "łatwa" turzyca
Trochę się zmartwiłam ...

Reniu, mam evergoldy i właściwie nie mam złych doświadczeń z tą turzycą. Ogromnym jej plusem jest to, że swietnie wygląda zimą. Później te żdźbła nie są ładne, ale szybko wyrastają nowe. Dziewczyny pisały, ze sposobem jest obcięcie wiosną "na łyso", przetestuję w przyszłym roku... Myślę, ze będziesz z niej zadowolona...
U mnie wstawiłam zdjęcia, jak wygląda evergold teraz. Dyskutowałysmy na ten temat z Mirellą wlaśnie. Są to sadzonki u mnie 2-letnie, kilkakrotnie już dzielone. A kupiłam 2 sztuki
Lawendowy zawrót głowy 15:51, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczny ogród stworzyłaś piękny tarasik, zadbane rośliny, dodatki w dobrym stylu
Dobór kolorów pełna profeska
A ta soczysta zieleń trawniczka ... do pozazdroszczenia

Dzieki Ci kochana a ja ciagle i tak niepewna decyzji jestem ..... Naprawde dziekuje to dodaje sily do dalszej roboty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:44, 12 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ewa777....miło mi to słyszeć nadal dosadzam, chyba muszę się walnąć w łepetynę

ren133....Dziękuję Renatko, długość wielka, a szerokość mała, coś około 1.5m, wszystko ma wyjść poza linie rabaty, pnie sosen mają być otoczone kwitnącymi rodkami z pzrodu sa jeszcze hortensje ogrodowe, anabelki i limki

No to muszę sobie wybić rh z głowy ... bo mam tylko 1m szerokości...
Lawendowy zawrót głowy 15:41, 12 cze 2015

Do góry
Śliczny ogród stworzyłaś piękny tarasik, zadbane rośliny, dodatki w dobrym stylu
Dobór kolorów pełna profeska
A ta soczysta zieleń trawniczka ... do pozazdroszczenia
Ogród niby nowoczesny ale... 14:47, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Magda
Jaką masz tutaj wystawę?
Czy hakone da radę na słońcu (od 10hdo16h)?

Ren133, moje hakone mają taką samą wystawę jak żurawki żółte i dają radę. Mniej więcej w tych godzinach mają słońce. No może godzinkę krócej.

babka napisał(a)
Magda, oczy wybałuszam oglądając Twój ogród, niesamowity jest. A Krzyśkom liście poobrywałaś widzę, też chciałam ale bojałam że nie będę wiedziała gdzie są przy wykopywaniu. (kiedy się wykopuje? )Co tam pod nimi masz posadzone ?
Piękne ale moje większe

Ja nie będę tych czosnków wykopywać. W sumie to chyba żadnych nie będę wykopywać... a liscie mnie denerwowaly - bałagan mi robiły na rabacie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:31, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzisiaj jestem już w pracy
Ale zrobiłam małe zakupki
I dostałam prezenty: werbenkę (policzyłam ok 23szt wyszły) i naparstnice na rabatę w półcieniu
Krysiu DZ I Ę K U J Ę

Przywioże więcej w niedzielę,zobacz jak wyglada w neci latria kłosowa której nie chciałas a moze chcesz mam biała do oddania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:15, 12 cze 2015

Do góry
Łukasz
Pisałeś na jednym z wątków o tym, że jesteś zadowolony ze swoich evergoldów
Na jakim stanowisku u Ciebie rosną i jaką mają glebę?
Piszesz, że robią się z czasem bardziej żółte (zależałoby mi na tym) ale tzn w ciągu sezonu czy z upływem lat?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:54, 12 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

o rany.....350 m trawnika.....jak to brzmi.....a mój cały ogród z domem i przedogródkiem ma......400 metrów.
Z kim ja sie porównuje.....jakie ty masz możliwości.......eh

Małgosiu ... no wiesz co? Nie możesz tak mówić ... jeszcze mniejsze ogrody dostępują zaszczytu prezentacji telewizyjnych czy drukarskich
A ogród Szefowej?... przecież tez do dużych nie należy
Ale za to jest wieeeeeelki inaczej!!!
Nawet na 400m2 możesz pokazać co Ci w duszy gra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies