Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:14, 06 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Aniu co ile nawozisz boksy florowitem.?
a tak ze 2-3 razy w sezonie
ana_art 21:18, 06 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Cięcie z góry w dół hmmmm tak jeszcze nie próbowałam. Zawsze tnę z dołu do góry, albo po obwodzie góra / dół.

Muszę wypróbować Twój sposób, może kulki tym sposobem wyjdą mi bardziej kuliste
według mnie to najprostrzy sposób, stajesz za krzakiem tzn po przeciwnej stronie od cięcia i masz pełną kontrolę. Mam jeszcze kulki do cięcia może zrobie zdjęcia
ana_art 21:18, 06 kwi 2016

Kasya napisał(a)

roza jest w doniczce, nie byly najlepszej jakosc, zobaczymy czy beda rosly
ok
ana_art 21:24, 06 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Ana a jak tulipany? Ruszają?
liście
u mnie najszybciej kwitną żółte za domem i w tych widać już powoli pąki, czyli może w tym tygodniu mnie zaszczycą, reszta daaaleko do kwitnienia
ale dzisiaj widziałam u mnie na wsi kwitnącą forsycję, znaczy się można róze ciąć
a tak na marginesie to dzięki letnim temperaturom przez ostatnie dni wszystko dostało powera jabłoń puśiła listki, śliwa i jaśmin... ech jak pięknie...
Zielona 21:26, 06 kwi 2016

Anetko, wiem, że co roku dosadzasz nowe tulipany, ale czy te stare wykopujesz? Jednak sporo ma u mnie wyłącznie liście w drugim roku Wyrzucasz takie, czy zostawiasz w ziemi i tylko dosadzasz nowe?

Edit: Tulipany, które kupiłam kilka lat temu, bez wykopywania kwitły co roku. Kupowane w ogrodniczym, porządnie opisane, a cebule były znacznie większe niż te z jesiennej oferty dyskontów. Jeśli mam inwestować w cebule, to chyba jednak warto zapłacić więcej i mieć odmiany, które powtórzą kwitnienie...
ana_art 21:27, 06 kwi 2016

Kokesz napisał(a)

Bardzo łatwo przyciąć? Dla mnie to pierwszy raz, na samą myśl już mi się ręce trzęsą. Czyli rozumiem, że ciąć już teraz?
kurde no jak ja Ci wytłumaczę musisz mieć ostre nożyce, ja używam tych długich fiskarsa. Może poszukaj na yutub znajdziesz filmiki
ana_art 21:28, 06 kwi 2016

Luki napisał(a)
Pozwól, że poleżę z wrażenia nad krokusami, tej jesieni na pewno nie zaśpię, mus aby jedną konkretną rzeczkę mieć
mus konieczny
frezja 21:29, 06 kwi 2016

ana_art napisał(a)
poczekaj jeszcze z cięciem

Poczekam
ana_art 21:31, 06 kwi 2016

alis napisał(a)

Rzeczywiście urosły dużo, spróbuje patentu z zimną wodą, nic to przecież nie kosztuje Piękny jest ten Twój ogród, znowu się powtórzę A czym pryskasz bukszpany, bo moje coś jakieś niemrawe po zimie.
po zimie często bukszpany są 'rdzawę' bo brak im składników odzywczych i wody. Ja pryskam florowitem uniwersalnym
ana_art 21:33, 06 kwi 2016

jolanka napisał(a)
Ana, co można posadzić wzdłuż betonowego ogrodzenia, jeśli idzie tam (ok 1 metra)od niego rura z gazem? Chciałabym go trochę przysłonić. Czy cisy mogłyby być? A może coś innego - nie mam pojęcia jak wyglądają korzenie roślin osłonowych a muszę zaplanować coś na długości ok 12 metrów.
nie mam pojęcia jaki system korzeniowy mają cisy takie stare