Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Słoneczny Ogród 06:11, 09 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Magnolia George Henry Kern , kupiłam ją 2 lata temu.
Młoda ale prawie taka duża jak ja.
Cała w pąkach.
Chciałam ją przesadzić bo tu pasował by nam tarasik, bo cieplutko jest pod ścianą nawet jak 13 stopni było, słoneczko grzało jakby było ze 25st. ️
Niech zakwitnie i tak od razu się nie zrobi, najwyżej na jesień ją przeniosę.

Dorodna magnolia i fest zapączkowana.
Obejrzałam w necie, ładna jest i będzie bardzo widoczna. Ciemne kolory magnolii giną, jedynie w słonku ciekawie wyglądają.
Swoje miałam przesadzić, ale niech rosną, żal byłoby stracić, zwłaszcza że nie maja prawidłowego podłoża, a rosną extra.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:43, 08 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Ela, u mnie też pogoda zwariowana, zero ciepła.
O rany, kolejne zakupy, cena faktycznie dobra. Mnie jakoś grujecznik nie zachwyca, raczej teraz mnie ciągnie do klonów japońskich, 1 nowy posadziłam.
Nova Zembla ładna jest, ale rodków już też nie kupię. Ciut mi podmarzły azalie japońskie, chyba kilka do wymiany, albo zamiast nich coś innego wsadzę.
Ten sposób trudny mi się wydaje, więc raczej po swojemu zrobię, tak dla ciekawości, bo i tak muszę ogołocić z gałązek magnolie. Jak się nie uda, nie ma problemu.
Kiedyś dostałam siewkę magnolii, miała tak 20cm, obecnie 1,4m, ale nadal bez kwiecia i nie wiem, co to będzie za magnolia. Uściski

Wszystkie drzewka z nasion trzeba długo czekać na kwitnięcie. Mam na osiedlu piękne Magnolie mają też czerwone owoce mogłabym nasiać magnolii od groma, ale kiedy by zakwitły już nie za mojego życia.
Mam tulipanowca już 8 lat i każdej wiosny wypatruje kwiatów. Przeczytałam, że jeżeli tulipanowiec jest wyhodowany z nasion to kwitnie po 15-20 latach. Musiałabym przekroczyć normę życiową wiele lat aby zobaczyć to kwitnięcie.

Grujecznik słyszałam, że przereklamowany, ale nie był drogi więc kupiłam co będzie to będzie.

U nas dzisiaj sypało gorzej niż w zimie. Co chmura przejdzie słońce już do dobrze grzeje i po śniegu.

Byłam.przed chwilą na wątku Sylwii po obejrzeniu można w kompleksy wpaść po pełna wiosna. Piwonie po 30 cm wysokie. U mnie jeszcze z ziemi nie wyszły.

Jutro jadę tyrać.

Pozdrawiam Milus

Słoneczny Ogród 21:02, 08 kwi 2021

Do góry

Deski są wsuwane od góry, w razie potrzeby będę wyciągać

Magnolia się fajnie rozrasta i to, że chce kwitnąć to bardzo cieszy
Dobre ma miejsce a przesadzania nie lubi, no ale my też chcemy się tam wygrzewać wiosną
Taka była po zakupieniu

Sporą kupiłaś bardzo ładny róż
Dlaczego tyle roślin mi się podoba?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:52, 08 kwi 2021

Do góry
eda napisał(a)
Łooo super pięknie jeszcze siedzę ...
widzę że już magnolia prawie prawie ...moja późniejsza

Mam kilkanaście magnolii, wcześniejsze i późniejsze, zawsze któraś ucieszy, tylko większość jeszcze maleństwa i niektóre pierwszy kwiat w tym roku, a niektóre jeszcze nie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:36, 08 kwi 2021

Do góry
Łooo super pięknie jeszcze siedzę ...
widzę że już magnolia prawie prawie ...moja późniejsza
Słoneczny Ogród 15:16, 08 kwi 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Magnolii chyba tam dobrze, będziesz miała spektakl za chwilę
Napiszesz mi na priv jaki koszt takiego kompostownika z betonów? To rozwiązanie na lata, może namowię męża na taki?

Oj bardzo dobre miejsce ma ta magnolia, ściana ładnie osłania od wiatrów północnowschodnich ,słoneczko ma od południa do wieczora.

Koszt nie jest mały, ale to porządna inwestycja na długie lata
Słoneczny Ogród 15:12, 08 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Super magnolia, ma dużo pąków, będzie pokaz

Fajne to rozwiązanie z deskami w kompostowniku. Można wyjąc ile potrzeba

Zanosi się na ładne kwitnienie, bo w tamtym roku marniutko było

Teraz mogę kompostownik załadować po same brzegi i nic nie rozsypie się
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:24, 08 kwi 2021

Do góry
Aniu, dziękuję za porcje kwiatowego misz maszu. Ja nie mam jeszcze wiele kwitnących w ogrodzie, ale kilka bratków już też wsadziłam, białe z granatem, tylko mikre sadzonki, za 2 tygodnie będa dopiero w kwiatach. Szafirki się wstrzymały, omiegi też.

Mam jednego cyklamena, ale nie widzę kwiatków, pewnie w złym miejscu jest, muszę się doszkolić.

I mam nadzieję, że magnolia nie zgubiła swoich kwiatków w tym ochłodzeniu. Jutro mus szykować aparat na fotki.
Słoneczny Ogród 13:22, 08 kwi 2021

Do góry

Dobre ma miejsce a przesadzania nie lubi, no ale my też chcemy się tam wygrzewać wiosną
Taka była po zakupieniu

Tak myślałam

Magnolia śliczna!
Słoneczny Ogród 12:38, 08 kwi 2021

Do góry
effka napisał(a)
Daria, te deski wyciągasz do przemieszania kompostu?

