Dorodna magnolia i fest zapączkowana.
Obejrzałam w necie, ładna jest i będzie bardzo widoczna. Ciemne kolory magnolii giną, jedynie w słonku ciekawie wyglądają.
Swoje miałam przesadzić, ale niech rosną, żal byłoby stracić, zwłaszcza że nie maja prawidłowego podłoża, a rosną extra.
Wszystkie drzewka z nasion trzeba długo czekać na kwitnięcie. Mam na osiedlu piękne Magnolie mają też czerwone owoce mogłabym nasiać magnolii od groma, ale kiedy by zakwitły już nie za mojego życia.
Mam tulipanowca już 8 lat i każdej wiosny wypatruje kwiatów. Przeczytałam, że jeżeli tulipanowiec jest wyhodowany z nasion to kwitnie po 15-20 latach. Musiałabym przekroczyć normę życiową wiele lat aby zobaczyć to kwitnięcie.
Grujecznik słyszałam, że przereklamowany, ale nie był drogi więc kupiłam co będzie to będzie.
U nas dzisiaj sypało gorzej niż w zimie. Co chmura przejdzie słońce już do dobrze grzeje i po śniegu.
Byłam.przed chwilą na wątku Sylwii po obejrzeniu można w kompleksy wpaść po pełna wiosna. Piwonie po 30 cm wysokie. U mnie jeszcze z ziemi nie wyszły.
Mam kilkanaście magnolii, wcześniejsze i późniejsze, zawsze któraś ucieszy, tylko większość jeszcze maleństwa i niektóre pierwszy kwiat w tym roku, a niektóre jeszcze nie.
Aniu, dziękuję za porcje kwiatowego misz maszu. Ja nie mam jeszcze wiele kwitnących w ogrodzie, ale kilka bratków już też wsadziłam, białe z granatem, tylko mikre sadzonki, za 2 tygodnie będa dopiero w kwiatach. Szafirki się wstrzymały, omiegi też.
Mam jednego cyklamena, ale nie widzę kwiatków, pewnie w złym miejscu jest, muszę się doszkolić.
I mam nadzieję, że magnolia nie zgubiła swoich kwiatków w tym ochłodzeniu. Jutro mus szykować aparat na fotki.
Deski są wsuwane od góry, w razie potrzeby będę wyciągać
Magnolia się fajnie rozrasta i to, że chce kwitnąć to bardzo cieszy
Dobre ma miejsce a przesadzania nie lubi, no ale my też chcemy się tam wygrzewać wiosną Taka była po zakupieniu
O to właśnie chodzi, żeby akurat nie było przymrozku w czasie kwitnienia.
Na razie jeszcze zimno i ona dopiero w pąkach, więc niech się wychłodzi a później już tylko ciepło żeby było
Ela, u mnie też pogoda zwariowana, zero ciepła.
O rany, kolejne zakupy, cena faktycznie dobra. Mnie jakoś grujecznik nie zachwyca, raczej teraz mnie ciągnie do klonów japońskich, 1 nowy posadziłam.
Nova Zembla ładna jest, ale rodków już też nie kupię. Ciut mi podmarzły azalie japońskie, chyba kilka do wymiany, albo zamiast nich coś innego wsadzę.
Ten sposób trudny mi się wydaje, więc raczej po swojemu zrobię, tak dla ciekawości, bo i tak muszę ogołocić z gałązek magnolie. Jak się nie uda, nie ma problemu.
Kiedyś dostałam siewkę magnolii, miała tak 20cm, obecnie 1,4m, ale nadal bez kwiecia i nie wiem, co to będzie za magnolia. Uściski
Magnolia George Henry Kern , kupiłam ją 2 lata temu.
Młoda ale prawie taka duża jak ja.
Cała w pąkach.
Chciałam ją przesadzić bo tu pasował by nam tarasik, bo cieplutko jest pod ścianą nawet jak 13 stopni było, słoneczko grzało jakby było ze 25st. ️
Niech zakwitnie i tak od razu się nie zrobi, najwyżej na jesień ją przeniosę.
Podziwiam nowy zakup, magnolia Genie jest piękna. Udało ci się kupić ładny krzaczek, rozgałęziony i z pąkami, super! Czekam na kwitnienie i kolejne zdjęcia oczywiście.
Kupiłam je stacjonarnie, były tylko 3 i je łyknęłam.
Tak dumam, chyba już 3 lata im minęły, są za łukami, chciałam przesadzić, ale tak mi w tym piachu rosną, że nie ruszam. Mają wyjść ponad łuki i jarzyć, jak różowa chmura nad nimi.
Zerkne u nas, czy są i dam znać.