Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:00, 07 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a to moje bukszpany po wczorajszym cieciu na kulki, moze za rok juz z nich beda ludzie ?

ja bym je mocniej ciachnęła
Ogródek Iwony II 19:55, 07 kwi 2016

Do góry
oszsz jako że rzadko zaglądam w spis wątków to nawet nie zauważyłam nowego watku. Nawet dumałam co u Ciebie taka cisza
Ja też dostałam dzisiaj róże z f, ale nawet nie otwierałam torby bo nie wiem czy jutro dam radę posadzić...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:16, 07 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

humilis może być fajna, tylko gdzie ją kupić...? widziałaś? moze być na pw

nie,niestety
Ogród Małej Mi - sezon 2016 15:00, 07 kwi 2016

Do góry
Ania pamiętam że ci pokiełkowały czosnki z nasion. Co się z nimi stało? Pytam bo odkryłam mnóstwo siewek z czarnym "łebkiem' dumałam co to bo jest tego i doszłam do wniosku że to może siewki czosnków Alba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:21, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

z tego co pamiętam warto próbować z turzycami innymi, ale nie znam ich osobiście, nie hodowałam ( ale chyba muszę )
Carex Humilis- krajowa, twardzielka
http://sklep.trawy.eu/carex-humilis-turzyca.html

Carex echinata- trozkę szersze liście
http://sklep.trawy.eu/carex-echinata-green-hair-turzyca.html

Carex elongata- na wilgotne ziemie
http://sklep.trawy.eu/carex-elongata-turzyca.html

humilis może być fajna, tylko gdzie ją kupić...? widziałaś? moze być na pw
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:12, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

a z czymś jest w towarzystwie? jaką ma miec wysokosć?
dumam czym zastąpićaktualne FC, one są na brzegu rabaty (max 30cm myślę), za nimi jest szłwia caradona i gracilimus
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:13, 07 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Magnolia, może Ty doradzisz, jakąś trawę która będzie alternatywą dl a FC lub amazon?

z tego co pamiętam warto próbować z turzycami innymi, ale nie znam ich osobiście, nie hodowałam ( ale chyba muszę )
Carex Humilis- krajowa, twardzielka

Carex echinata- trozkę szersze liście

Carex elongata- na wilgotne ziemie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:11, 07 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Magnolia, może Ty doradzisz, jakąś trawę która będzie alternatywą dl a FC lub amazon?

a z czymś jest w towarzystwie? jaką ma miec wysokosć?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:07, 07 kwi 2016

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 06 kwi 2016

Do góry
aaaa pisałam ale się powtórze w 2013 sadziłam żólte i pomarańzow e szchwonice, w 2014 zakwitły wszystkie żółte, 2 pomarańczow, w 2015 wypuściły wszystkie tylko liście, a teraz 2 żólte maja pąki czyli zakwitną!!! yupi , pomarańczowe jeszcze wychodzą ale 2 wydają się być grube to może też mają pąki.... oby!
Pamiętam jak w 2014 Jaś myślał że to marchewki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:41, 06 kwi 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Anetko, wiem, że co roku dosadzasz nowe tulipany, ale czy te stare wykopujesz? Jednak sporo ma u mnie wyłącznie liście w drugim roku Wyrzucasz takie, czy zostawiasz w ziemi i tylko dosadzasz nowe?