Magnolia jak wiotka panienka a cała w pąkach. Ciekawa jestem jej kwitnienia. Jak nie uszkodzisz korzeni przy przesadzaniu powinno być ok.

Taka była po zakupieniu
Słoneczny Ogród 11:46, 08 kwi 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Daria
kompostownik fajnie wygląda z deskami

Magnolia też śliczna -przesadz po kwitnieniu

Malowałaś elewację domu ?

Deski będę malowała na siwo, to będzie jeszcze lepiej, ale jak wyschnie ten zielony impregnat za ok 2tyg.

Boję się, że jak ją teraz przed latem przeniosę to będzie mocno więdła bo poszłaby na słońce... dlatego wymyśliłam na jesień, ale sama nie wiem...

Kochana, elewacja z tyłu domu od początku biała, bo M nie zdążył pomalować na żółto Nie pokazuję tej strony , bo podjazd
Słoneczny Ogród 11:40, 08 kwi 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
Magnolia , zapowiada się bardzo ciekawie
oby tylko zdążyła zakwitnąć
i mróz jej nie uszkodził

O to właśnie chodzi, żeby akurat nie było przymrozku w czasie kwitnienia.
Na razie jeszcze zimno i ona dopiero w pąkach, więc niech się wychłodzi a później już tylko ciepło żeby było
Słoneczny Ogród 09:23, 08 kwi 2021

Do góry
Super magnolia, ma dużo pąków, będzie pokaz

Fajne to rozwiązanie z deskami w kompostowniku. Można wyjąc ile potrzeba
Słoneczny Ogród 08:48, 08 kwi 2021

Do góry
Daria, te deski wyciągasz do przemieszania kompostu?

Magnolia jak wiotka panienka a cała w pąkach. Ciekawa jestem jej kwitnienia. Jak nie uszkodzisz korzeni przy przesadzaniu powinno być ok.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:48, 08 kwi 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Milus u ciebie dobry start wiosny. U nas dzisiaj tak śniegiem sypało, że jeszcze jest biało. ładne te rozchodniki u mnie też tam coś wychodzi,ale daleko do wiosny.

Byłam dzisiaj u ogrodnika kupiłam 2 szt grujecznik a i 2 szt rodkow "nowa Zemla", cieszę się bo dorodne szczególnie grujecznik i po 35 zł.

Miałam już odłożone magnolie, ale zrezygnowałam. Kupię później muszę na raty.
Piszesz o ukorzenianie magnolii. Jest to możliwe, ale spróbuj na drzewku. Odsłon skórkę w firmie pierścienia przyłóż ziemię załóż na ziemię mokra papke folie i zawin po 1,5 mca powinny pokazać się korzonki. Jak będą korzonki to odcinasz gałązkę i wsadzasz do gleby lub donicy.
Na you tubie widziałam jak chińczyk wszystkie krzaki tak rozmnaża.
Może znajdę to podam linka.

Pozdrawiam

Ela, u mnie też pogoda zwariowana, zero ciepła.
O rany, kolejne zakupy, cena faktycznie dobra. Mnie jakoś grujecznik nie zachwyca, raczej teraz mnie ciągnie do klonów japońskich, 1 nowy posadziłam.
Nova Zembla ładna jest, ale rodków już też nie kupię. Ciut mi podmarzły azalie japońskie, chyba kilka do wymiany, albo zamiast nich coś innego wsadzę.
Ten sposób trudny mi się wydaje, więc raczej po swojemu zrobię, tak dla ciekawości, bo i tak muszę ogołocić z gałązek magnolie. Jak się nie uda, nie ma problemu.
Kiedyś dostałam siewkę magnolii, miała tak 20cm, obecnie 1,4m, ale nadal bez kwiecia i nie wiem, co to będzie za magnolia. Uściski
Słoneczny Ogród 07:44, 08 kwi 2021

Do góry
Daria
kompostownik fajnie wygląda z deskami

Magnolia też śliczna -przesadz po kwitnieniu

Malowałaś elewację domu ?
Słoneczny Ogród 22:26, 07 kwi 2021

Do góry
Magnolia , zapowiada się bardzo ciekawie
oby tylko zdążyła zakwitnąć
i mróz jej nie uszkodził

Słoneczny Ogród 22:02, 07 kwi 2021

Do góry
Magnolia George Henry Kern , kupiłam ją 2 lata temu.
Młoda ale prawie taka duża jak ja.
Cała w pąkach.
Chciałam ją przesadzić bo tu pasował by nam tarasik, bo cieplutko jest pod ścianą nawet jak 13 stopni było, słoneczko grzało jakby było ze 25st. ️
Niech zakwitnie i tak od razu się nie zrobi, najwyżej na jesień ją przeniosę.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 20:06, 07 kwi 2021

Do góry
Podziwiam nowy zakup, magnolia Genie jest piękna. Udało ci się kupić ładny krzaczek, rozgałęziony i z pąkami, super! Czekam na kwitnienie i kolejne zdjęcia oczywiście.
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:23, 07 kwi 2021

Do góry
Irenka Twój Leonard Messel ile ma lat?
Poluje na niego od 3lat, bo podobną mają w okolicy i jestem oczarowana tą magnolia.

U Ciebie Wiosna się rozpędza ale to zimno... dajcie spokój...

Kupiłam je stacjonarnie, były tylko 3 i je łyknęłam.
Tak dumam, chyba już 3 lata im minęły, są za łukami, chciałam przesadzić, ale tak mi w tym piachu rosną, że nie ruszam. Mają wyjść ponad łuki i jarzyć, jak różowa chmura nad nimi.
Zerkne u nas, czy są i dam znać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies