Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Milka 08:04, 26 kwi 2021

Nowe kurki i magnolia, cena powala. U nas jednak tańsze i większe w sprzedaży. Zimna wiosna, ale i tak dużo się dzieje
popcorn 08:41, 26 kwi 2021

Musi się coś dziać Irenko Zawsze

pozdrawiam serdecznie!!!
Marlenaa 10:03, 26 kwi 2021

Karola szalejesz jak zwykle. Wiosna, kurki, ziemniaki Dużo ziemniaków sadzisz? Masz je na cały sezon czy jeszcze na zimę wystarcza? Stonka się pojawia?
Bog 11:18, 26 kwi 2021

Karola pieronsko zimno tej wiosny ale u Ciebie kolorowo kwiatów masz dużo piękna magnolia,rośliny widać dają radę, u mnie też przymrozki w nocy okrywam tylko młodego klona i hortensje ogrodowa żeby zakwitla.Pitruszka i seler wy siałam trzymam w domu, cebulkę siedmiolatkę,lubczyk, cukinię wysieje chyba do gruntu. Sadzonki koleusa, begonie i różne takie chciała bym już wynieść z domu gdzie jest to ciepło.
Pozdrawiam
popcorn 11:42, 26 kwi 2021

Cośty, dwie donice na dwa obiady. Posadzę te dwa kilo różowych, będzie na jakieś 4-5 obiadów potem. Nie mam gdzie trzymać ziemniaków na zimę, może w bunkrze naszym haha ale nie próbowałam. Miejsca nie mam tyle, sieję warzywka po trochu i takie których kupić się nie da (dziwne odmiany). Szkoda miejsca na ziemniaki chyba że miałabym maszynę do pielenia albo pomocnika

U nas zimno strasznie, właśnie wyskoczyam z ryżem dla kurczaków, zmarzlam. Dobrze że w domu ciepło
Roślinki powoli, mam nadzieję będzie coraz cieplej i mróz niczego nie zniszczy.
Czereśnie zaczynają kwitnąć, i śliwki! Chcę owoce w tym roku!

pozdrawiam!
sylwia_slomc... 12:40, 26 kwi 2021

Śliczny kolor tej magnolii
popcorn 12:58, 26 kwi 2021

Ciemierniki do mnie jadą! Nie mam bladego pojęcia gdzie je posadzę ale i tak się cieszę

Kurczaczki mam nadzieję się przyzwyczają do nowych warunków i towarzystwe. Jedzą, piją, kupkają hehe, no i wychodzą z kurnika. Pamiętam pierwszy tydzień tych starszych, nie wychodziły w ogóle, łapaliśmy je i zamykaliśmy kurnik żeby nie siedziały ciągle w środku... te nowe przyzwyczają się szybciej
Sebek 14:27, 26 kwi 2021

Kasya napisał(a)
A ziemniaki juz masz wysadzone na dworze ? Ja wysadzę może w środę, po przymrozkach

Ziemniaki jak zetnie mróz to odbiją Moje w zeszłym roku w kwietniu pięknie wyrosły, w maju przyszedł mróz i wyszły ponownie Możecie sadzić
beta 19:33, 26 kwi 2021

i jak Karola te rośliny w igloo po tym przymrozku? dały radę?
popcorn 20:03, 26 kwi 2021

Dzięki Sebek!

Tak, wszystko ok. Jeszcze dwie zimne noce. Wszystko pod włókniną. Będzie dobrze.

Pozdrawiam!