Edit: Tulipany, które kupiłam kilka lat temu, bez wykopywania kwitły co roku. Kupowane w ogrodniczym, porządnie opisane, a cebule były znacznie większe niż te z jesiennej oferty dyskontów. Jeśli mam inwestować w cebule, to chyba jednak warto zapłacić więcej i mieć odmiany, które powtórzą kwitnienie...
echhh po minie widzę ze lipa... no tak jak pisałam wielokrotnie odmiany te wielokwiatowe niestety to jednorazówki i albo się z tym pogodzisz i dosadzisz (stare wykopuje) albo zrezygnujesz. Póki co powtarzające kwitnienie któryś sezon to te żółte przy domu, ballady, quin of night, papuzie (większość) i część strzępiastych aaa i egzotic emporio.
edit:
aaa wykkopuje wtedy gdy widzę że nie zakwitły,
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:38, 06 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
liście
u mnie najszybciej kwitną żółte za domem i w tych widać już powoli pąki, czyli może w tym tygodniu mnie zaszczycą, reszta daaaleko do kwitnienia
ale dzisiaj widziałam u mnie na wsi kwitnącą forsycję, znaczy się można róze ciąć
a tak na marginesie to dzięki letnim temperaturom przez ostatnie dni wszystko dostało powera jabłoń puśiła listki, śliwa i jaśmin... ech jak pięknie...

Trzymam rękę na pulsie cebulowym roślinnym u Ciebie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:35, 06 kwi 2016

Do góry
elaela napisał(a)
Ana, potrzebuję traw ozdobnych o cienkich liściach, coś podobnego do Frosed Curls, ale nie wymarzającego w naszych rejonach, masz może coś sprawdzonego, godnego polecenia?
sama się właśnie zastanawiam, bo co roku jakiś FC wypada po zimie. może rozplenice litel boy, ale one nie są zimozielone, wiosna trzeba je sciąć i trochę poczekać aż odbiją...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:33, 06 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Ana, co można posadzić wzdłuż betonowego ogrodzenia, jeśli idzie tam (ok 1 metra)od niego rura z gazem? Chciałabym go trochę przysłonić. Czy cisy mogłyby być? A może coś innego - nie mam pojęcia jak wyglądają korzenie roślin osłonowych a muszę zaplanować coś na długości ok 12 metrów.
nie mam pojęcia jaki system korzeniowy mają cisy takie stare
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 06 kwi 2016

Do góry
alis napisał(a)

Rzeczywiście urosły dużo, spróbuje patentu z zimną wodą, nic to przecież nie kosztuje Piękny jest ten Twój ogród, znowu się powtórzę A czym pryskasz bukszpany, bo moje coś jakieś niemrawe po zimie.
po zimie często bukszpany są 'rdzawę' bo brak im składników odzywczych i wody. Ja pryskam florowitem uniwersalnym
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:29, 06 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
poczekaj jeszcze z cięciem

Poczekam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:28, 06 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pozwól, że poleżę z wrażenia nad krokusami, tej jesieni na pewno nie zaśpię, mus aby jedną konkretną rzeczkę mieć
mus konieczny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:27, 06 kwi 2016

Do góry
Kokesz napisał(a)

Bardzo łatwo przyciąć? Dla mnie to pierwszy raz, na samą myśl już mi się ręce trzęsą. Czyli rozumiem, że ciąć już teraz?
kurde no jak ja Ci wytłumaczę musisz mieć ostre nożyce, ja używam tych długich fiskarsa. Może poszukaj na yutub znajdziesz filmiki
Ogrodowy song 21:27, 06 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

kurcze nie widzę zdjęcia, nie potrafie powiedzieć, ale asekuracyjnie może jeszcze się wstrzymaj, obciąć i wsadzić w ziemie jeszcze zdążysz

edit:
o widzę, dość długie ma łodygi ale dość rzadka jest, posadź ją narazie

Łodyżki długie, to fakt.Muszę miejsce jakieś jej znaleźć i wtedy się zobaczy dzięki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:24, 06 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ana a jak tulipany? Ruszają?
liście
u mnie najszybciej kwitną żółte za domem i w tych widać już powoli pąki, czyli może w tym tygodniu mnie zaszczycą, reszta daaaleko do kwitnienia
ale dzisiaj widziałam u mnie na wsi kwitnącą forsycję, znaczy się można róze ciąć
a tak na marginesie to dzięki letnim temperaturom przez ostatnie dni wszystko dostało powera jabłoń puśiła listki, śliwa i jaśmin... ech jak pięknie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies