Tak, Pumilio, ale czy rośnie wolno to bym nie powiedziała
Moja skubana co roku i taka mała nie jest Bez uszczykiwania byłaby jeszcze większa.
Varellki są mniejsze, ale za to bardziej kuliste.
A ja właśnie w nowym robię taką rabatę z brzozami, kosodrzewinami i trawami Znaczy będę robić... bo jeszcze daleka droga przede mną.
Czy Twoja kosodrzewina to Pumilo? Faktycznie tak wolno rośnie? Kiedyś Pod złamanym skrzydłem widziałam taką rabatę brzozy kosodrzewina i trawy i nie mogę się uwolnić od tego widoku . Zbieram informacje.
Agnieszka, szkoda brzozy, czy te szkodniki dalej tam są?
Też mi się wydaje, że szałwię lubią ślimaki i nie wiem czy nie nornice...
W ubiegłym roku myślałam, że szałwia nie wyjdzie, w tym też ciężko.
Zrobię później zdjęcia mojej to zobaczysz bjaknwyglada.
Ciekawe co im nie pasuje...
Dzięki Agnieszka. Jak co roku nic tutaj się nie zmienia jedynie obszerniejsze vtrawy Rosna. Nie ma co zmieniać ten rok to wyjątkowy już powinny być czuprynki opóźnienie ok 2 tygodni w trawach zimna ziemia.
Dzisiaj szykowaliśmy z eM następna okrągła tam będą różne ale niższe.
Myślałam, że sama nie zrobię, ale eM przywiózł siatkę na Krety zaczęło się od przymiarki a skończyło się na 3)4 pracy zabrakło siatki.
Zwozilismy różności ziemia po kretach, siano po wertykulacji i darń po kancikach. Na spód rozplantowslam chwasty 3 taczki, następnie siano, później siatka, darń i ziemia po kretowiskach teraz musi poleżeć. Później jeszcze nawieziemy ziemi i posypką żwirek drobny z piaskiem
Skalniak uporządkowany, opielony odkurzony z opadłych liści. Już myślałam że ładne. Nie czyściłam w jesieni bo miałam lenia teraz musiałam zrobić. Żwirek był prawie zielony od chwastów i niezapominsjki
Po ulewach pokazała się woda w suchych oczkach
Wichury przerzedziły brzozy mam bardzo dużo opadziny czekam aż wiatry ustaną
Hehe, te czasy już minęły . Rok po posadzeniu brzóz czyściłam tę brązowa korę z nich, jak tylko zaczynała pękać, bo tak nie mogłam się doczekać białego pnia
Aha nie wiem jaki jest ten nasz, rośnie w jednym miejscu niedaleko brzozy i tuj i póki co ten pigwowiec ma 1 m wysokości, a rośnie ze 3 -4 lata. To może większy nie będzie
To prawda, tak z nami jest..U mnie wszystko stare razem ze mną, tylko od 2011 nowe i zmiany, ale i to już ma 10 lat.
Pod brzozami one sobie poradzą, bo niewiele roślin daje radę, brzozy ciągną wodę.
Ja przez ryby czyszczę po zimie bo wiadomo srają gdzieś muszą. Z bo idea się kół na dnie. Mimo siatek jesienią też liście wpadają blisko brzozy małe liście wpadają w wodzie się rozkładają.
Miałam 3 ryby i taka nadprodukcja. Ale już się zatrzymały.
Wszystkie brzozy mają identyczne zachowanie jedynie formy penduli mają mniej tego opadu. Ja mam posadzone 6 sztuk dorenbosa i jeszcze mam do posadzenia jedna long trunk oraz jedna spider alley też jest fajna bo na mocno pozakręcane gałęzie a przed ogrodzenie posadziłem też 6 sztuk brzozy sentinele de argente
Dzięki. Pissardi mam przy wjeździe, dwie niewielkie. Myślałam żeby powtórzyć. A do brzozy mam ogromny uraz. Teściowe mieli piękne na działce ale ilość łusek i pýlków była przerażająca. Sasiedzi to samo. Po woli zaczynaja ograniczac ilosc bo latem nie da sue usuedziec, wszystko leci na taras. Skusiłam sie na jedną brzozę placzacą youngi obok altany. Chodzi za mną mały brzozowy kącik w rogu działki na ostatnim zdjęciu. Dorenbosy mają piękne pnie...są jakieś odmiany, które nie robią takiego bałaganu?